Festarit 2020 – nämä tapahtumat ja kesäfestarit toteutuvat tänä kesänä

Listasimme Suomen kesäfestarit ja -tapahtumat, joiden toteutuminen tänä poikkeuksellisena kesänä on varmistunut. Kesä on jo pitkällä ja festarikausi alkanut, mutta monet kesäfestarit ovat vielä edessä. Katso perusteellinen lista, johon on koottu hauskimmat konsertit, tapahtumat ja festarit 2020 kesälle!

festarit 2020

Menevimmät konsertit ja festarit 2020 kesällä

Kaikkia kesän hauskuuksia ei todellakaan ole peruttu – useat konsertit ja festarit 2020 järjestyvät monen iloksi tänäkin kesänä! Vaikka suurimmat yleisötapahtumat on siirretty ensi kesälle, pidetään myös lähiviikkoina ympäri Suomen monenlaisia festareita ja konsertteja, joissa pääsee nauttimaan kesästä ja huippuartisteista. Löydä suosikkisi, kasaa mahtava festariporukka, osta festariliput sekä bussi- tai junaliput festareille ja korkkaa unelmiesi festarikesä! 

Tirmo Blues 18.7.2020

Suomen festarit ja blues kohtaavat jälleen Tirmon Saaristokeskuksessa! Nämä rennot kesäfestarit ovat jo muutaman päivän päästä, mutta spontaani festarireissu on aina tervetullut ja lippuja on vielä jäljellä – osta omasi ja ehdit vielä mukaan!

Saaristokeskus.fi/tirmo-blues, Tirmo Saaristokeskus, FB, Löydä bussit ja junat

Kaija Koo Juurikkasaaressa 23.7.2020

Upeassa ulkoilmakonsertissa heitetään korkkarit kattoon, kun suosittu Kaija Koo valtaa Juurikkasaaren heinäkuun lopussa! Kesäisessä Päijänne-maisemassa juhlitaan koko ilta mahtavan viihteen, livemusiikin ja karaoken merkeissä. Tervetuloa mukaan! 

Juurikkasaari.fi/tapahtumat, Juurikkasaari, Säynätsalo, Keski-Suomi, FB, Löydä bussit ja junat

Krapin puistokonsertit Tuusulassa

Ihanan kesäiset puistokonsertit Krapin pajan ulkotiloissa jatkuvat läpi heinäkuun ja elokuun alun! Tulossa muun muassa Kaija Koon konsertti 19.7.2020, Olavi Uusivirta 23.7.2020 ja Maija Vilkkumaa 30.7.2020 – katso kaikki heinä- ja elokuun konsertit ja nappaa lippusi! 

Krapi.fi/puistokonsertit, Krapin paja, Tuusula, FB, Löydä bussit ja junat

Turun Logomon terassikesä 1.7.-8.8.2020

Vaikka Turun suosittu suuri kesäfestivaali Ruisrock on siirretty ensi kesään, voi Turussa nauttia turvallisesta festarikesästä myös tänä vuonna! Jo alkanut Logomon terassikesä jatkuu vielä heinäkuun loppuun ja elokuussa. Teatron terassilla kuullaan monia upeita artisteja, kuten Kauriinmetsästäjät, Elias Gould ja Younghearted. 

Logomo.fi/tapahtumakalenteri, Teatro, Logomo, Turku, FB, Liput, Löydä bussit ja junat

Tullipakkahuone Fest 29.7-1.8.2020

Kokkolan Tullipakkahuoneen sisäpihalla nautitaan festaritunnelmasta peräti neljänä peräkkäisenä päivänä! Jokaiselle päivälle on luvassa huikeita esiintyjiä, muun muassa Eino Grön, Jukka Perko ja Iiro Rantala. Paikkoja on rajoitetusti, joten hanki omat lippusi ja varmista paikkasi jo nyt!

Kpkevents.fi/tullipakkahuone-fest, Kokkolan Tullipakkahuoneen sisäpiha, FB, Liput, Löydä bussit ja junat

Turun Aurafest 1.-2.8.2020

Kaupunkifestivaali juhlii tänä vuonna elokuun alussa kymmenettä juhlavuottaan! Tänä kesänä erityisjärjestelyin pidettävä festivaali kestää kaksi päivää, joiden aikana lavalla nähdään muun muassa JVG, Sanni, Pyhimys ja Teflon Brothers. Näitä bileitä et halua missata!

