Kesän 2022 festarit

Festivaalit 2021

Kesän 2022 festarit ja kesätapahtumat kätevästi yhteenkoottuna! Kun matkustat kesän tapahtumiin, hae paras matka Perille.fi-palvelun avulla.

Tämä artikkeli on julkaistu 14.5.2022 ja tarkistimme festareiden tilanteen tällöin. Kannattaa varmistaa festareiden toteutuminen järjestäjien nettisivuilta, josta löytyy ajankohtaisin tieto. Yleinen käytäntö festareilla on, että festareiden peruuntuessa lipusta voi saada rahat takaisin tai lipun voi käyttää seuraavana vuonna.

ROCK IN THE CITY

Koko kansan Rock-festivaali järjestetään tänä kesänä peräti seitsemällä paikkakunnalla: Kuopiossa 10.-11.6.2022, Kouvolassa 1.–2.7.2022, Oulussa 7.–9.7.2022, Rovaniemellä 15.–16.7.2022, Keravalla 29.–30.7.2022, sekä Porissa 19.–20.8.2022. 

rockinthecity.fi, usealla paikkakunnallaLöydä bussit ja junat

Festarit kesäkuussa 2022

SAARISTO OPEN KAARINASSA 9.–11.6.2022

Saaristo Open on huima kaksipäiväinen festari Kaarinan Hovirinnan Rantapuistossa. Esiintymässä mm. Elastinen, Vesala, Popeda, Teflon Brothers, Behm, Matti&Teppo.

saaristo-open.fiHovirinnan Rantapuisto, KaarinaLöydä bussit ja junat

SUN PAMPAS 10.–11.6.2022

Sun Pampasta vietetään tuttuun tapaan Ylivieskan jäähallilla ja sen lähiympäristössä. Vuosi 2022 on tapahtumalle juhlavuosi, sillä Sun Pampas täyttää huimat 30 vuotta! Artisiteina tänä juhlavuonna nähdään muun muassa Arttu Wiskari, Mikael Gabriel, ja Behm.

sunpampas.fi, Närhitie 2, Ylivieska, Löydä bussit ja junat

LAUKAAN SATAMA FESTIVAL 17.–18.6.2022

Vuonna 2022 Laukaan Satama festival järjestetään jo seitsemännen kerran. Laukaan Satamapuistossa musiikki raikaa ja festarikansa jammailee useiden suosikkiartistien tahtiin kahden päivän ajan. Esiintymässä ovat muun muassa Behm, Stratovarius, Arttu Wiskari, Anssi Kela ja J. Karjalainen.

satamafestival.fiSatamatie 3, Laukaa, Löydä bussit ja junat

PORVOO SOI 17.–18.6.2022

Porvoon torilla vietetään hauskaa kaupunkifestivaalia kesäkuussa, kun kaksipäiväisillä festareilla kuullaan muun muassa Martti Servoa, Chisua, Neon 2:sta, Kolmatta naista ja Kaija Koota.

porvoosoi.fiPorvoon toriLöydä bussit ja junat

HIMOKSEN JUHANNUS 23.–25.6.2022

Himoksen juhannus on Suomen suurin ja suosituin juhannusfestivaali! Himoksen juhannuksessa 2022 nähdään mm. Antti Tuisku, Tehosekoitin, JVG sekä Gettomasa.

himosjuhannus.fi, Länsi-himoksentie 4, Jämsä, Löydä bussit ja junat

TAHKO JUHANNUS 23.–25.6.2022

Savon suurimmat juhannusjuhlat eli Tahko Juhannus juhlitaan kolmipäiväisenä Tahkon ytimessä! Mukana tapahtuman historian suurin kattaus huippuesiintyjiä kuten Haloo Helsinki!, JVG, Ellinoota, Antti Tuisku.

