Pääsiäinen 2023 – Matkusta pääsiäislomalle Suomessa julkisilla

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään huhtikuun puolella, sillä pääsiäisloma ajoittuu 7.-10.4. väliselle ajalle. Pääsiäinen on hyvä ajankohta toteuttaa pieni kotimaanmatka, sillä molemmista päistä pidennetty viikonloppu on juuri sopivan mittainen aika lomalle kotimaassa.

Pääsiäisloma 2023 Suomessa

Kun matkustat pääsiäislomalle Suomessa, kannattaa matka suunnitella Perille.fi-palvelun avulla. Palvelusta näet kerralla kaikki aikataulut ja reitit linja-autolla, junalla tai taksilla. Näet koko Suomen lähi- ja kaukoliikenteen – bussit ja junat samasta palvelusta. Kun syötät palveluun lähtöpaikan ja -päivän, matkahaku näyttää haluamallesi reitille useiden liikennöitsijöiden tarjoamat bussi- ja junamatkat, joista voit valita sinulle parhaan vaihtoehdon.

Pääsiäisloma hiihtokeskuksessa

Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa pääsiäinen on vielä talvisesonkia. Siksipä pääsiäisloma on hyvä mahdollisuus viettää vielä talvista lomaa laskettelemassa tai hiihtämässä. Hae paras matkavaihtoehto Perille-palvelussa ja matkustat edullisesti ja sujuvasti pääsiäislomakohteeseesi.

Ruka

Ruka sijaitsee Kuusamossa Rukatunturilla. Rukalla on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista ja siellä voi laskettelun lisäksi harrastaa monia muita talvilajeja. Matka Rukalle sujuu bussilla tai junan ja bussin yhdistelmällä. Rukan ja Kuusamon pääsiäistarjontaan kannattaa tutustua Rukan verkkosivuilta.

Salla

Sallaan matka sujuu mukavasti esimerkiksi yöjunalla. Salla sijaitsee Itä-Lapissa. Sallassa voit nauttia laskettelurinteiden vauhdista tai erämaan kauneudesta. Salla tarjoaa paljon ohjelmaa, johon voit tutustua ski.salla.fi -verkkosivuilta.

Syöte

Syöte on Suomen eteläisin tunturialue ja se sijaitsee Pudasjärven kunnan alueella. Syötteeltä löydät Iso-Syötteen monipuolisen laskettelukeskuksen, Syötteen kansallispuiston ja Pikku-Syötteen luontoon, liikkumiseen ja hyvinvointiin keskittyvän toimintakeskuksen. Voit lukea lisää Syötteen matkailusta Syöte.fi-sivustolta.

Kuva © Syötteen Matkailuyhdistys

Pääsiäisloma kylpylässä

Pääsiäinen on hyvä aika viettää rentoutumislomaa kylpylässä. Kun matkustat kylpylään, suosittelemme hakemaan parhaan matkavaihtoehdon Perille.fi-palvelun avulla ja matkustamaan kylpylään julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Tässä hyviä vaihtoehtoja kylpylälomaan pääsiäisen aikaan. Kannattaa myös tutustua kylpylöiden pääsiäistarjouksiin.

Holiday Club Tampereen kylpylä

Lapinniemenranta 12, Tampere
holidayclubresorts.com

Holiday Club Tampere on kylpylä ja kokoushotelli aivan Tampereen keskustassa, Lapinniemessä. Kylpylä sijaitsee kauniissa rakennuksessa, yli 100 vuotta vanhassa Lapinniemen puuvillakehräämössä. Kylpyläloma Tampereella on loistava lomavaihtoehdoksi niin aikuisten kuin lapsiperheidenkin pääsiäislomalle.

Katso tästä kaikki Holiday Clubin pääsiäisen kylpylätarjoukset.

Naantalin kylpylä – Naantali Spa Hotel & Resort

Matkailijantie 2, Naantali
naantalispa.fi

Naantalin Kylpylän rentouttava tunnelma sopii mainiosti pääsiäislomalle. Lapsiperheille yllätyksenä Muumit vierailevat Kylpylässä la-su 8.-9.4. Naantaliin voi matkustaa kätevästi julkisilla mistä päin Suomea tahansa. Naantalissa lomaillessa on mukava vierailla myös Turussa.

Regatta Spa Hanko

Torikatu 2, Hanko
regattaspahotel.fi

Regatta Spassa irrottaudut arjesta myös pääsiäislomalla. Merimaiseman ylle aukeava Spa sopii ihanasti aikuisten pääsiäislomalle rentoutumiseen. Hyvinvointipalvelut hemmottelevat koko loman ajan. Hankoon on helppo matkustaa junalla tai bussilla. Helsingistä matka kestää julkisilla kulkuvälineillä vain pari tuntia. Hae paras matkavaihtoehto Perille.fi-palvelun avulla.

Pääsiäisloma kylpylässä
Kuva © Regatta Spa

Pääsiäisenä kaupunkilomalle

Jos haluat viettää pääsiäisenä kaupunkilomaa, suosittelemme näitä lomakohteita Suomen kauniissa kaupungeissa. Kaupunkilomalle kannattaa matkustaa julkisilla, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia pysäköinnistä tai vieraassa kaupungissa autoilusta. Syötä Perille -matkahakuun lähtöpaikka ja määränpää niin saat parhaat matkavaihtoehdot julkisilla kulkuvälineillä.

Oulu

Matka Ouluun sujuu kätevästi joka puolelta Suomea bussilla tai junalla. Oulussa riittää mukavaa tekemistä koko perheelle. Pikisaaren puukaupunginosa tarjoaa upean kokemuksen historian tai arkkitehtuurin ystävälle. Idylliseen puukaupunkiin kuljetaan joen ylittävää kävelysiltaa pitkin Torinrannan kohdalta. Torinrannasta löytyy myös Toripolliisi, tunnetuin oululainen. Kukapa ei haluaisi kuvata itseään jykevänkokoisen Toripolliisin kainalossa.

