Helsinki – Turku bussit ja junat – vertaile aikataulut ja osta liput

helsinki turku bussit ja junat

Löydä nopein, halvin, suorin tai ekologisin bussi- tai junamatka suositulle matkavälille Helsinki – Turku. Perille.fi-palvelussa haet kerralla Helsingin ja Turun välillä kulkevat bussit ja junat sekä löydät kaikki aikataulut ja reitit, vertailet matkat ja ostat liput. Onko Helsinki tai Turku kaupunkina vieras? Ei hätää – alle on koottu myös vinkit kaupunkien sisällä matkustamiseen julkisilla.

Kaikki Helsingin ja Turun väliset kaukomatkat Perille.fi-palvelusta

Väli Helsinki – Turku taittuu bussilla tai junalla parissa tunnissa, ja hyvien liikenneyhteyksien ansiosta kaupunkien välillä kulkee päivittäin reilut 80 bussia ja junaa. Vaihtoehtoja on runsaasti, sillä suositulla matkavälillä liikennöivät mm. Onnibus, VR, Matkahuolto ja Perille.fi-palvelun uusin tulokas NanoBus, jonka liput ovat Onnibusin tavoin erittäin halpoja. Perille.fi-palvelusta löytyvät kootusti kaikki liikennöitsijät, ja palvelussa voi helposti vertailla matkojen hintoja, kestoa, ympäristövaikutuksia ja nopeutta. Samassa palvelussa onnistuu myös matkalippujen osto, minkä ansiosta tarvetta useilla sivustoilla käymiselle ei enää ole. Mene vain Perille.fi-palvelun sivulle Helsinki – Turku tai hae matkat alla olevan matkahakuikkunan avulla.

Helsinki – Turku junat

Juna on usein bussia nopeampi matkustusvaihtoehto, ja juna Helsingistä Turkuun kestääkin nopeimmillaan alle kaksi tuntia. Väliä kulkevat mm. Pendolino ja InterCity -junat. Junamatkan hinta vaihtelee yleensä reilusta kymmenestä eurosta kahteenkymmeneen euroon, mutta paria viikkoa ennen matkaa ostettuna junalipun saa alle kymmenellä eurolla. Junat Helsingistä Turkuun lähtevät Helsingin Päärautatieasemalta (Elielinaukio 3) ja kulkevat Kupittaan aseman (Joukahaisenkatu 6) kautta Turun Päärautatieasemalle (Ratapihankatu 37). Kaikki välin Helsinki – Turku VR-junien pysäkit löydät täältä. Löydä kaikki juna-aikataulut ja osta junaliput Helsinki – Turku. Matkahaku näyttää sekä junat että bussit, mutta tulokset voi suodattaa näyttämään pelkät junat valitsemalla matkustustapa tarkemmista hakuehdoista.

Junat Turusta Helsinkiin kulkevat Pasilan kautta Helsingin Päärautatieasemalle. Asema sijaitsee ydinkeskustassa, jonka palvelut ja kohteet löytyvät kävelymatkan päästä. Rautatieasemalta on myös erinomaiset jatkoyhteydet muualle Helsinkiin. Kehärataa pitkin pääsee kätevästi Rautatieasemalta Helsinki-Vantaan lentoasemalle (Lentäjäntie 3, Vantaa) joko I-junalla Pasilan ja Tikkurilan kautta (27 min) tai P-junalla Huopalahden kautta (32 min). Kyseiset junavuorot kulkevat päivittäin noin 10 minuutin välein.

Messukeskuksen ja Hartwall Areenan välittömässä läheisyydessä sijaitsevalle Pasilan Rautatieasemalle (Ratapihantie 6) pääsee Päärautatieasemalta noin kolmessa minuutissa esimerkiksi I- tai P-lähijunalla. Myös Pasilan asemalta on hyvät liikenneyhteydet lentoasemalle sekä eri puolille pääkaupunkiseutua. Löydä kaikki VR-aikataulut Turku – Helsinki -matkavälille ja osta junaliput Turku – Helsinki. Valitse matkahaun tarkemmista hakuehdoista matkustustavaksi juna.

