Kesän 2023 festarit

Kesän 2023 festarit ja kesätapahtumat kätevästi yhteenkoottuna! Kun matkustat kesän tapahtumiin, hae paras matka Perille.fi-palvelun avulla.

Tämä artikkeli on päivitettyu 1.6.2023 ja tarkistimme festareiden tilanteen tällöin. Kannattaa varmistaa festareiden toteutuminen järjestäjien nettisivuilta, josta löytyy ajankohtaisin tieto. Yleinen käytäntö festareilla on, että festareiden peruuntuessa lipusta voi saada rahat takaisin tai lipun voi käyttää seuraavana vuonna.

Festarit kesäkuussa 2023

ROCKFEST 8.–10.6.2023

Suomen suurin rock-festivaali Rockfest Hyvinkään lentokentällä starttaa festivaalikesän 8.-10.6.2023.
Kolmena päivänä soivat kolmella lavalla rock ja metalli 30 esiintyjän voimin. Esiintymässä mm. Pantera, Def Leppard, Mötley Crüe, Testament, Stratovarius, Stam1na, Escape the Fate, Von Hertzen Brothers, Rancid, VV, Battle Beast, The 69 Eyes, Crashdïet, Volbeat, Danzig, The Hellacopters, Beast in Black, Igorrr, Popeda, Turmion Kätilöt, Michael Monroe, Monster Magnet, Sick of It All ja Steve ‘n Seagulls.

rockfest.fiHyvinkään lentokenttä, Hyvinkää, Löydä bussit ja junat

SIDEWAYS 8.–10.6.2023

Sideways on Helsingin festarikesän avaava kolmipäiväinen festivaali, jonka ohjelmisto koostuu monipuolisesta musiikkikattauksesta, hauskoista alueaktiviteeteista sekä laadukkaasta ruoka- ja juomatarjonnasta. Sidewaysissa koet Helsingin parhaat puolet yhden viikonlopun aikana! Esiintymässä mm. Phoenix, Fever Ray, Paperi T, Sin Cos Tan, Nelma U, Linda Fredriksson Juniper, Suzanne Ciani, M83, The Comet Is Coming, Wöyh!, Panda Bear & Sonic Boom, Jehnny Beth ja Supersilent.

sidewayshelsinki.fiNordenskiöldinkatu 11-13, Helsinki, Löydä bussit ja junat

Madfest 9.–10.6.2023

Ensimmäistä kertaa järjestettävä MadFest tuo komean kattauksen rock- ja metal-yhtyeitä keskelle idyllistä Runnin maisemaa 9.-10.6.2023. Viikonlopun musiikkikattaus ei jätä taatusti ketään kylmäksi. Esiintymässä mm. Reckless Love, Crimson Day, Turmion kätilöt, Korpiklaani, Kätfish, Aston Kalmari, Steve ‘n’ Seagulls ja Sonata Arctica! 

madfest.fiRunnintie 407, Runni, Löydä bussit ja junat

SAARISTO FESTIVAALI 9.–10.6.2023

Saaristo Open -festivaali sai uuden nimen Saaristo. Kaksipäiväinen festari järjestetään Kaarinan Hovirinnan Rantapuistossa. Tänä vuonna soitetaan musiikkia kolmelta lavalta. Esiintymässä mm. Samu Haber, Michael Monroe, Haloo Helsinki!, Blind Channel, Maija Vilkkumaa, Yeboyah ja Jesse Markin.

saaristofestivaali.fiHovirinnan ranta, Kaarina, Löydä bussit ja junat

Sound FEST 9.–10.6.2023

SOUNDFEST on monipuolinen hiphop/pop genren musiikkifestivaali. Loistava kattaus mielenkiintoisia kotimaisia artisteja, viihtyisä ja koko Etelä-Suomen kaunein tapahtumaympäristö takaavat yleisölle nautinnollisen festarikokemuksen. Esiintymässä mm. LILBRO, BESS, Cledos, Inna, Gettomasa, Business City, Portion Boys, ABREU ja Sexmane.

