Kesäteatterit 2019 – Kuusi teatteritärppiä kotimaassa lomailevalle

Kesäteatterit 2019 - Kuusi teatteritärppiä kotimaassa lomailevalle
Monty Pythonin Spamalot nähdään Törnävän kesäteatterissa. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen Kaupunginteatteri

Kesäteatterit ovat kohteita, joihin jokaisen kotimaassa lomailevan kannattaa suunnata ainakin kerran kesässä! Ulkoilmateatterissa esitetty näytelmä tai musikaali on nimittäin mahtava tapa nauttia kulttuurista ja luonnosta samassa paketissa. Teattereita ja kiinnostavia esityksiä löytyy ympäri maata ja useimmat sopivat koko perheelle. Nostimme kesän 2019 tarjonnasta kuusi suosikkia – jos etsit inspiraatiota teatterivisiitille, aloita näistä!

Monty Pythonin Spamalot – Törnävän kesäteatteri, Seinäjoki

Jos fanitat Monty Pythonin huumoria, suuntaa Törnävän kesäteatteriin Seinäjoelle! Siellä nähdään, kun Kuningas Arthur ja (muihin tehtäviin täysin sopimattomat) pyöreän pöydän ritarit kopsuttelevat kesällä keskiajan Englannista meidän päiviimme saakka. Mika Eirtovaaran ohjaama pähkähullu broadway-musikaali sekoittaa mytologisen tarinan ja glamööriä tihkuvat musikaalikliseet odottamattomiin käänteisiin ja hullunkurisiin hahmoihin. Rooleissa Aku Hirviniemi, Olli Rahkonen, Anna Victoria Eriksson, Juha Hostikka,  Henrik Hammarberg, Pihla Pohjolainen, Lauri Ketonen, Jyri Numminen, Annina Rubinstein, Eeva Markkinen ja Ville Ortenvuori. Musikaalin ohjaa Mika Eirtovaara.

Seinajoenkaupunginteatteri.fi

Vuonna 85 – Rauhalahden teatteri, Kuopio

Kuopion Rauhalahden teatterin upeissa järvimaisemissa nähdään tänä kesänä menestysmusikaali Vuonna 85, joka keräsi aikoinaan Tampereen Työväen Teatterissa lähes 300 000 katsojaa. Tarina vie Kuopion kesään 1985, ja kertoo Turmiolan Tommista, joka sattumalta rakastuu Karoliinaan. Lavalla nähdään Ismo Apellin ohjaamina tunnettuja nimiä kuten näyttelijä ja muusikko Sakari Kuosmanen, Halavatun Pappojen entinen keulahahmo Jamppa Kääriäinen, sekä nyrkkeilyn raskaansarjan moninkertainen Euroopan mestari Juho “Härmän Häjy” Haapoja. 

Rauhalahtiteatteri.fi/ 

Nuotin vierestä – Pyynikin kesäteatteri, Tampere

Tampereen perinteikkäässä Pyynikin kesäteatterissa nähdään tänä kesänä uusi kotimainen komedia Nuotin vierestä. Ola Tuomisen ohjaamassa ihmissuhdekomediassa  insinööri Artolla on elämässään selvät sävelet määrätietoisen vaimonsa viisivuotissuunnitelman toteuttajana, kunnes äiti ja kohtalo puuttuvat peliin. Rooleissa Juha-Matti Koskela, Tiina Weckström, Irina Vartia, Kaisa Hela, Anna Ackerman, Karoliina Blackburn, Hanna Gibson, Marko Keskitalo, Samuli Muje, Seppo Paajanen, Jarmo Perälä, Leena Rousti, Juha Antikainen ja Arttu Soilumo.

Pyynikinkesateatteri.fi/

Perjantai on Pahin – Freaky Friday – Samppalinnan kesäteatteri, Turku

Turun Samppalinnassa nähdään tänä kesänä Euroopan ensi-illassaan Disney-musikaali Perjantai on Pahin – Freaky Friday. Musikaalikomedia perustuu Disneyn menestyselokuvaan ja kertoo äidistä ja tyttärestä, joita näyttää yhdistävän vain tauoton tarve olla toistensa riesana. Hulvattoman tarinan rooleissa nähdään mm. Maria Lund, Linda Hämäläinen, Alen Nsambu, Reetta Korhonen, Valtteri Lehtinen ja Aarni Kivinen.  

Samppalinnanteatteri.fi

Idän pikajunan arvoitus – Ryhmäteatteri, Suomenlinna

Agatha Christien dekkareista tuttu Hercule Poirot saapuu Suomenlinnaan, Ryhmäteatterin lavalle! Hyvän omantunnon linnakkeen muurien suojissa lumivyöry suistaa Istanbulista Pariisiin matkalla olevan luksusjunan raiteiltaan ja yksi junan matkustajista löytyy murhattuna. Tapausta selvittää vahatuista viiksistään, kävelykepistään ja harmaista aivosoluistaan tunnettu pikkutarkka ja säntillinen salapoliisi Hercule Poirot (Kristo Salminen). Muissa rooleissa Minna Suuronen, Joel Hirvonen, Johanna Kokko, Sara Paavolainen, Helena Vierikko, Asta Sveholm, Lasse Viitamäki, Jari Virman ja Toni Wahlström.

Ryhmateatteri.fi

Olavi Virta – Sappeen kesäteatteri, Pälkäne

Suosittu Olavi Virta -musikaali palaa toiveuusintana Sappeen uljaisiin luontomaisemiin kesällä 2019. Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama musikaali Olavi Virta sai alkuperäisen ensi-iltansa kymmenen vuotta sitten Sappeen Kesäteatterissa, jolloin esityksen näki jopa yli 17 000 katsojaa. Nyt suosikkimusikaali palaa uudistetulla käsikirjoituksella. Olavi Virran roolissa mieleenpainuvia kappaleita tulkitsevat Jari Ahola nuorempana Olavina ja Jani Koskinen vanhempana. Naispäärooleissa hurmaavat Petra Ahola ja laulaja Mira Luoti.

Suomenkesateatteri.fi/sappeenkesateatteri/

Kesäteatterit – pääseekö perille bussilla tai junalla?

Kesäteatterit ovat monella paikkakunnalla saavutettavissa myös julkisella liikenteellä. Perille-matkahausta löydät bussien ja junien kauko- ja lähiliikenteen hinnat ja aikataulut ovelta ovelle kaikkialla kotimaassa. Mukana vertailussa ovat mm. VR, Matkahuolto, Onnibus, Pohjolan Liikenne ja Savonlinja.

Syötä lähtöpaikaksi osoite tai paikkakunta ja kohteeksi haluamasi kesäteatterin osoite.

Leave a Comment

Your email address will not be published.