tahkojuhannus.fiKeitaankatu 1,Tahkovuori, Löydä bussit ja junat

NUMMIROCK 23.–25.6.2022

Nummirock Metal Festival järjestetään Kauhajoen Nummijärvellä 22.-25.6.2022. Vuonna 2022 tapahtuma järjestetään 36. kerran Nummirock-nimellä! Esiintymässä mm. Apocalyptica, Hammerfall, Sepultura, At the Gates, Gorgoroth, HeviSaurus, Korpiklaani.

nummirock.fiNummijärvi, Kauhajoki, Löydä bussit ja junat

Festarit 2021

Festarit heinäkuussa 2022

PROVINSSI 30.6.–2.7.2022

Provinssi on yksi Suomen suurimmista kesäfestivaaleista. Kolmipäiväiset festarit järjestetään Seinäjoen Törnävänsaarella ja artistikattaus on laaja, mm. The Sounds, Korn, Sunrise Avenue, Deftones, Vesala, Maustetytöt&Agents.

provinssi.fi, Törnäväntie 20, Seinäjoki, Löydä bussit ja junat

ISKELMÄ FESTIVAALI HIMOS 30.6.–2.7.2022

Iskelmä Festivaali valtaa jälleen Himoksen kun heinäkuun alussa kokoonnutaan viettämään festarieta iskelmähengessä. Artistikattauksesta pari mainintaa: Juha Tapio, Kaija Koo, Maustetytöt&Agents, Behm, J.Karjalainen.

iskelmafestivaali.fi/himos Länsi-Himoksentie 4, Jämsä, Löydä bussit ja junat

TUSKA 1.–3.7.2022

Tuska on metallimusiikkiin keskittyvä festivaali. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä. Artisteina tänä vuonna nähdään muun muassa Anthrax, Carcass, Deftones, Stam1na, Mercyful Fate, Kreator, Devin Townsend, Sypmhony X.

tuska.fi, Suvilahti, Helsinki, Löydä bussit ja junat

Weekend 1.–3.7.2022

Weekend Festival juhlii heinäkuussa 2022 kymmenvuotisjuhlaansa keskeisellä paikalla ja erinomaisien kulkuyhteyksien päässä Kantolan Tapahtumapuistossa, Hämeenlinnassa. Weekendin esiintyjäkattaus on laajentunut myös elektronisen musiikin ulkopuolelle. Tänä vuonna Weekendissä nähdään mm. Post Malone, David Guetta, Stormzy, DJ Snake.

wknd.fiKantolan tapahtumapuisto, Hämeenlinna, Löydä bussit ja junat

ISKELMÄ FESTIVAALI PORI 1.–2.7.2022

Iskelmä Festivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa myös Porin luonnonkauniille Kirjurinluoto Arenalla. Porin kaksipäiväisillä festareilla nähdään ja kuullaan muun muassa Juha Tapio, Kaija Koo, Behm, J.Karjalainen.

iskelmafestivaali.fi/pori, Kirjurinluoto, Pori, Löydä bussit ja liput

POWER FESTIVAL IMATRA 1.–2.7.2022

Power Festival -tapahtumassa Imatralla heinäkuussa esiintyvät maamme suosituimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvat artistit kuten Anna Abreu, Reino Nordin, Elastinen, Mikael Gabriel ja Pelle Miljoona Band jotka tarjoavat sykähdyttäviä live-elämyksiä luonnonkauniissa Fortumin puistossa, Vuoksen rannalla. Kaksipäiväinen Power Festival täydentää Imatranajoa, Pohjoismaiden suurinta road racing -kilpailua.

powerfestival.fi, Fortum puisto, Imatra, Löydä bussit ja junat

SAUNA OPEN AIR 7.–9.7.2022

Ratinanniemellä päästään jälleen nauttimaan raskaasta musiikista ja festivaalitunnelmasta Sauna Open Air festareilla. Esiintymässä mm. Bullet for my Valentine, In Flames, Danko Jones, Skid Row, Klamydia, Saxon, Battle Beast, Turmion Kätilöt.

