Matkaketjut mahdollistavat sujuvan matkustamisen

matkaketjuliput

Perille.fi tuo nyt kahdesta tai useammasta liikennevälineestä koostuvat matkat myyntiin, jolloin koko matkan voi ostaa ja hahmottaa yhtenä kokonaisuutena. Palvelumme tarjoaa ensimmäisenä Suomessa koko maan kattavat kaukoliikenteen matkaketjuliput. Vaikka reittisi koostuu erilaisista matkoista bussilla ja junalla, voit nyt ostaa Perille.fi-palvelun avulla koko matkan liput yhdellä kertaa.

Mikä on matkaketju?

Matkaketju on matka, joka muodostuu eri matkustusmuodoista. Matkaketjuun voi sisältyä esimerkiksi paikallisliikenteen bussi, kaukoliikenteen juna ja kaukoliikenteen bussi. Eri liikennemuotoja yhdistelemällä julkisen liikenteen käyttö helpottuu ja matkaketju nopeutuu, kun voit matkustaa pidemmän matkan esimerkiksi junalla ja lyhyemmät siirtyvät bussilla. 


Matkaketju – Yhdellä kertaa yhden palveluntarjoajan välityksellä hankittu matka, jolla matkustaja pääsee eri liikennevälineillä lähtöpaikasta määränpäähän.


Matkaketjuja on perinteisesti tarjottu junamatkustajille, jolloin junalipun yhteyteen on voinut ostaa bussilipun tai lähijunayhteyteen tarkoitetun lipun. Myös linja-autoyhtiöt ovat mahdollistaneet esimerkiksi kaukoliikenteen bussilipun ja lähiliikenteen lipun yhdistämisen. Perille.fi -palvelu poikkeaa aiemmin markkinoilla olleista vaihtoehdoista siten, että se mahdollistaa kaikkien eri julkisen liikenteen lippujen hankkimisen yhden ostotapahtuman avulla. Tällä hetkellä myymme kaukoliikenteen yhdistelmämatkoja ja myöhemmin kauttamme saa myös kaukoliikenteen ja lähiliikenteen yhdistelmiä.

Matkaketjulippu
Näet matkahaussa eri vaihtoehtojen yhteydessä, monestako matkasta lippusi koostuu.

Matkaketjulipun hyödyt

Matkaketjut hyödyttävät matkustajaa tekemällä matkan löytämisestä helpompaa. Kun ennen matkaa varten on täytynyt hankkia eri liput kaikille eri toimijoille, joita on yhden matkan aikana voinut olla useita, voi liput eri toimijoille ostaa nyt yhdellä kertaa. Myös reitin suunnittelu on aiempaa helpompaa, kun yhden haun avulla on nähtävissä, miten eri kulkuneuvot muodostavat toimivan matkaketjun. Näin matkaketjujen hyödyntäminen on myös varmempaa, kun mahdollisuus virheellisten lippujen ostamiseen pienenee. Perille.fi tarjoaa nyt mahdollisuuden ostaa yhdellä ostotapahtumalla koko matkan matkaliput.

Matkaketjut helpottavat matkailua julkisten kulkuneuvojen avulla. Ekologinen matkailu on paitsi trendikästä myös äärimmäisen tärkeää pitkällä tähtäimellä. Perille.fi edistää kestäviä valintoja matkailussa helpottamalla julkisen liikenteen käyttöä merkittävästi löytämällä parhaat reitit.

matkaketju
Lippuja ostaessasi näet myös vaihdon tiedot sekä sen, millaisista matkoista yhdistelmämatka koostuu.

Mitä matkustajan tulee huomioida?

Perille.fi-palvelu pyrkii ottamaan huomioon kulkuneuvon vaihtamisessa vaadittavan siirtymäajan, mutta matkustaja on aina itse vastuussa vaihtamisesta ajallaan oikeaan kulkuneuvoon. Perille.fi välittää eri kuljetuspalveluja. Jokainen kuljetuspalvelun tarjoaja on itse vastuussa tarjoamastaan matkan osasta. Emme siis ole kokonaispalvelun tarjoaja, emmekä voi luvata perillepääsyä, mikäli kuljetuspalveluissa olisi häiriöitä. 

Matkaketjulippu on mahdollista ostaa tällä hetkellä kaukoliikenteeseen, mutta Perille.fi-palvelu tarjoaa myös HSL-liput, joita voi kauttamme ostaa ilman sovellusten lataamista tai rekisteröintiä. Tulevaisuudessa palvelumme pariin on tulossa myös muut paikallisliikenneliput.

Kuva © Unsplash

Matkaketjut ovat tulevaisuutta

Pian matkustaja voi ostaa Perille-palvelun avulla kerralla koko matkan joukkoliikenteen liput kattavasti läpi Suomen. Näin liikkuminen ilman omaa autoa on mahdollista missä päin Suomea tahansa. ”Haluamme hyödyntää myös jakamistalouden tuomia mahdollisuuksia kuten kaupunkipyöriä tai sähköpotkulautoja”, kertoo Perille Mobility Services Oy:n toimitusjohtaja Vesa Heikkinen palvelun tulevaisuudesta. ”Näemme maata pitkin matkustamisen kasvavan tulevaisuudessa entisestään ja visioissamme on, että tulevaisuudessa ei tarvitse tietää joka maassa erikseen, mistä minkäkin joukkoliikennevälineen lipun saa, vaan että Perille.fi-palvelun avulla voi ostaa koko matkaketjun esimerkiksi Jyväskylästä Latvian Riikaan.”

Hae paras reittivaihtoehtosi koko Suomen lähi- ja kaukoliikenteeseen – bussit ja junat samasta palvelusta.

Leave a Comment

Your email address will not be published.