soundfest.fiRitaniemenkatu 10, Lahti, Löydä bussit ja junat

KUOPIO TANSSII JA SOI 14-20.6.2023

Tanssiin keskittyvä festivaali Kuopiossa. Aamu-Taiji, tanssijamit lapsille, TanssiMaraton, taiteilijatapaamiset, Salsabileet jne. Tarkempi ohjelma tapahtuman kotisivuilta.

kuopiodancefestival.fi Kuopio,  Löydä bussit ja junat

FREESI FEST 16.–17.6.2023

Freesi Fest saapuu jälleen Liedon sydämeen 16.-17.6.2023 rentona, raikkaana ja tuoreena kesäisenä tuulahduksena täynnä musiikin ja yhdessäolon riemua! Esiintymässä festareilla mm. Eini, Kasmir, Poju, Miljoonasade ja Aikakone.

freesi.info, Hyvättyläntie 8, Lieto, Löydä bussit ja junat

LPRHC FEST 16.–17.6.2023

Kaksipäiväinen vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt LPRHC Fest palaa välivuoden jälkeen Lappeenrannan Huhtiniemeen 16. – 17.6.2023. Festivaalin musiikillinen linja on tuttuun tapaan monipuolinen keitos punkia, hardcorea, indierockia ja hiphopia. Esiintymässä mm. Atomirotta, Foreseen, Joni Ekman Group, Kissa, Likaiset Pikkarit, One Hidden Frame ja Puhelinseksi.

lprhcfest.com, Huhtiniemi, Lappeenranta, Löydä bussit ja junat

RADIO NOVA FESTIVAALI 16.–17.6.2023

Radio Nova -festivaalin päätähdiksi Black Eyed Peas ja Adam Lambert. Suuri joukko maamme kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvia artisteja, kuten Samu Haber, Juha Tapio, Apulanta, Gettomasa, Gasellit, ABREU, Elastinen, The Rasmus ja Kuumaa nousevat Helsingin Suvilahdessa 16.-17. kesäkuuta pidettävän Radio Nova Festivaalin lavalle.

radionova.fi, Suvilahti, Helsinki, Löydä bussit ja junat

SUN PAMPAS 16.–17.6.2023

Sun Pampasta vietetään tuttuun tapaan Ylivieskan jäähallilla ja sen lähiympäristössä. Tapahtuman juontaa karismaattinen Sami Kuronen! Artisiteina tänä vuonna nähdään muun muassa Ramses II, BESS, Suvi Teräsniska, Erika Vikman ja Portion Boys.

sunpampas.fi, Ylivieska,  Löydä bussit ja junat

TUHDIMMAT TAHDIT 16.–17.6.2023

Tuhdimmat Tahdit -metallifestivaali järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa Tampereella. Vuosina 2010–13 ja 2022 tapahtuma järjestettiin Nokialla. Esiintymässä festareilla mm. Beast In Black, Dead By April, Lordi, Dynazty, Verikalpa, Battle Beast, Mokoma – Kurimus 20 vuotta, Turmion Kätilöt ja Before The Dawn.

tuhdimmattahdit.com, Ratinanniemen puisto, Tampere, Löydä bussit ja junat

VARJO 16.–17.6.2023

Vaihtoehtoisen musiikin, taiteen ja urbaanin kulttuurin festivaali Varjo järjestetään jo neljättä kertaa Oulun Kuusisaaressa. Varjo on muuttanut kesäkauden alkuun, ja tänä vuonna Varjoja vietetään 16.–17.6.2023. Kahden päivän aikana Varjossa nähdään kotimaisia ja ulkomaisia esiintyjiä kahdella lavalla. Musiikin lisäksi Varjo tarjoilee katutanssia, taidetta, hyvää ruokaa ja juomaa piknik-hengessä. Esiintymässä mm. Scandinavian Music Group, Yona, Eevil Stöö + Stepa, Dumari & Spuget ja Blosarit, Gasellit ja Samuli Putro.

