Hiihtolomat 2021 – kotimaan talvilomakohteet julkisilla

Hiihtoloma
Kuva © Unsplash

Hiihtolomalle voi matkustaa myös julkisilla. Vuonna 2021 hiihtolomia vietetään pääasiassa kotimaassa, joten vinkkaamme tässä jutussa parhaat kotimaan talvilomakohteet, jonne pääsee matkustamaan myös julkisilla. Hae matka Perille -palvelun avulla ja matkusta sujuvasti!

Milloin on koulujen hiihtolomat 2021? 

Jos suuntaat hiihtolomalle lasten kanssa, koulujen hiihtolomaviikot kannattaa selvittää ajoissa. Koulujen hiihtolomaviikot vuonna 2021 ovat viikoilla 8, 9 ja 10.

  • Etelä-Suomessa koulujen talvilomat vuonna 2021 ovat pääasiassa viikolla 8. Helsingin ja muiden pääkaupunkiseudun kuntien lisäksi viikolla 8 hiihtolomaa vietetään mm. Turussa ja Porissa.
  • Viikolla 9 koulujen hiihtolomaa vietetään Keski-Suomessa kuten Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Mikkelissä, Tampereella, Kotkassa, Lahdessa, Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa.
  • Viikolla 10 on vuorossa Pohjois-Suomen talvilomat. Oulun ja Rovaniemen lisäksi lomaa vietetään Kuopion, Joensuun ja Kajaanin kouluissa.

Lähde: oph.fi

Parhaat talvilomakohteet Lapissa

Moni haluaa suunnata hiihtolomalla Lappiin. Hiihtolomalla Lapissa voit olla varma, että löydät kunnon talven ja lumiaktiviteetteja, jotka Etelä-Suomen talvesta voivat jäädä puuttumaan kokonaan. Lapista löytyy upeita talvilomakohteita, joita suosittelemme. Kun lähdet Lappiin, hae paras reitti Perille -palvelussa.

Saariselkä

Vietä hiihtoloma Saariselällä. Pulkkaile Suomen pisimmässä valaistussa pulkkamäessä ja koe lapin taikaa huskysafarilla. Luontopolkuihin pääsee tutustumaan myös kävellen tai lumikengillä hiihtämisen lisäksi. Saariselällä onnistuu myös talvipyöräily merkatuille reiteillä. Saariselällä sijaitsee Euroopan pohjoisin hiihtokeskus Saariselkä Ski & Sport Resort. Voit matkustaa Saariselälle lentokoneella. Lähin lentokenttä on Ivalossa. Ivalosta pääsee saariselälle linja-autolla. Lappiin pääsee myös junalla, joka kulkee Rovaniemelle ja josta voit jatkaa matkaa linja-autolla.

Lisätietoa Saariselän matkailusta

Hiihtolomat 2021
Kuva © Inari-Saariselkä.fi

Rovaniemi

Rovaniemelle on helppo matkustaa junalla. Junamatka Helsingistä kestää nopeimmillaan vain seitsemän tuntia. Rovaniemi on joulupukin virallinen kaupunki ja joulupukin voi tavata ympäri vuoden päivittäin, myös hiihtolomalla.

Rovaniemi on hyvä paikka bongata revontulia ja hiihtoloma on tälle otollinen ajankohta. Rovaniemellä revontulikausi alkaa elokuun lopulla ja huhtikuun alkuun asti. Rovaniemellä voit osallistua poroajelulle ja vierailla porotilalla, käydä moottorikelkkasafarilla tai hiihtää ja lasketella.

Lisätietoa Rovaniemen matkailusta

Hiihtolomat 2021
Kuva © Visit Rovaniemi (Rovaniemi Tourism & Marketing Ltd.)

Levi

Myös Leville voi matkustaa julkisilla. Sujuva reitti kulkee Rovaniemen kautta, jonne voit matkustaa junalla tai lentokoneella ja jatkaa linja-autolla perille. Levi on ympärivuotinen matkakohde Lapissa ja talvella se tarjoaa paljon erilaisia aktivitettteja, joten tekemistä löytyy jokaiselle. Koiravaljakkosafari, pilkkireissu, Arcandian elämyspuisto ja arktinen jääkellunta kuulostavat kaikki kiinnostaville!

Lisätietoa Levin matkailusta

Muita upeita talvilomakohteita

Hiihtoloma Tahkolla 2021

Koska Tahko sijaitsee keskellä Suomea, sinne on helppo matkustaa myös julkisilla. Tahkolla hiihtolomalla riittää varmasti tekemistä. Tahko on yksi Suomen suosituimmista matkailukeskuksista ympäri vuoden, mutta myös talvella. Vauhdikkaat rinteet, laadukkaat majoituspalvelut ja monipuoliset tapahtumat tarjoavat tekemistä niin lapsiperheille kuin aikuisporukoillekin. 

Lisätietoja Tahkon matkailusta

Hiihtolomat 2021
Kuva © Kuopiotahko.fi

Ylläs – hiihtoloma 2021

Ylläs eli Yllästunturi on 719,3 metriä korkea tunturi Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa. Ylläkselle pääsee matkustamaan linja-autolla mm. Oulusta, Turusta ja Helsingistä. Kittilän lentoasema sijaitsee vain 40 kilometrin päässä Ylläkseltä. Junalla pääsee matkustamaan Kolarin rautatieasemalle, josta on Ylläkselle matkaa noin 35 km. Ylläkseltä löytyy valtavasti talvista tekemistä: laskettelua, hiihtoa, lumikenkäilyä, maastopyöräilyä, retkeilyä, moottorikelkkailua, poroja ja huskyja.