saunaopenair.fiRatinanniemi, Tampere, Löydä bussit ja junat

AAWASTOCK 8.–9.7.2022

Ylitorniossa järjestettävä Aawastock on riemun, vapauden ja valon juhla. Kaksipäiväinen festivaali liputtaa vaihtoehtoisen rockin ja popin puolesta sekä esittelee indiemusiikin tuoreita tulokkaita. Festivaali sijaitsee Suomen ja Ruotsin rajalla Aavasaksan vaaran laella keskellä Kruununpuiston luonnonsuojelualuetta. Esiintymässä mm. Litku Klemetti, Sepikka, Samae Koskinen, Absoluutinen Nollapiste, Suad, Arppa, Risto.

aawastock.fiAavasaksa, Ylitornio, Löydä bussit ja junat

SUOMI POP JYVÄSKYLÄ 14.–16.7.2022

Jyväskylän Lutakonaukiolla tullaan näkemään heinäkuun kolmantena viikonloppuna upeita artisteja kuten Tehosekoitin, Apulanta, Juha Tapio, Kaija Koo, Vesala, JVG. 

suomipopfestivaali.fi/jyvaskyla, Lutakonaukio, Jyväskylä, Löydä bussit ja junat

SUOMI POP OULU 14.–16.7.2022

Suomi Pop tarjoaa kesätunnelmaa ja loistavia artisteja Oulun Kuusisaaressa. Esiintymässä ovat muun Tehosekoitin, Apulanta, Juha Tapio, Kaija Koo, Vesala, JVG.

suomipopfestivaali.fi/oulu, Kuusisaari, Oulu, Löydä bussit ja junat

SEINÄJOEN VAUHTIAJOT 14.–17.7.2022

Legendaariset Race & Rock Vauhtiajot juhlitaan Seinäjoen keskustassa jo 18. kerran! Viime vuonna festivaali siirtyi elokuulle, mutta nyt vauhtia radalla pidetään yllä heinäkuussa. Lavalla nähdään festareiden aikana useita tunnettuja nimiä, kuten Ellinoora, Sanni, Tehosekoitin, Reino Nordin, Petri Nygård, ja J. Karjalainen. Tervetuloa vauhtifestareille!

vauhtiajot.fiSeinäjoki, Löydä bussit ja junat

HYVINKÄÄ SOI 15.–16.7.2022

Jo kesälle 2020 suunniteltu aivan uusi kaupunkifestivaali Hyvinkää Soi järjestetään Hyvinkään Villatehtaalla. Kaksipäiväisen kaupunkifestivaalin tähtinä nähdään mm. Bonnie Tyler, The Baseballs, Miljoonasade, Stig, Dingo, Neljä Ruusua. 

hyvinkaasoi.fi, Kankurinkatu 4, Hyvinkää, Löydä bussit ja junat

SUONENJOEN MANSIKKAKARNEVAALIT 15.–16.7.2022

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista ja tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1970. Paikkakuntalaisten lisäksi Mansikkakarnevaalit kokoavat mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea Suonenjoelle. Karnevaalitunnelmaa luomassa ovat muun muassa Suvi Teräsniska, Laura Voutilainen, Vesterinen Yhtyeineen, Elastinen, Portion Boys, Popeda.

mansikkakarnevaalit.fi, Koulukatu 2-4, Seinäjoki, Löydä bussit ja junat

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali 15.-17.7.2022

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali on ennakkoluuloton ja rajoja rikkova taiteiden juhla, jossa tarjolla on erilaisia työpajoja, yhteisötaideteoksia, musiikkia ja performansseja. “Mitäksillä” esiintyy viikonlopun aikana kymmeniä indie-bändejä, mm. Sturle Dagsland, Jori Sjöroos, Detalji, Recover Laboratory. Elektronisen musiikin dj:t tanssittavat festivaalikansaa kahtena yönä aina aamunkoittoon asti.