varjofestivaali.fi, Kuusisaari, Oulu, Löydä bussit ja junat

RantaFest 17.6.2023

Tervetuloa lämpimästi Rantamestan ikiomien Rantafestien tunnelmiin! Esiintymässä mm. Poju, Vicky Rosti ja Waldo’s People.

rantamesta.fi, Vuolenkosken Rantamesta, Vuolenkoskentie 1476, Vuolenkoski, Löydä bussit ja junat

NUMMIROCK 21.–24.6.2023

Perinteinen raskaampi juhannusjuhla vietetään jälleen Nummijärvellä nelipäiväisenä 21.-24.6.2023. Esiintymässä mm. Behemoth, Asking Alexandria, Bloodywood, Born of Osiris, Chronoform, Finntroll, Foreseen, Maj Karma, Stam1na, Ruoska, Turmion Kätilöt ja Varjolai.

nummirock.fiNummijärvi, KauhajokiLöydä bussit ja junat

HIMOS JUHANNUS 22.–24.6.2023

Suomen suurimman juhannusfestarin lavalle nousevat mm. Antti Tuisku, Apulanta, JVG, Gettomasa, Elastinen, Gasellit, Portion Boys, Erika Vikman, Teflon Brothers, Sexmane, BESS, Cledos, Petri Nygård, Mikael Gabriel ja Isac Elliot.

himosjuhannus.fi, Länsi-himoksentie 4, Jämsä, Löydä bussit ja junat

RMJ 22.–24.6.2023

Suomen suurimmat rantabileet koetaan livenä jälleen Raumalla 22.–24.6., kun RMJ tuo beach-festivaalin tunnelman, parhaan juhannusyleisön sekä kansainväliset ja kotimaiset huippuartistit Otanlahden rantapuistoon keskikesän korvalla. Esiintymässä mm. Masked Wolf, JVG, Gasellit, Lost Frequenses, Sexmane, Jübel, Mouhous, Tinze, Jambo, M3NO ja NGHTIME.

rmj.fi, Otanlahden rantapuisto, Rauma, Löydä bussit ja junat

TAHKO JUHANNUS 22.–24.6.2023

Kesän kuumin afterski juhlitaan Tahkolla! Savon suurimmat juhannusjuhlat eli Tahko Juhannus juhlitaan kolmipäiväisenä Tahkon ytimessä! Mukana juhlimassa JVG, Haloo Helsinki!, Apulanta, Roope Salminen & Koirat, Mikael Gabriel, VIIVI, Karri Koira, DJ Oku Luukkainen, STIG ja Mouhous!

tahkojuhannus.fiKeitaankatu 1,Tahkovuori, Löydä bussit ja junat

VALTTERI FESTIVAL 23.–24.6.2023

Rakastettu kaupunkilaisten juhannusjuhla Valtteri Festival tuo vuonna 2023 Tampereen keskustaan vahvan kattauksen suomalaisen popin ja punkin huippuartisteja. Esiintymässä mm. Litku Klemetti, Lähiöbotox, Ruusut, Aino & Hajonneet, Huora, Lähiöbotox, Ruusut, Plutonium 74 ja Ville Veikka.

tahkojuhannus.fiTullikamarin aukio 2,Tampere, Löydä bussit ja junat

Festarit heinäkuussa 2023

PROVINSSI 29.6.–1.7.2023

Provinssi on yksi Suomen suurimmista kesäfestivaaleista. Kolmipäiväiset festarit järjestetään Seinäjoen Törnävänsaarella ja artistikattaus on laaja, mm. The Chemical Brothers,  Gojira,  Haloo Helsinki!, Amorphis, Antti Tuisku, Eevil Stöö & Stepa, Anna Puu, Robin Packalen ja Sonia.