Oulussa voit majoittua tyylikkäässä Laplands hotellissa, upeassa boutique-hotellissa De gamlas hemissä tai Nallikarin lomakylässä. Kun matkustat Ouluun, hae paras matkavaihtoehto Perille-palvelun avulla.

Oulun museoiden aukioloajat pääsiäisenä löytyvät täältä. Tsekkaa myös Oulun top 5 nähtävyydet ja löydä sopivat kulttuuritapahtumat loman ajaksi.

Tiedekeskus Tietomaan teemanäyttelyissä on yli 100 toiminnallista kohdetta. Näyttelyiden aiheet esittelevät tieteen ja tekniikan eri osa-alueita kiinnostavasti ja viihdyttävästi. Esimerkiksi, tällä hetkellä siellä on menossa Dinosauria-näyttely, joka sisältää parikymmentä liikkuvaa dinosau­rus­hahmoa. Tiedekeskus Tietomaa on auki pääsiäisenä 7.4–10.4. klo 10–18.

VisitOulu.fi

NÄIN MATKUSTAT OULUUN:

Helsinki – Oulu
Turku – Oulu
Tampere – Oulu
Lahti – Oulu

Kuva © VisitOulu

Jyväskylä

Vietä pääsiäistä Jyväskylässä! Jyväskylään on helppo saapua sen keskeisen sijainnin vuoksi. Jyväskylässä riittää paljon koettavaa ja nähtävää myös pääsiäislomalla.

Valon kaupunki. Näyttävästä kaupunkivalaistuksesta Jyväskylässä, Valon kaupungissa pääsee nauttimaan ympäri vuoden, sillä Jyväskylässä on yli 100 pysyvää valaistuskohdetta ympäri kaupungin.

Alvar Aallon pääkaupunki. Jyväskylässä sijaitsee eniten maailman kuulun arkkitehdin Alvar Aallon suunnittelemia merkittäviä rakennuskokonaisuuksia. Kohteita on yhteensä 29 ja niiden joukossa on mm. Alvar Aalto -museo, Muuramen kirkko ja Säynätsalon kunnantalo.

VisitJyväskylä.fi

NÄIN MATKUSTAT JYVÄSKYLÄÄN:

Helsinki – Jyväskylä
Turku – Jyväskylä
Tampere – Jyväskylä
Lahti – Jyväskylä

Kuva © Visit Jyväskylä Region / Atacan Ergin

Tampere

Tampere on hyvä kaupunkilomakohde myös pääsiäisen aikaan.

Tampereella sijaitsee maailman ainoa Muumimuseo. Muumimuseo sopii kaiken ikäisille muumifaneille ja museon kerronta etenee kahdentoista Tove Janssonin kirjoittaman ja kuvittaman muumikirjan mukaisesti.

Finlaysonin alue on tunnettu vanhoista punatiilisistä tehdasrakennuksistaan. Tehdas perustettiin alunperin Tammerkosken vesivoimalan äärelle 1820-luvulla. Alueella sijaitsee myös Työväenmuseo Werstas, joka kertoo sosiaalihistoriasta sekä työn ja työväestön historiasta.

Tammerkosken rannalla sijaitsee museokeskus Vaprikki ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ohjelmistossa on kerrallaan aina yli kymmenen näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin. Vapriikista löytyvät myös Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, PostimuseoSuomen Jääkiekkomuseo, ja Suomen pelimuseo. Kannattaa tarkistaa poikkeusaukioloajat pääsiäisenä täältä.

VisitTampere.fi

NÄIN MATKUSTAT TAMPEREELLE:

Helsinki – Tampere
Turku – Tampere
Jyväskylä – Tampere
Oulu – Tampere

Kuva © VisitTampere / Laura Vanzo

Turku

Suomen vanhin kaupunki Turku kuuluu maan tunnetuimpiin ja suosituimpiin vierailupaikkoihin. Turku on hyvä matkakohde etenkin perheille mutta siellä viihtyvät myös kulttuurin-, urheilun- ja taiteenystävät. Kaupungin nähtävyydet kuuluvat maan kuuluisimpiin, ja siellä on vanhanajan maamerkkejä kuten tuomiokirkko ja linna, mutta myös uudempaa nähtävää kuten korkeatasoinen merenkulkumuseo ja kautta maan kuuluisaksi tullut funikulaari.

Turun museotarjonta on erittäin kattava ja museoita löytyy niin historiaan, merenkulkuun, musiikkiin, luontoon sekä eläimiin liittyen. Monet museot ovat kiinni vain Pitkäperjantaina. Kannattaa tarkistaa aukioloajat pääsiäisenä museoiden nettisivuilta. Pääsiäisviikonloppuna 8.–9.4. kannattaa lähteä museokierrokselle Aurajoen molemmin puolin. Luvassa on pääsiäisperinteitä sekä mielenkiintoisia näyttelyitä ja opastuksia.

VisitTampere.fi

NÄIN MATKUSTAT TURKUUN:

Helsinki – Turku
Lahti – Turku
Jyväskylä – Turku
Oulu – Turku

Kuva © Turun kaupunki / Heikki Raisanen

Hae sopivin reittivaihtoehto pääsiäislomallesi Perille-matkahaun avulla. Syötä lähtöpaikkasi ja palvelu etsii sinulle parhaat matkavaihtoehdot. Mukavaa pääsiäislomaa!

Leave a Comment

Your email address will not be published.