mitasmitasmitas.fi, Nuutajärventie 453, Urjala Löydä bussit ja junat

ILOSAARIROCK JOENSUU 15.–17.7.2022

Ilosaarirock on kolmipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään heinäkuussa Joensuun Laulurinteellä, järven rannalla aivan lähellä Joensuun keskustaa. Jo 50 vuotta täyttävää festivaalia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 saakka voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Ilosaarirock on kävijöilleen ja tekijöilleen rakas festivaali, joka kokoaa vuosittain noin 67 000 iloista, eloista ja avointa juhlijaa yhteen yhden viikonlopun ajaksi. Artisteja nähnään niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Esiintymässä ovat muun muassa Liam Gallagher, Alan Walker, Nightwish, Blind Channel, Ashnikko, Antti Tuisku, Apulanta, Knipi ja JVG.

ilosaarirock.fi, Linnunlahdentie 3, Joensuu, Löydä bussit ja junat

KUOPIO TANSSII JA SOI 15-21.6.2022

Tanssiin keskittyvä festivaali Kuopiossa. Tarkempi ohjelma tapahtuman kotisivuilta.

kuopiodancefestival.fi Kuopio, Löydä bussit ja junat

KARJUROCK UUSIKAUPUNKI 20.–23.7.2022

Lokalahden perinteinen Karjurock jytisee tänäkin vuonna, jos suunnitelmat toteutuvat. Esiintymässä mm. Kamelot, Uriah Heep, Klamydia, Lordi, Sanni, JVG, Popeda, Haloo Helsinki!, Status Quo.

karjurock.fiLokalahti, UusikaupunkiLöydä bussit ja junat

TIKKURILAFESTIVAALI VANTAA 21.–23.7.2022

Tikkurila Festivaali on kotimaiseen musiikkiin keskittyvä klassikkofestari, joka järjestetään heinäkuussa Tikkurilan seudulla, Vantaalla. Artisteina Tikkurilassa nähdään tänä vuonna muun muassa Tehosekoitin, Juha Tapio, Apulanta, Lauri Tähkä, Anna Puu, Antti Tuisku.

tikkurilafestivaali.fi, Urheilutie 15, Vantaa, Löydä bussit ja junat

TAMMERFEST TAMPERE 21.–23.7.2022

Tammerfest on Suomen kaupunkifestareiden konkari vuodesta 1995. Ratinanniemen festivaalipuistossa esiintyvät muun muassa Antti Tuisku, odotetun paluun tekevä Tehosekoitin, The Rasmus, Tammerfestin konkari Popeda sekä BEHM. 

tammerfest.fi, Ratinanniemen Festivaalipuisto, Tampere, Löydä bussit ja junat

Twin City Festival Eli TORNION TWINKKARIT 22.–23.7.2022

Tornion twinkkarit on Lapin tunnelmallisin iskelmä- ja ysärifestivaali! Twinkkarit 2022 juhlitaan Aineen taidemuseon puistossa. Artistikattaus sisältää mm. Abreu, Basic Element, Samuli Edelman ja Pandora.

Twin City Festival Facebookissa, Aineen puisto, TornioLöydä bussit ja junat

KUOPIOROCK 28.–30.7.2022

Kuopiorockin 18-vuotisjuhlavuonna nähdään mm. Limp Bizkit, Amorphis, Mokoma, Mustach, Maustetytöt&Agents, Sanni, Stratovarius. Kuopiorock juhlitaan Kuopion Väinölänniemellä.

kuopiorock.fi, Lappalaisenkatu 2, Kuopio, Löydä bussit ja junat

RAAHEN RANTAJATSIT 28.–30.7.2022

Raahen Rantajatseja juhlitaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 32. kertaa. Ulkoilmafestivaalin tapahtumat sijoittuvat meren rantaan ja sen läheisyyteen Vanhassa Raahessa.Tapahtuman ohjelma painottuu jazzin kokeilevaan puoleen. Tapahtuman ohjelmisto julkaistaan myöhemmin.