provinssi.fi, Törnäväntie 20, Seinäjoki, Löydä bussit ja junat

ISKELMÄ FESTIVAALI HIMOS 29.6.–1.7.2023

Kesän paras tapahtuma juhlitaan jälleen tulevana kesänä ja livenä raikaa kotimaiset ykkösartistit! Iskelmä Festivaalin lavalle Himoksella kesällä 2023 nousevat mm. Lauri Tähkä, Popeda, Arttu Wiskari, Suvi Teräsniska, J. Karjalainen, Maija Vilkkumaa, Erin, Olavi Uusivirta, Samuli Edelmann, Laura Voutilainen, STIG, Irina, Ressu Redford ja Frans Harju.

iskelmafestivaali.fi/himos Länsi-Himoksentie 4, Jämsä, Löydä bussit ja junat

ISKELMÄ FESTIVAALI PORI 30.6.–1.7.2023

Iskelmä Festivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa myös Porin luonnonkauniille Kirjurinluoto Arenalla. Porin kaksipäiväisillä festareilla nähdään ja kuullaan muun muassa Iskelmä Festivaalin lavalle Porissa kesällä 2023 nousevat Haloo Helsinki!, Juha Tapio, Samu Haber, Arttu Wiskari, BEHM, Maija Vilkkumaa, Olavi Uusivirta, Erin, Anna Eriksson, Olli Halonen, STIG ja Ressu Redford.

iskelmafestivaali.fi/pori, Kirjurinluoto, Pori, Löydä bussit ja liput

U Nation 30.6.–1.7.2023

Uusi elektronisen tanssimusiikin tapahtuma U Nation tuo 30.6.–1.7.2023 Helsingin Kansalaistorille konemusiikin kuumimmat tähdet! Esiintyjävalikoima koostuu kansainvälisistä ja kotimaisista elektronisen musiikin eturivin artisteista. Esiintymässä festareilla mm. Charlotte de Witte, Mr.A, Eric Prydz ja Orcidea.

unation.fi, Kansalaistori, Helsinki, Löydä bussit ja liput

TUSKA 30.6.–2.7.2023

Tuska on metallimusiikkiin keskittyvä festivaali. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä. Artisteina tänä vuonna nähdään muun muassa Gojira, Arch Enemy, Mokoma, Diablo, VV (Ville Valo), Clutch, Turmion Kätilöt, Butcher Babies, Finntroll, Ghost, The Hu, Electric Callboy and Lorna Shore.

tuska.fi, Suvilahti, Helsinki, Löydä bussit ja junat

PUISTOBLUES 1.7.2023

Järvenpään Puistobluesissa 1.7.2023 nähdään Altered Five Blues Band (USA), Thorbjørn Risager and the Black Tornado, Canned Heat, Wishbone Ash ja Ben Granfelt. Luvassa siis huikea festivaalipäivä!

puistoblues.fi, Vanhankylänniemi, Järvenpää, Löydä bussit ja junat

Puistojuhlat 6.-7.7.2023

Kaksipäiväisellä festivaalilla nautitaan erinomaisista live-esiintymisistä, monipuolisesta alueohjelmasta ja laadukkaista ravintolapalveluista. Esiintymässä mm. Ursus Factory, Arppa, Pehmoaino, Paperi T ja Sexmane.

puistojuhlat.fi, Lounaispuisto, Jyväskylä, Löydä bussit ja junat

JYSÄRI 6.-8.7.2023

Vuodesta 2013 järjestetty, aito ja alkuperäinen Jysäri Festivaali juhlitaan jo 10. kertaa Jämsän Himos Parkissa. Esiintymässä festareilla mm. Cascada, E-Type, Masterboy & Beatrix Delgado, E-Rotic ja Waldo´s People.

jysari.fi, Himos Park, Jämsä, Löydä bussit ja junat

Rantajamit 6.-8.7.2023

Rantajamit juhlitaan kesällä 2023 tutussa luonnonkauniissa paikassa Lohjanjärven rannalla. Rantajamit on perinteikäs jo 30 kertaa järjestetty kaupunkifestivaali, joka on vakiinnuttanut paikkansa osana suomalaista ja lohjalaista kulttuuria. Rantajamit on kesän odotetuimpia tapahtumia Länsi-Uudenmaan alueella. Esiintymässä mm. Suvi Teräsniska, Tommi Läntinen, Olavi Uusivirta, Poets of the Fall, Arttu Wiskari, Portion Boys, Ramses II, BEHM ja The 69 Eyes.

