Se tunne kun haluaa päästä perille

Se tunne kun haluaa päästä perille ja samalla muuttaa maailmaa | Perille.fi

Ja samalla muuttaa maailmaa

Kaksi vuotta sitten Pete Räsäsen matkamittari tuli täyteen. IT-alalla vuosia työskennellyt mies ramppasi eestaas kotimaisten pitäjien välillä. Erityisesti Helsingin ja Jyväskylän yhteys tuli tutuksi, kun asiakasyrityksissä kävi kutsu. Kerta toisensa jälkeen edessä oli sama ongelma. Mistä löytää sopivin matkalippu helposti, kun halusi verrata kaikkia kulkuvälineitä, reittejä ja hintoja?

”Reissutyöläisenä huomasin, että kattavaa hakua parhaan kyydin löytämiseen joka tilanteessa ei ollut olemassa. Tiedot vaihtoehdoista olivat levällään siellä täällä ja parhaimman löytämiseen olisi pitänyt käyttää kohtuuttoman paljon aikaa ja vaivaa”, Pete kertoo.

 

Hinta ei todellakaan ollut ainoa tekijä vaan joskus tärkeintä oli nopeus, hyvät vaihdot tai mahdollisuus tehdä hommia matkan aikana.

Liikkumista siis hankaloitti ongelma, johon ei ollut vielä ratkaisua. Haaste sytytti Petessä kipinän ja samalla syntyi ajatus tehdä jotakin omaa, ja saada siitä ehkä elantokin.

Idea innosti myös useampaa Peten työkaveria elämän varrelta ja pian tiimi oli kasassa. Erilaisia mobiilipalveluita ikänsä sorvanneet koodarit lähtivät ideoimaan ratkaisua heti mobiililaitteet mielessä. Mikä tahansa lopputulos on, sen on toimittava mahdollisimman sulavasti esimerkiksi älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Pian Suomeen syntyi Perille – palvelu, joka tekisi reissaamisesta mahdollisimman helppoa ja mukavaa kokoamalla kaikki matkatiedot yhteen paikkaan.

Jo alkuvaiheessa kelkkaan hyppäsi myös Olavi Paananen, joka astui startupin toimitusjohtajan saappaisiin Peten keskittyessä tekniikkaan. Haaste hoitaa liikkuminen aiempaa järkevämmin kolahti Olaviin heti. “Kasassa on huipputiimi ja hyvään aikaan syntynyt timanttinen idea. Liikennealalla myös yhdistyy useita erilaisia, itselleni uusia juttuja”, Olavi kertoo.

Haluan tehdä vain järkeviä asioita työkseni ja koen, että tässä tehdään jotain todella järkevää. Ja tärkeää!

Pete Räsänen & Olavi Paananen
Pete reissaa mieluiten mahdollisimman nopealla junalla, jossa pystyy tekemään samalla töitä. Olavi rullaa pienet matkat polkupyörällä mutta hyppää ratikan kyytiin aina kuin mahdollista.

Työmaata pojilla riittääkin. Monessa asiassa erilaiset digipalvelut tekevät elämästä jo helppoa, mutta liikennealalla iso ongelma on heidän mukaansa vielä kunnolla ratkaisematta. Miten korkealle Perille aikoo ponnistaa?

“Kyllä meidän tavoitteena on tehdä merkittäviä asioita liikenteen digitalisaatiossa. Perille haluaa aidosti helpottaa ihmisten arkea ja yhdistää reissaajat, liikkumismuodot ja määränpäät sulavasti toisiinsa. Ja samalla säästää ympäristöä, kun julkisilla liikkuminen on tehty älyttömän helpoksi”, Olavi kertoo. ”Ja tässähän me ollaan osittain jo onnistuttu! Perille on jo nyt Suomen kattavin matkahaku, jota voi käyttää kuka tahansa maksuttomalla sovelluksella tai netissä osoitteessa Perille.fi.

Lisää kerroksia kakkuun kehitetään koko ajan ja pian palvelussa voi muun muassa hakea reittejä ovelta ovelle. Se mitä kaikkea Perille on tulevaisuudessa, riippuu paljolti siitä, millaiset kumppanit lähtevät mukaan palvelun kehitykseen.

”Matkalla ollaan, toivottavasti päästään joskus myös perille”, Pete virnistää.

Leave a Comment

Your email address will not be published.