Maatilamatkailu on leppoisa tapa lomailla kotimaassa

Maatilamatkailu Suomessa – vietä ikimuistoinen maaseutuloma kotimaassa

Maistuisiko rento loma suomalaisessa maalaismaisemassa – lampaita, kanoja ja hevosia rapsutellen? Maatilamatkailu kasvattaa suosiotaan Suomessa, kun arjen vastapainoksi haetaan uudenlaisia elämyksiä ja lomakohde halutaan yhä useammin läheltä. Monelle on myös tärkeää matkustaa ympäristöystävällisesti maata pitkin, mikä onnistuukin kotimaassa helposti.

Maatilamatkailu Suomessa

Maatilalomailuun löytyy runsaasti kohteita kotimaassa, listasimme niistä muutaman suosikkimme alle! Näissä lomapaikoissa pääset kohteesta riippuen majoittumaan aidolla maatilalla, aitassa, tilan lähellä sijaitsevassa rakennuksessa tai vuokramökissä. Monet maatilat tarjoavat majoituksen lisäksi vierailleen mukavaa puuhaa tilan eläinten parissa sekä muita aktiviteetteja luonnossa, kuten  veneilyä, ratsastusta ja kalastusta. Rohkeimmat voivat päästä myös lypsyhommiin!

Maatilamatkailu Etelä-Suomessa

Tukkilan Tila, Kerkkoo

Porvoon jokilaaksossa sijaitseva 1800-luvulta oleva perinteikäs Tukkilan sukutila tarjoaa aamiaismajoitusta viihtyisissä huoneissa, 1800-luvulla rakennetussa tunnelmallisessa mökissä sekä vanhoissa aitoissa. Tilalla asustaa hevosia ja aaseja, ja Tukkilan tila onkin yksi Suomen suurimmista aasikasvattajista!

Tukkila.fi

Tuhannen Tarinan Talo, Kannuskoski

Lappeenrannan ja Kouvolan välissä Kannuskosken kylässä toimiva matkailutila Tuhannen Tarinan Talo tarjoaa majoitusta sekä luontoon ja paikallishistoriaan pohjautuvia ohjelmapalveluja ympäri vuoden. Lähiluontoon voi tutustua patikoiden, meloen, lumikenkäillen, pyöräillen tai vaikka ratsastaen – itsenäisesti tai opastetuilla retkillä.

Tuhannentarinantalo.com

MAATILAMATKAILU VARSINAIS-SUOMESSA

Maatilamatkailu Varsinais-Suomessa

Kanniston Kotieläintila, Alastaro

Alastarolla sijaitseva Kanniston Kotieläintila on aito vanha maatila, jossa eletään perinteen mukaan nykyajassa kestävää kehitystä toteuttaen. Kannistossa voi lomailla täysi- tai puolihoidossa tai aamiaismajoituksessa ja yöpyä voi perhehuoneessa tai aitassa.  Luonnonmukaisella tilalla on kaksisataa eläintä ja joukossa elelee sopuisasti erikoisempia lajeja kuten ylämaankarjaa, aaseja ja poroja!

Kannistontila.fi

Leipyölin tila, Perniö

Leipyölin tilalla on harjoitettu maataloutta vuosisatojen ajan, aina 1400-luvulta asti. Maatilan rauhassa voi myös majoittua ja nauttia monenlaisista  luontoelämyksistä, kuten veneilystä, kalastuksesta, marjastuksesta ja sienestyksestä. Tuttavuutta voi hieroa myös tilan lempeäluontoiseen ylämaankarjaan!

Leipyoli.com

Ilolan Maatilamatkailu, Valkeakoski

Valkeakosken Metsäkansassa toimiva Ilolan maatila eläimineen ja luomuviljeltyine peltoineen kutsuu lomailemaan aitoon maalaismaisemaan. Tilalla on hyvät palvelut, kotieläinpiha sekä ratsastustunteja ja yöpyä voi mökki- ja huonemajoituksessa. Lomailijoille on vuokrattavana mm. kanootteja, sauna, savusauna ja kylpypalju.

Ilolanmaatila.fi

Maatilamatkailu Keski-Suomessa

Maatilamatkailu Kumpunen, Petäjävesi

Juha ja Hanni Kumpusen luotsaama 400-vuotias Kirrin Luomutila tarjoaa upeat puitteet maatilamatkailuun Keski-Suomessa ympäri vuoden. Majoittua voi tunnelmallisissa mökeissä, aitoissa tai huoneissa.

Kumpunen.fi

Taipaleen luomu- ja matkailutila, Petäjävesi

Petäjäveden Piesalan kylällä sijaitseva Taipaleen Tila on vanha sukutila, joka sijaitsee kauniissa maalaismaisemassa Piesasjärven rannalla. Maanviljelyksen ja karjanpidon ohella tällä luomutilalla voi myös lomailla maatilan pihapiirin viihtyisissä aittahuoneissa tai rauhallisissa rantamökeissä.

Taipaleentila.com

Purola Farm, Saarijärvi

Saarijärvellä, Katajajärven rannalla sijaitseva Purola Farm tarjoaa mukavia maatilalomia perheille ympäri vuoden. Farmilla on erityisen hyvät puitteet ratsastukselle ja onpa tiluksilla mahdollista päästä myös turvesaunaan! Kesällä uimaan pääsee omalta hiekkarannalta.

Purolafarm.fi

Maatilamatkailu Itä-Suomessa

Maatilamatkailu Itä-Suomessa

Lomatila Ollila, Kerimäki

Ollilan tila sijaitsee Kerimäellä, Puruveden rannalla. Lomailla voi rennossa maalaistunnelmassa päätalon huoneissa, kahden hengen rantamökeissä sekä neljän hengen leirintämökeissä. Maatilla on lampaita, kanoja, ankkoja, kissa ja koira. Mainio mahdollisuus myös kalastukseen, sienestykseen ja marjastukseen!

Ollila.fi

Perinnetila Tervamäki, Sotkamo

Perinnetila Tervamäellä voi tehdä aikamatkan sodan jälkeiseen Suomeen tutustumalla perinnetilaan, kotieläimiin sekä perinteisiin maatilan töihin ja työvälineisiin. Majoittua voi perinnetilan vuonna 1954 rakennetussa ja entisöidyssä päärakennuksessa ja vanhoissa aitoissa.

Perinnetilatervamaki.fi

Karvisen Kissanpäivät, Roukalahti

Roukalahdessa järven rannalta löytyy veikeä maatila Karvisen Kissanpäivät, jossa voi viettää rentoa lomaa koko perheellä. Tilalta löytyy kissoja, pupuja, lampaita ja kukko rouvineen, sekä runsaasti muuta aktiviteetteja, joiden parissa tutustua lähiluontoon.

Karvisenkissanpaivat.com

Maatilamatkailu Itä-Suomessa

Maatilalomalle kotimaassa – hae bussit, junat ja lennot

Monien maatilojen läheisyyteen pääsee Suomessa näppärästi myös julkisella liikenteellä. Perille-matkahausta löydät bussien, junien ja lentojen hinnat ja aikataulut ovelta ovelle kaikkialla kotimaassa. Mukana vertailussa ovat mm. VR, Matkahuolto, Onnibus, Pohjolan Liikenne, Savonlinja ja Finnair.

Syötä lähtöpaikaksi osoite tai paikkakunta ja kohteeksi haluamasi maatilan osoite.

Kuvat: Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published.