Helsinki – Turku bussit

Bussi on helppo ja halpa matkustusvaihtoehto, ja bussi Helsingistä Turkuun kestää reilut kaksi tuntia. Bussit Helsingistä Turkuun lähtevät Kampin kaukoliikenneterminaalista  (Urho Kekkosen katu 1) ja saapuvat Turun linja-autoasemalle (Läntinen Pitkäkatu 1). Bussimatkojen pysäkit löydät Perille.fi-palvelusta kunkin matkan kohdalta paikasta “Matkan tiedot” klikkaamalla auki kohdan “Lisätiedot”. Esimerkiksi liikennöitsijän Onnibus reitti Helsingistä Turkuun kulkee Kampista Turun linja-autoasemalle linjasta riippuen eri pysäkkien kautta. Avaamalla kohdan “Lisätiedot” aukeaa esimerkiksi alla oleva reittikartta:

helsinki - turku bussit

Kartasta näet kätevästi kaikkien matkan pysäkkien sijainnit. Helsingin ja Turun välillä liikennöivät Onnibusin lisäksi mm. Matkahuolto ja NanoBus. Löydä kaikki bussiaikataulut ja osta bussiliput Helsinki – Turku. Valitse matkahaun kohdatsa “Tarkemmat hakuehdot” matkustustavaksi bussi, niin tuloksissa näkyvät ainoastaan bussimatkat.

Bussit Turusta Helsinkiin lähtevät Turun linja-autoasemalta ja saapuvat Helsinkiin Kampin kaukoliikenneterminaaliin. Aivan ydinkeskustan kupeessa sijaitsevasta Kampista on erinomaiset liikenneyhteydet suuntaan kuin toiseen, ja monet keskustan nähtävyydet, ravintolat ja liikkeet ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Bussimatkojen tarkat pysäkit löydät samalla tavalla klikkaamalla ensin “Matkan tiedot” ja sitten “Lisätiedot”. Löydä kaikki bussiaikataulut Turun ja Helsingin väliselle matkalle ja osta bussiliput Turku – Helsinki. Matkoja selatessa valitse matkahaun tarkemmista hakuehdoista matkustustavaksi bussi.

Matkustaminen Turusta suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalle onnistuu kätevästi bussilla, sillä lentoaseman bussipysäkki sijaitsee terminaalin 2 välittömässä läheisyydessä. Pikavuorot Helsinki – Turku -reittivälillä kulkevat suoraan Turusta Helsinki-Vantaan lentokentälle, jonne pääsee Matkahuollon pikavuorobussilla. Artikkelin kirjoitushetkellä pikavuorobusseja Turusta lentoasemalle kulkee kerran päivässä aamuyöllä klo 2:45-5:00, mutta ajankohtaisen tilanteen löydät aina Perille.fi-palvelusta. Suorien bussiyhteyksien lisäksi Turusta lentoasemalle kulkee päivittäin vaihtoja sisältäviä bussi- ja junamatkoja. Perille.fi-matkahausta löytyvät pikavuorobussit sekä muut matkat välille Turku – Helsinki-Vantaan lentoasema. Hakutuloksista ne matkat, joissa ei ole merkintää “lähisiirtymä” vievät lentoasemalle asti.

Lyhyt opas Helsingin ja Turun sisällä matkustaville

Helsinkiin matkustavan kannattaa jo etukäteen ladata HSL-sovellus, josta saa helposti ostettua mobiililipun bussiin, lähijunaan tai metroon. Sovelluksesta löytyy myös reittiopas, jonka avulla myös kaupunkia vähemmän tunteva matkailija liikkuu helposti Helsingin sisällä. Reittiopas kertoo mm. matkan keston ja tarvittavat matkaliput sekä näyttää oikean kulkuvälineen, tarkat pysäkkitiedot, mahdolliset vaihdot ja kävelyreitit. HSL-sovellus on erittäin kätevä matkakaveri, jonka avulla julkisilla matkustaminen sujuu Helsingissä mahdollisimman vaivattomasti. 

Turussa liikennöi Turun seudun joukkoliikenne Föli, joka vastaa kaikista Turun sisäisitä busseista. Fölin kerta- ja vuorokausiliput voi ostaa joko suoraan bussista tai mobiililippuina Föli-sovelluksesta. Mobiilisovelluksessa voi matkalippujen ostamisen ohella myös käyttää Fölin reittiopasta, jonka avulla kaikki Turun seudun joukkoliikenteen bussiaikataulut ja -reitit ovat helposti matkailijan saatavilla. 

Hyödyllisiä linkkejä Helsingissä ja Turussa matkaaville

Saapuminen & liikkuminen – VisitTurku.fi
Kissmyturku.fi
Visit Helsinki – MyHelsinki.fi 

Leave a Comment

Your email address will not be published.