Suomen hiihtokeskukset ja talvilomakohteet

Etsitkö ideoita talviloman viettoon kotimaassa? Suomi on täynnä upeita kohteita, joissa viettää vauhdikas hiihtoloma tai talvinen viikonloppu. Listasimme parhaat Suomen hiihtokeskukset, joista löytyy rinteitä, latuja ja talvista puuhaa moneen makuun.

Etelä-Suomi

MESSILÄ

Etelä-suomalaisille tuttu klassikko, Salpausselän upeista järvimaisemista löytyvä Messilän hiihtokeskus tarjoaa talvilomailun iloksi 10 rinnettä ja 70 km hiihtolatuja – vain lyhyen matkan päässä pääkaupunkiseudulta. Treenaa taitoja hiihtokoulussa tai hyppää moottorikelkkasafarin kyytiin!

Messilä.fi | Facebook | Instagram

SAPPEE

Sappeen hiihtokeskus valittiin vuonna 2018 kolmannen kerran Vuoden Hiihtokeskukseksi, eikä syyttä! Ladut ja rinteet pidetään hyvässä kunnossa ja asiakaspalvelu saa kiitosta. Talvista tekemistä löytyy koko perheelle kotoisissa tunnelmissa.

Sappee.fi | Facebook | Instagram

VIHTI SKI

Pääkaupunkiseudun suurin hiihtokeskus Vihti Ski Center sijaitsee vain 45 km Helsingistä. Monipuolissa rinteissä on haastetta niin aloittelijalle kuin kokeneelle laskijalle. Hiihtokoulu auttaa ensikertalaiset alkuun.

Vihtiski.fi | Facebook | Instagram

TALMA SKI

Vuonna 2016 vuoden lähirinteenä palkittu Talma on mainio laskukohde vain puolen tunnin päässä Helsingistä! Monipuoliset rinteet ja palvelut koko perheelle, tutustu myös palkittuun hiihtokouluun.

Talmaski.fi | Facebook | Instagram

Keski-Suomi

HIMOS

23 rinnettä ja 15 hissiä tekevät Himoksesta Keski-Suomen suurimman ja monipuolisimman hiihtokeskuksen. Viikonloppuisin tarjolla talvisia tapahtumia koko perheelle, ja alle 7-vuotiaat laskevat vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Himos.fi | Facebook | Instagram

KOLI

Kolin hurmaavista kansallispuistomaisemista löytyy yksi Suomen haastavimmmista rinteistä nimeltä “Ukko-Koli”. Temppuilla voi seitsemässä rinteessä niin suksilla kuin laudalla, ja tekemistä löytyy takuuvarmasti koko perheelle.

Koliski.fi | Facebook | Instagram

LAAJAVUORI

Jyväskylästä vain 4 km päässä sijaitseva Hiihtokeskus Laajis tarjoaa 13 rinnettä, joissa on taituroitavaa niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle laskijalle. Jos mono vetää kohti hiihtolatuja, haasteita löytyy 42 km monipuolisesta latuverkostosta.

Laajis.fi | Facebook | Instagram

TAHKO

Hupia, haasteita ja ehkäpä Suomen vauhdikkaimmat monotanssit tarjoileva After Ski Pehku-baarissa! Kaikkea tätä ja hurjan paljon muuta löytyy Tahkovuorelta, jossa on 24 monipuolista rinnettä ja runsas latuverkosto maastohiihtoon.

Tahkonrinteet.fi | Facebook | Instagram

Pohjois-Suomi

LEVI

Jos Suomen hiihtokeskuksista pitäisi valita ykkönen, monen sydämessä se on Kittilän kupeessa sijaitseva Levi. Upeissa tunturimaisemissa pääsee nauttimaan 43 rinteestä, joiden joukossa on niin maailmancup-tason tykitystä kuin leppoisempia laskuja. Levitunturin juurelta löytyy myös Suomen legendaarisin After Ski Vinkkari, tätä ei kannata jättää väliin!

Levi.ski | Facebook | Instagram

PYHÄ

15 rinnettä ja 47 km latuja tekevät Pyhästä mukavan kohteen Lapin tunnelmaa hakevalle talvilomailijalle, olitpa sitten aloittelija tai vaativampi laskija. Pyhätunturin huipulle pääsee muuten tuolihissillä niin sukset jalassa kuin jalankin.

Pyha.fi | Facebook | Instagram

RUKA

Rukalla on Suomen pisin laskukausi, yli 200 päivää! Tässä kohteessa pääset kokemaan aitoa Lapin hiihtokeskustunnelmaa, josta on nautittu tunturin juurella jo 60 vuoden ajan. Uutuutena jalankulkijoille, maisemafriikeille ja laskijoille Village-2-Valley maisemagondoli.

Ruka.fi | Facebook | Instagram

VUOKATTI

Perinteikäs Vuokatti on vauhdikas talvilomakohde, joka tarjoaa 13 eritasoista rinnettä niin aloittelijoille kuin konkarilaskijoille. Vuokatissa voit muuten laskea ja hiihtää ympäri vuoden, sillä kohteessa sijaitsevat maailman ensimmäiset lumilautatunneli ja hiihtoputki.

Vuokatti.fi | Facebook | Instagram

YLLÄS

Pallas-Yllästunturin jylhät maisemat jättävät ikimuistoisen jäljen seudulla seikkailevien sydämiin. Yllästunturin lisäksi seudun kuusi luonnonvaraista tunturia tarjoavat laskijalle hupia ja haastetta loputtomiin. Tarjolla on 63 hoidettua rinnettä, joiden vertaisia et pituuksiltaan ja korkeuseroiltaan löydä muualta Suomesta.

Yllas.fi | Facebook | Instagram

Suomen hiihtokeskukset – hae bussit, junat ja lennot

Suomen hiihtokeskukset ovat näppärästi saavutettavissa myös julkisella liikenteellä. Perille-matkahausta löydät bussien, junien ja lentojen hinnat ja aikataulut ovelta ovelle kaikkialla kotimaassa. Mukana vertailussa ovat mm. VR, Matkahuolto, Onnibus, Pohjolan Liikenne, Savonlinja ja Finnair.

Syötä lähtöpaikaksi osoite tai paikkakunta ja kohteeksi haluamasi hiihtokeskus.

Kuvat: Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published.