Aurafest.fi, Kupittaanpuisto, Turku, FB, Löydä bussit ja junat

Puumalan Siltakemmakat 6.-8.8.2020

Tervetuloa elokuussa Suomen suurimmalle terassille nauttimaan hyvästä musiikista ja fiiliksestä! Kolme päivää kestävät kesäfestarit soivat torstaista lauantaihin iltaisin klo 18-23. Lavalla nähdään muun muassa Vesala, Abreu, Pandora ja Ellinoora. 

Siltakemmakat.com, Puumala, Löydä bussit ja junat

Vaasa Festival 6.-8.8.2020

Kolmipäiväinen suurfestari Vaasa Festival – Music, Food & Wine järjestetään elokuussa jo viidettä kertaa! Tule mukaan nauttimaan upeasta festivaalitunnelmasta, tähtiluokan esiintyjistä ja monipuolisesta ohjelmasta kauniissa merenranta- ja puistomiljöössä. 

Vaasafestival.fi, Vaasan Sisäsatama, FB, Löydä bussit ja junat

Seinäjoen Vauhtiajot 6.-8.8.2020

Legendaariset Race & Rock Vauhtiajot juhlitaan Seinäjoen keskustassa jo 17. kerran! Erityisjärjestelyistä johtuen festivaali siirtyi elokuulle. Perinteinen ratatapahtuma palaa kesällä 2021, mutta onneksi lavalla nähdään tuttuun tapaan kolme päivää kestävien festareiden aikana useita tunnettuja nimiä, kuten Lauri Tähkä, Maija Vilkkumaa, Neljä Ruusua ja Popeda. Tervetuloa vauhdikkaisiin festareihin!

Vauhtiajot.fi, Seinäjoki, FB, Löydä bussit ja junat

Järvenpää Soi 7.-8.8.2020

Kaupunkifestivaali järjestetään elokuun alussa Järvenpään Rantapuistossa, jossa kuullaan muun muassa Maija Vilkkumaa, Vesala ja Kaija Koo. Tervetuloa iloitsemaan kesästä, hyvästä musiikista ja tunnelmasta!

Jarvenpaasoi.fi, Järvenpään Rantapuisto, FB, Liput, Löydä bussit ja junat

Rock in the City

Koko kansan Rock-festivaali järjestetään tänä kesänä kolmessa kaupungissa: Joensuussa 7.-8.8.2020, Jyväskylässä 14.-15.8.2020 ja Porissa 21.-22.8.2020. 

Rockinthecity.fi, FB, Löydä bussit ja junat

Tampereen Saarihelvetti 7.-8.8.2020

Hevikesän avaus lähestyy, kun Tampereen kesän raskain festivaali soi jälleen elokuussa! Suomen eksoottisin metallifestivaali kutsuu Viikinsaareen fiilistelemään kesää, festarihumua ja hevimusiikkia. 

Saarihelvetti.fi, Viikinsaari, Tampere, FB, Liput, Löydä bussit ja junat

Livestuore Festival 7.-8.8.2020

Pieni kylä, isoa festarifiilistä! LIVEstuore Festival järjestetään elokuussa Lievestuoreen historiallisessa tori- ja makasiinimiljöössä, ja lavalla nähdään toistakymmentä artistia. Itse festarit kestävät perjantaista lauantaihin eli kaksi päivää, mutta lauantaina on ekstratekemisenä jo toista vuotta Liisan Cruising, johon et pelkästään siihen osallistuaksesi tarvitse festarilippua. 

Livestuore.fi, Lievestuoreen tori, Keski-Suomi, FB, Liisan Cruising 2020 FB, Löydä bussit ja junat

Karjurock Uusikaupunki 13.-15.8.2020

Lokalahden perinteinen Karjurock jytisee tänäkin vuonna, tänä kesänä suomalaisten artistien johtamana! Rokkaamassa kuullaan muun muassa Mokoma, Kaija Koo ja Popeda. 

Karjurock.fi, Lokalahti, Uusikaupunki, FB, Löydä bussit ja junat

Porvoo Soi 14.-15.8.2020

Elokuun puolessa välissä kokoonnutaan Porvoon torille viettämään hauskaa kaupunkifestivaalia! Kaksi päivää kestävillä festareilla kuullaan muun muassa Kaija Koo, Eppu Normaali, Suvi Teräsniska ja Maija Vilkkumaa. 

Porvoosoi.fi, Porvoon tori, FB, Löydä bussit ja junat

Kotkan Dark River Festival 14.-15.8.2020

Intiimi ja lämminhenkinen rock-festivaali tarjoaa jälleen viihdykettä raskaan metallimusiikin ystäville huippuartistien säestämänä. Kaksipäiväinen festivaali järjestetään perinteiseen tapaan Kotkan Laajakosken idyllisessä maalaismaisemassa. Lavalle nousevat muun muassa Insomnium, Lost Society ja Blind Channel. 