rantajamit.fi, Auralahti, Rantakenttä, Lohja, Löydä bussit ja junat

WANAJA FESTIVAL 7.-8.7.2023

Luonnonkauniissa Hämeenlinnan Linnanpuiston rantamaisemissa 7.-8.7. vietettävässä Wanaja Festivalissa nähdään jälleen laaja kirjo kotimaisia tähtiesiintyjiä. Esiintymässä mm. Haloo Helsinki!, The Rasmus, Erika Vikman, Olavi Uusivirta, Stig, JVG, Samu Haber ja J. Karjalainen.

wanajafestival.fi, Linnanpuisto, Hämeenlinna, Löydä bussit ja junat

PORI JAZZ 7.-15.7.2023

Kesällä 2023 Pori Jazz on esillä 56. kerran koko kirjollaan: kuvina, eri tyylisuuntien musiikkina lukuisilla estradeilla sekä rentona elämänasenteena, joka leimaa koko kaupunkia keskusta-aluetta myöden 7. – 15.7. Esiintymässä mm. Tom Jones, Robbie Williams, Sam Smith, Cat Burns, Erja Lyytinen, Pepe & Saimaa ja Laufey.

porijazz.fi, Kirjurinluoto, Pori, Löydä bussit ja junat

RUISROCK 7.-9.7.2023

Kolmipäiväisellä festivaalilla nautitaan monipuolisesta musiikki- ja taideohjelmasta sekä laadukkaista ravintolapalveluista. Festivaali vie kävijänsä viikonlopun mittaiselle matkalle toiseen maailmaan, joka on täynnä iloa, ystävyyttä ja vapautta. Esiintymässä mm. Samu Haber, Haloo Helsinki!, Apulanta, Antti Tuisku, Younghearted, Yung Lean, Machine Gun Kelly, Ramses II, Eevil Stöö & Stepa, ja ABREU.

ruisrock.fi, Ruissalo, Turku, Löydä bussit ja junat

SUOMIPOP FESTIVAALI JYVÄSKYLÄ 13.–15.7.2023

Suomipop Festivaali nostaa kotimaisen pop-musiikin kärkinimet festarilavoille taas 13.-15.7.2023 Jyväskylässä! Lutakonaukion lavalle nousevat tulevana kesänä mm. Haloo Helsinki!, Apulanta, Juha Tapio, Samu Haber, BEHM, Elastinen, Arttu Wiskari, Anna Puu ja Popeda.

suomipopfestivaali.fi/jyvaskyla, Lutakonaukio, Jyväskylä, Löydä bussit ja junat

SUOMIPOP FESTIVAALI OULU 13.–15.7.2023

Kotimaisen musiikin viikonloppuna Suomipop Oulun lavalle nousevat mm. Lauri Tähkä, Haloo Helsinki!, Juha Tapio, Samu Haber, BEHM, Maija Vilkkumaa, Elastinen, Anna Puu ja Popeda.

suomipopfestivaali.fi/oulu, Kuusisaari, Oulu, Löydä bussit ja junat

DOWNTOWN CALLING 14.–15.7.2023

Downtown Calling tarjoilee monipuolisen kattauksen soulista elektroon. Tapahtuma-alue rakentuu Tekniikan Museon ympärille Kuninkaankartanonsaareen. Esiintymässä mm. Ismo Alanko, Emilia Sisco, Maustetytöt, Litku Klemetti, Malla, Gasellit, Babel, Yeboyah, Joensuu 1685, Suistamon Sähkö, Vikara, Windows 95 Man, Pietarin Spektaakkeli sekä The Moontwins.