Lisätietoja Ylläksen matkailusta

Himos – hiihtoloma 2021

Himos sijaitsee Jämsässä, Keski-Suomessa Jyväskylän kupeessa ja on tunnettu Himos Hiihtovuoren hiihtokeskuksesta.Talviaktiviteettien lisäksi Himokselta löytyy muutakin tekemistä koko perheelle, kuten moottorikelkka- ja mönkijäsafareita, uimahalli sekä kuntokeskus. Himokselle on keskeisen sijainnin vuoksi helppo matkustaa julkisilla mistä päin Suomea tahansa.

Lisätietoja Himoksen matkailusta

Hiihtolomalla kylpylään

Kylpylä hiihtolomapaikkana on hyvä ajatus, jos kaipaat hauskaa tekemistä ja rentoutumista. Kun haluat viettää hiihtolomaa kylpylässä, tässä mainioita vaihtoehtoja kylpylälomaan talvella. Monet kylpylät tarjoavat talvilomapaketteja ja kylpylätarjouksia, joita kannattaa katsella kylpylöiden omilta nettisivuilta. Myös kylpylään voi matkustaa julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Hae matka Perille.fi -palvelun avulla!

Hiihtoloma kylpylässä
Kuva © Naantalispa.fi

Flamingo Spa

Tasetie 8, Vantaa
flamingospa.fi

Jos haluat lomailla pääkaupunkiseudulla, kylpylävalintasi voi olla Flamingo Spa, jonne pääset matkustamaan Helsingin keskustasta bussilla. Voit käyttää Perille -palvelua osoitteessa local.perille.fi ja ostaa HSL-liput ilman sovellusta. Flamingo Spa sijaitsee kauppakeskus Jumbon yhteydessä Flamingon viihdekeskuksessa Vantaalla. Flamingo Spasta löytyy koko perheen vesipuiston lisäksi aikuisten sauna- ja hoitolamaailma. Samalla reissulla voit tutustua Viihdekeskus Flamingon ravintoloihin.

Hotelli Haikon kartano ja Spa

Haikkoontie 114, Porvoo
haikko.fi

Haikon kartanossa pääset aikuisten kylpylälomalle rauhoittumaan ja rentoutumaan. Hotelli Haikon Kartano sijaitsee Porvoossa hyvien kulkuyhteyksien varrella ja pääset matkustamaan sinne linja-autolla.

Holiday Club Saimaa

Rauhanrinne 1, Lappeenranta
holidayclubresorts.com

Holiday Club Saimaa tarjoaa virkistäviä elämyksiä koko perheelle. Kylpylästä löydät myös saunamaailman ja hyvinvointipalveluita. Voit matkustaa Saimaalle esimerkiksi junalla.

Santa’s Hotel Sani

Jukupolku 5, Kalajoki
Santashotel.fi

Santa’s Hotel Sani sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkillä ja tarjoaa rentouttavan kylpyläloman. Hiekkasärkät on kuulu yhdestä Suomen kauneimmista hiekkarannoista. Kylpylän lisäksi Hiekkasärkillä onkin hyvät ulkoilumahdollisuudet ympäri vuoden. Kalajoelle pääsee matkustamaan julkisilla, kun ottaa junan Kokkolaan, jossa vaihtaa linja-autoon, joka vie Kalajoelle. 

Naantalin Kylpylä – Naantali Spa Hotel & Resort

Matkailijantie 2, Naantali
naantalispa.fi

Naantalin Kylpylän tunnelmallinen allasosasto, rentouttavat löylyt ja hemmottelevat hoidot irrottavat arjesta hiihtolomalla. Naantaliin on helppo matkustaa julkisilla mistä päin Suomea tahansa. Pääkaupunkiseudun lomailijoille matka Naantaliin on mukavan lyhyt.

Rokua Health & Spa Hotel

Kuntoraitti 2, Rokua
rokua.com

Julkisilla Rokualle matkatessa kannattaa kulkea Oulun kautta ja käyttää junaa sekä linja-autoa. Rokua sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, noin 80 kilometrin päässä Oulusta. Rokuan kylpylä sopii hyvin koko perheelle. Kylpylän ikkunoista avautuu upea näköala Geoparkin kauniiseen luontoon jota voit ihastella kylpiessäsi.

Imatran kylpylä

Purjekuja 2, Imatra
Imatrankylpyla.fi

Imatran Kylpylä Spa Resort tarjoaa etelän lämpöä hiihtolomalle. Altaat ja vesiliukumäet tekevät hiihtolomasta hauskan. Kannattaa tutustua talvilomapaketteihin hyvissä ajoin. Imatralle voi matkustaa julkisilla käyttäen junaa tai linja-autoa. 

Risteilylle hiihtolomalla

Viking Line, Tallink ja muut risteilymatkoja järjestävät liikennöitsijät vievät koko perheen merelle myös hiihtolomalla. Jos lähdet risteilylle Helsingistä, voit ostaa lippusi kätevästi Perille -palvelun kautta ilman sovellusta tai rekisteröitymistä osoitteessa local.perille.fi.

Jos risteilysi lähtee Turusta, tarkista julkisen liikenteen reitit ja suunnittele matkasi Perille.fi -palvelulla. Viking Linella hiihtoloma on takuulla perheen pienimpien mieleen!

Talviloma 2021
Kuva © Viking Line

Hiihtoloman parhaat tarjoukset 

Hiihtolomatarjouksia kannattaa seurata esimerkiksi näiltä palveluntarjoajilta:

Minne hiihtolomalla päätätkin matkustaa, muistathan hakea parhaan reitin Perille -palvelun kautta. Pääset vertailemaan eri matkavaihtoehtoja ja saat koko Suomen lähi- ja kaukoliikenteen matkat – bussit ja junat samasta palvelusta. Me autamme sinua löytämään sopivimman matkan nopeasti!

Leave a Comment

Your email address will not be published.