Honkala, Kotka, FB, Liput, Löydä bussit ja junat

Joutorock Joutsassa 15.8.2020

Joutsan legendaarinen Joutorock palaa tänäkin kesänä! Kesän menevimmillä kyläfestareilla kuullaan elokuisena lauantaina Dingo, Arttu Wiskari, Kotiteollisuus ja Popeda. 

Joutsan Pankkiaukio, FB, Liput, Löydä bussit ja junat

Porin Reposfääri 15.8.2020

Porin Reposaaressa järjestetään jälleen elokuussa nämä yhteisöllisyyttä ja äänitaidetta juhlivat kesäfestarit! Mikä parasta: tapahtumaan ei ole pääsymaksua, joten se sopii erinomaisesti kesälomalla rahaa säästävien budjettiin. 

Reposaari Pori, FB, Löydä bussit ja junat

Tornion Twinkkarit 21.-22.8.2020

Kesäfestivaali Torniossa palaa taas elokuussa 2020! Twin City Festival kestää kaksi päivää, joiden aikana Ysäriperjantaina lavalle nousevat mm. DJ Oku Luukkainen ja Millenium Project, Twinkkarilauantaina lavaa tähdittävät mm. Ellinoora ja Teflon Brothers. 

Aineen puisto, Tornio, FB, Liput, Löydä bussit ja junat

Kuuska soi Oulussa 22.8.2020

Kesän päätöskonsertti pidetään elokuun lopussa Oulun Kuusisaaressa. Lavalla nähdään ihania kotimaisia artisteja, kuten Maija Vilkkumaa, Arttu Wiskari, Kaija Koo ja Dingo. Tervetuloa kesän upeisiin päätösbileisiin! 

Kuuskasoi.fi, Kuusisaari, Oulu, FB, Löydä bussit ja junat

Saaristo Open Kaarinassa 27.-29.8.2020

Vielä päätöskonsertin jälkeen pidetään aivan elokuun lopussa huimat kolme päivää kestävä kesän päätösfestivaali Saaristo Open! Lavalle astuvat Lauri Tähkä, Gasellit, Ida Paul & Kalle Lindroth, Vesala ja monet muut kotimaiset tähtiartistit. 

Saaristo-open.fi, Hovirinnan Rantapuisto, Kaarina, FB, Löydä bussit ja junat

Rockperry Reload Vaasassa 4.-5.9.2020

Suomirockia, metallimusiikkia, punk-rockia ja muuta rock-tyylistä musiikkia kuullaan alkusyksystä Vaasassa. Nämä rock-festarit siirtyivät kesäkuulta syyskuun alkuun, joten varaa kalenteriin tämä viikonloppu myöhäistä kesäjuhlintaa varten!

Rockperry.fi, WS Arena, Vaasa, FB, Löydä bussit ja junat

Uusi Tampere 25.-26.9.2020

Syksyyn on siirretty myös tämä ajankohtaiseen pop-musiikkiin keskittynyt kaksipäiväinen festivaali, joka järjestetään Hiedanrannan Kuivaamon persoonallisessa tehdasmiljöössä. Tervetuloa nauttimaan monipuolisesta ja laadukkaasta musiikista kauniissa ympäristössä! 

Uusitampere.fi, Kuivaamo, Tampere, FB, Löydä bussit ja junat

Kiinnostavat tapahtumat kesälomalla – kattava määrä kesätapahtumia 2020

Kesä 2020 tarjoaa festareiden ja konserttien ohella kasapäin muuta hauskaa tekemistä erilaisten tapahtumien muodossa! Kiinnostaisiko ajankohtainen taide, kesäteatteri, kirjallisuus, markkinat vai mikä tahansa edullinen tai ilmainen hauska tekeminen? Kesän tapahtumat 2020 pitävät sisällään tämän kaiken ja paljon lisää – löydä omaan makuusi sopivimmat tapahtumat, osta bussi- tai junaliput ja nauti kesäisistä aktiviteeteista!

Rosalan Viikinkipäivät 18.-19.7.2020

Tämä autenttinen tapahtuma järjestetään aivan pian heinäkuussa jo 16. kerran! Tervetuloa Rosalaan kokemaan viikinkiaikaista elämää aktiviteettien, käsitöiden ja markkinahumun merkeissä. Ohjelmaa on tarjolla lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-14. Tapahtuma kelpaa hyvin vaikkapa hauskaksi viikonloppureissuksi! 

