Helsinki-Vantaan lentoasema – taksit, bussit ja junat

helsinki vantaa lentoasema bussit junat

Onko Helsinki-Vantaan lentoasema sinulle tuttu? Tiedätkö, miten sinne kannattaa matkustaa julkisilla kulkuvälineillä? Helsinki-Vantaan lentoasemalle on helppo saapua niin julkisilla kuin taksillakin. Löydä helposti nopein ja halvin bussi-, juna tai taksimatka Helsinki-Vantaan lentokentälle Perille.fi-palvelun avulla. Näet kerralla kaikki aikataulut ja reitit linja-autolla ja junalla sekä taksivaihtoehdot hintoineen.

Taksi Helsinki-Vantaan lentoasemalle – vertaile vaihtoehtoja helposti

Kun matkustat Helsinki-Vantaan lentoasemalle taksilla, vertaile vaihtoehtoja helposti Perille-palvelussa. Kun syötät palveluun lähtöosoitteen ja kohdeosoitteen (Helsinki-Vantaan Lentoasema, Vantaa), saat eri taksivaihtoehtoja hintoineen sekä tiedon siitä, kuinka tilaat taksin.

Taksilla lentoasemalle

Kun saavut taksilla Helsinki-Vantaalle, muista kertoa taksinkuljettajalle, mistä terminaalista (T1 tai T2) lentosi lähtee. Näin taksi vie sinut suoraan oikean terminaalin eteen.

Voit hakea tästä taxia Helsinki-Vantaalle

Rautatieasemalta suoralla junalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentokentän juna-asema sijaitsee lentoaseman yhteydessä terminaalien 1 ja 2 välisessä yhdyskäytävässä. Pääset siis matkustamaan junalla suoraan lentoasemalle. Kehäradan I- ja P-junat liikennöivät lentoasemalle. Jos matkustat muualta Suomesta junalla Helsinki-Vantaalle, voit ostaa VR:n junaliput suoraan lentokentälle saakka. Osta junaliput helposti Perille-palvelun avulla. Syötät palveluun lähtöosoitteen ja määränpään (Helsinki-Vantaa lentoasema, Vantaa) ja palvelu suosittelee sinulle parasta matkavaihtoehtoa.

Jos matkustat lentoasemalle pääkaupunkiseudulta, suosittelemme HSL-lippujen hankintaa local.perille.fi -palvelusta. Helsingin keskustasta matkustettaessa tarvitset ABC-lipun, sillä lentoasema sijaitsee C-vyöhykkeellä. Local.perille.fi -palvelun avulla voit ostaa liput pääkaupunkiseudun julkiseen liikenteeseen ilman rekisteröitymistä tai sovelluksen lataamista.

Junalla lentoasemalle

Voit lukea lisää kulkuyhteyksistä lentoasemalle Finavian verkkosivuilta.

Bussilla Helsinki-Vantaan lentokentälle

Pääkaupunkiseudulta Helsinki-Vantaalle on helppoa matkustaa Helsingin keskustasta. Jos saavut Helsinkiin linja-autolla esimerkiksi Onnibussilla, voit vaihtaa bussia Kampin linja-autoterminaalissa ja ottaa bussin suoraan lentoasemalle. Pääkaupunkiseudun bussimatkoja varten HSL-lippu kannattaa hankkia local.perille.fi -palvelusta. Lentokenttä sijaitsee C-vyöhykkeellä, joten tarvitset ABC-lipun. Kun ostat HSL-liput local.perille.fi -palvelun avulla, sinun ei tarvitse rekisteröityä tai ladata HSL-sovellusta. Saat liput suoraan puhelimeesi.

local hsl liput

Voit lukea lisää kulkuyhteyksistä lentoasemalle Finavian verkkosivuilta.

Turku – Helsinki-Vantaan lentoasema – Vainion Liikenne ja muut vaihtoehdot

Voit matkustaa Turusta Helsinki-Vantaan lentoasemalle bussilla. Tällöin Vainion Liikenne hoitaa bussimatkan Espooseen saakka, jossa vaihto tapahtuu. Pikavuorolla Helsinki-Vantaalle pääsee Turusta hiukan yli kahdessa tunnissa. Matka lentokentälle Turusta onnistuu myös junalla. Tällöin matka kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Vaihto lentoasemalle vievään junaan tapahtuu Pasilassa.

Matkustatpa lentokentälle Turusta junalla tai linja-autolla, liput saat kätevästi Perille.fi-palvelusta. Syötä palveluun lähtöpaikka ja määränpää ja palvelu kertoo sinulle nopeimman ja edullisimman matkavaihtoehdon.

NÄIN MATKUSTAT:

Turku – Helsinki-Vantaa
Helsinki-Vantaa – Turku

Tampereelta Helsinki-Vantaalle – bussilla tai junalla

Kun matkustat Tampereelta Helsinki-Vantaalle junaa tai bussia käyttäen, voit ostaa liput suoraan Perille-palvelun avulla perille asti! Näet parhaat reittiehdotukset palvelusta ja saat hankittua liput helposti. Tampereelta Helsinki-Vantaan lentokentälle bussilla tai junalla matka kestää noin kaksi tuntia ja matkalla on yksi vaihto.

NÄIN MATKUSTAT:

Helsinki-Vantaa – Tampere
Tampere – Helsinki-Vantaa

Bussi tai juna – Jyväskylä – Helsinki-Vantaa lentoasema

Matka Jyväskylästä Helsinki-Vantaalle sujuu usein yhdellä vaihdolla joko bussilla tai junalla. Kun ostat liput matkallesi Jyväskylästä Helsinki-Vantaan lentokentälle Perille.fi -palvelun avulla, saat hankittua matkakokonaisuuden liput helposti samalla kertaa ja voit suunnitella matkasi kätevästi.

NÄIN MATKUSTAT:

Helsinki-Vantaa – Jyväskylä
Jyväskylä – Helsinki-Vantaa

Lahti – Helsinki-Vantaa linja-autolla tai junalla

Lahdesta Helsinki-Vantaalle matkustaminen linja-autolla tai junalla kestää vain hiukan yli tunnin, joten julkiset ovat nopea tapa matkustaa lentokentälle Lahdesta. Valitsetpa bussin tai junan, hae paras reittivaihtoehto Perille-palvelusta.

NÄIN MATKUSTAT:

Helsinki-Vantaa – Lahti
Lahti – Helsinki-Vantaa

Hae tästä paras reitti Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Syötä lähtöpaikkasi ja palvelu etsii sinulle parhaat matkavaihtoehdot.

1. kuva © Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published.