rajatsi.fi/rantajatsit, Raahe, Löydä bussit ja junat

KOKKOLAN VIINIJUHLAT 29.–30.7.2022

Kokkolan viinijuhlat tituleeraa itsensä premium-tason festareiksi aikuiseen makuun. Festivaali järjestetään Kokkolan uudessa tapahtumapuistossa Sunti-joen varrella heinäkuun lopussa. Tapahtuma on uuden, pian valmistuvan Kokkolan tapahtumapuiston ensimmäinen suuri festivaali. Osana festivaalialuetta on Wine & Food Tasting Village, jossa tullaan näkemään kotimaisia ja kansainvälisiä laatuviinimerkkejä. Artisteina tapahtumassa nähdään muun muassa Tehosekoitin, Drömhus, Pandora, Ellie Goulding, Bess, J. Karjalainen, Ressu Redford, Waltteri Torikka, ja Erika Vikman.

kokkolanviinijuhlat.fi, Suntin raitti, Kokkola, Löydä bussit ja junat

TYÖVÄEN MUSIIKKITAPAHTUMA VALKEAKOSKI 27.–31.7.2022

Valkeakoskella juhlitaan pyöreitä 50-vuotiaan Työväen Musiikkitapahtuman tahdeissa. Paikalla pitkä lista kotimaan artisteja, mm. Maustetytöt&Agents, Hector, Arttu Wiskari, Maija Vilkkumaa, Anssi Kela, Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Martti Servo&Napander. 

valmu.com Valkeakoski Löydä bussit ja junat

Festarit elokuussa 2022

PORISPERE PORI 5.-6.8.2022

Porin Kirjurinluodolla juhlitaan 10-vuotiasta Porispereä heinä-elokuun vaihteessa. Sen paikkana on Kirjurinluodolla sijaitseva Lokki-lava, joka on entinen Pori Jazz -juhlan pääareena. Artisteina tänä vuonna nähdään ainakin Tehosekoitin, Hellacopters, Death Angel, Huora ja Mokoma.

porispere.fi, Kirjurinluoto, Pori, Löydä bussit ja junat

VAASA FESTIVAL 4.–6.8.2022

Kolmipäiväinen suurfestari Vaasa Festival – Music, Food & Wine järjestetään elokuussa Vaasan sisäsatamassa! Täällä voit nauttia festaritunnelmasta, upeista esiintyjistä ja monipuolisesta ohjelmasta kauniissa merenranta- ja puistomiljöössä. Esiintymässä on huippunimiä, muun muassa Toto, Maustetytöt&Agents, Tomas Ledin, Ellinoora, Haloo Helsinki! ja Michael Monroe.

vaasafestival.fiVaasan Sisäsatama, Löydä bussit ja junat

PUUMALAN SILTAKEMMAKAT 4.–6.8.2022

Siltakemmakoiden tämän vuoden teemana on bileet. Tapahtuma-alue on reilut 5000m2 ja lavalle nousee 14 artistia tai yhtyettä muun muassa Portion Boys, Etta, Teflon Brothers, E-type, Movetron, East17, Chisu ja Pete Parkkonen, joten luvassa on takuulla hyvä bileet!

siltakemmakat.comPuumalaLöydä bussit ja junat

TAMPEREEN SAARIHELVETTI 5.–6.8.2022

Tampereen kesän raskaimman festivaalin esiintyjiä elokuussa ovat muun muassa Battlelore, Detset, Moonsorrow, Medeia, Tryer, Turmion Kätilöt, the Black Dahlia Murder, Mikko Alatalo. Viikinsaaressa Pyhäjärven keskellä ollaan jälleen valmiina ottamaan vastaan Suomen hurjimmat metallipäät!

saarihelvetti.fiViikinsaari, Tampere, Löydä bussit ja junat

VARJO 5.–6.8.2022

Urbaanin musiikin ja kulttuurin festivaali Varjo järjestetään kolmannen kerran kauniissa Oulun Kuusisaaressa. Kahden päivän aikana Varjossa nähdään kotimaisia ja ulkomaisia esiintyjiä kahdella lavalla. Musiikin lisäksi Varjo tarjoilee katutanssia, taidetta, hyvää ruokaa ja juomaa piknik-hengessä.