Rosala.fi/vikingadagar, Rosala, Kemiönsaari, FB, Löydä bussit ja junat

Askanmäen kesäteatteri 29.7-5.8.2020

Puolangassa tapahtuu tänä kesänä – musiikkia, monologeja ja kohtauksia Markku Hyvösen näytelmästä Käteistä, kiitos! tarjolla Askanmäen kesäteatterissa. Myös kahvio ja makkarakoju ovat perinteiseen tapaan auki. Näytelmän varsinainen ensi-ilta on kesällä 2021, mutta näiden katkelmien esimausta kannattaa nauttia jo nyt! Esitysajat löytyvät Facebookista alta. 

Askanmäki, Puolanka, FB, Löydä bussit ja junat

Pentinkulman päivät Urjalassa 31.7.-2.8.2020

Heinä- ja elokuun vaihteessa vietetään Pentinkulman päiviä, joiden teemana on tänä vuonna “Elävä linna”. Vuosittain järjestettävä perinteikäs ja elävä kirjallisuustapahtuma pitää sisällään kirjailijavierailuja, ajankohtaista keskustelua sekä teatteri- ja musiikkiesityksiä. Osan ohjelmanumeroista näet striimattuna vaikkapa kotisohvalta käsin, mutta useat numerot koet vain paikan päällä. Tämä on täydellinen paketti elävästä kulttuurista ja kirjallisuudesta kiinnostuneille! 

Pentinkulmanpaivat.fi, Urjala, Pirkanmaa, FB, Löydä bussit ja junat

Muuramen elomarkkinat 15.8.2020

Markkinat kuuluvat kesään – näillä Keski-Suomen kesämarkkinoilla Virastotien torialueella nautit kesästä parhaimmillaan hyvässä seurassa ja kotoisassa miljöössä. Myyjiä otetaan vastaan sekä lähialueelta että kauempaakin. Illalla markkinahumun jälkeen voit suunnata Muurmanniin fiilistelemään elävän musiikin ja markkinatanssien parissa!

Muurame.fi/muuramen-elomarkkinat, Muurame, Keski-Suomi, FB, Löydä bussit ja junat

Design Week Kuopio 24.-30.8.2020

Elokuussa järjestetään kokonainen tapahtumaviikko, joka kokoaa yhteen itäsuomalaista muotoilua, paikallista yhteistyötä ja erilaisia tapahtumia. Viikon aikana nautitaan muun muassa teollisesta muotoilusta, muodista, arkkitehtuurista, teknologiasta ja graafisesta suunnittelusta. 

Dwk.fi, Kuopio, FB, Löydä bussit ja junat

Tuusulan taiteiden yö 28.8.2020

Elokuun viimeisenä perjantaina Tuusulassa tapahtuu! Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa koetaan taide-elämyksiä tunnelmallisessa Tuusulanjärven rantamaisemassa. Tämän vuoden teemana on “Ajan aalloilla”, johon pohjautuu tuoreiden tulkintojen taidetapahtuman monipuolinen ohjelmatarjonta. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Taiteidenyo.fi, Tuusula, FB, Löydä bussit ja junat

Hartwall Arena tapahtumat

Kuten kesän suurimmat festarit 2020 mukaan lukien suositut Wanaja Festival, Tikkurila festivaali, Tuska Festivaali ja Tammerfest, myös Suomen suurimman areenan useat kesän 2020 konsertit ja tapahtumat on siirretty myöhempään ajankohtaan. Onneksi Hartwall Arena tapahtumat starttaavat ensi kesän sijaan jo syyskuussa eli aivan pian – ensimmäisinä Hartwall Arenan avaavat J. Karjalaisen konsertti 4.9.2020 ja Harlem Globetrottersin ottelu 6.9.2020. 

Hartwallarena.fi/tapahtumat, Länsi-Pasila, Helsinki, FB, Löydä bussit ja junat

Kesän festarit 2020 parin klikkauksen päässä – löydä helposti bussit ja junat sekä osta liput

Perille.fi-matkalippupalvelusta haet kätevästi reitit ja aikataulut, vertaat matkojen hintoja ja ympäristövaikutuksia, löydät sopivimman matkan sekä ostat bussi- ja junaliput kesän festareille ja tapahtumiin. Syöttämällä matkahakuun festivaalin tai tapahtuman osoitteen sekä saapumis- ja lähtöpäivämäärät löydät parhaan matkan ovelta ovelle. Tapahtumat ja festarit 2020 kutsuvat – iloista festarikesää ja hyvää matkaa! 

Teksti: Elina Immonen

Kuvat: Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published.