varjofestivaali.fi, Kuusisaari, Oulu, Löydä bussit ja junat

SAIMAA HEHKUU SAVONLINNASSA 19.8 & 25-27.8.2022

Saimaa Hehkuu festivaali järjestetään Kyrönniemen Urheilukentällä Savonlinnassa heinäkuun alussa. Esiintymässä festareilla mm. Antti Tuisku, Haloo Helsinki!, Blind Channel.

saimaahehkuu.fi, Kyrönniemenkatu 5, Savonlinna, Löydä bussit ja junat

RAUMA BLUES 11.–13.8.2022

Rauma Blues on vuosittain heinäkuussa Raumalla järjestettävä blues-musiikin festivaali. Perinteisesti kansainväliset sekä kotimaiset bluestähdet ja huippumuusikot laittavat Rauma Bluesissa bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa. Tunnelmaltaan ainutlaatuinen Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien bluestapahtumien harvalukuiseen joukkoon. Tämän kesän ohjelmisto julkaistaan myöhemmin.

raumablues.fi, Kanavakatu, Rauma, Löydä bussit ja junat 

KAUKAS EloFolk 11.–13.8.2022

Hyvinkään Kaukasin Juhlatalon EloFolk-konserttien järjestämisestä vastaa Kaukasten kulttuuriyhdistys Vanun Voima ry yhteistyössä Kaukasten asukasyhdistyksen kanssa.

kaukaselofolk.fi Kaukasten juhlatalo, Hyvinkää, Löydä bussit ja junat 

TURUN AURAFEST 12.–13.8.2022

Turun kaupunkifestivaali Aurafest järjestetään tänäkin vuonna erikoisjärjestelyin. Lavalle nousee kaksipäiväisen festivaalin aikana muun muassa Tyga, Zara Larsson, Sanni, Bomfunk MC’s, Mouhous. Tapahtuma on tulevana kesänä ensimmäistä kertaa kokonaan ikärajaltaan K18, vastaten erityisesti aikuiskävijöiden toiveisiin. 

aurafest.fiKupittaanpuisto, Turku, Löydä bussit ja junat

KOTKAN DARK RIVER FESTIVAL 11.–13.8.2022

Persoonallinen metallifestivaali Dark River Festival tulee jälleen, ja se järjestetään Kotkassa. Vuosi toisensa tämä ihastuttava tapahtuma kutsuu raskaan musiikin ystävät Honkalan metsiin viettämään maan lämminhenkisiä kesänlopettajaisia. Lavalle nousevat tänä vuonna muun muassa Ensiferum, Medeia, Wolfheart, Omnium Gatherum.

darkriverfestival.com Honkala, Kotka, Löydä bussit ja junat

KUUSKA SOI OULUSSA 19.-20.8.2022

Kesän päätöskonsertti, Kuuska soi vietetään elokuun lopussa Oulun Kuusisaaressa. Lavalla on tuttuun tapaan sekä ulkomaisia, että ihania kotimaisia artisteja, kuten Uriah Heep, Baseballs, Ellinoora, Popeda, The Rasmus. Tervetuloa päättämään kesä upeassa seurassa!      

kuuskasoi.fiKuusisaari, Oulu, Löydä bussit ja junat


Löydä helposti bussit ja junat sekä osta liput kesän 2022 festareille!

Perille.fipalvelusta haet näppärästi reitit ja aikataulut, vertaat matkojen hintoja ja ympäristövaikutuksia, löydät sopivimman matkan sekä ostat bussi- ja junaliput kesän 2022 festareille ja kesätapahtumiin. Kun syötät matkahakuun tapahtuman osoitteen sekä haluamasi matkustuspäivämäärät, löydät parhaan matkavaihtoehdon.

Aurinkoista ja turvallista festarikesää sekä turvallista matkaa perille!

Leave a Comment

Your email address will not be published.