downtowncalling.fi, Vanhakaupunki, Helsinki, Löydä bussit ja junat

SUONENJOEN MANSIKKAKARNEVAALIT 14.–15.7.2023

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista ja tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1970. Paikkakuntalaisten lisäksi Mansikkakarnevaalit kokoavat mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea Suonenjoelle. Karnevaalitunnelmaa luomassa ovat muun muassa J.Karjalainen, BESS, Erika Vikman, Maija Vilkkumaa, Happoradio, Portion Boys ja Poju.

mansikkakarnevaalit.fi, Koulukatu 2-4, Suonenjoki, Löydä bussit ja junat

ILOSAARIROCK JOENSUU 14.–16.7.2023

Ilosaarirock on kävijöilleen ja tekijöilleen rakas festivaali, joka kokoaa vuosittain noin 70 000 iloista, eloista ja avointa juhlijaa yhteen yhden verrattoman viikonlopun ajaksi. Festivaali järjestetään perinteisesti heinäkuun puolessa välissä kuvankauniin Joensuun Laulurinteen puistoalueella. Yli 50-vuotias tapahtuma on Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali ja yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Artisteja nähnään niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa The Prodigy, Ava Max, Sleep Token, Dylan, Frank Carter & The Rattlesnakes, Jacob Banks, JVG, Stam1na, Vesala ja VV.

ilosaarirock.fi, Linnunlahdentie 3, Joensuu, Löydä bussit ja junat

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali 14.-16.7.2023

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali on ennakkoluuloton ja rajoja rikkova taiteiden juhla, jossa tarjolla on erilaisia työpajoja, yhteisötaideteoksia, musiikkia ja performansseja. Julkaistuihin esiintyjiin sisältyy mm. eletronisen musiikin pioneeri Jori Hulkkonen, DJ Roberto Rodriguez, tekno-DJ Paula Koski, Helsingin klubiskenestä tutut DJ Newhouse, Kasumisu, Sebastian Holm ja Carlina Carpelan. Mitäksillä nähdään myös Vilnasta kotoisin oleva indie rock -trio Shishi.

mitasmitasmitas.fi, Nuutajärventie 453, Urjala Löydä bussit ja junat

John Smith rock festival 20.–22.7.2023

Kesän rockeimmat festivaalit Laukaassa Peurungassa 20.-22.7.2023! Esiintyjinä mm: Cradle of Filth, D-A-D, Amorphis, Soilwork, Beast In Black.

johnsmith.fiPeurungantie 85, LaukaaLöydä bussit ja junat

KARJUROCK 20.–22.7.2023

Lokalahden perinteinen Karjurock jytisee tänäkin vuonna, jos suunnitelmat toteMaailman kovimpana maalaisfestarina tunnettu Karjurock Uudenkaupungin Lokalahdella (20.-22.7.2023) tarjoaa huikeita elämyksiä ja kokemuksia. Esiintymässä mm. Somestarat vs. Karjurock AllStars, Juha Tapio, Stratovarius, Neon 2, Petri Nygård ja Eini.

karjurock.fiLokalahti, UusikaupunkiLöydä bussit ja junat

SEINÄJOEN VAUHTIAJOT 20.–23.7.2023

Vuonna 2004 ensimmäisen kerran järjestetty Vauhtiajot Race & Rock -tapahtuma viettää juhlavuotta tänä vuonna. Seinäjoen Vauhtiajot täyttää 20 vuotta! Esiintymässä mm. J.Karjalainen, Popeda, Gasellit, Olavi Uusivirta, Michael Monroe, Klamydia, Maija Vilkkumaa, Erin, Irina, Vesterinen Yhtyeineen, Karri Koira, Scandinavian Music Group ja Arttu Wiskari.

vauhtiajot.fiKirkkokatu ja Lakeudenpuisto, Seinäjoki, Löydä bussit ja junat

TIKKURILA FESTIVAALI VANTAA 20.–22.7.2023

Tikkurila Festivaali on kotimaiseen musiikkiin keskittyvä klassikkofestari, joka järjestetään heinäkuussa Tikkurilan seudulla, Vantaalla. Artisteina Tikkurilassa nähdään tänä vuonna muun muassa Haloo Helsinki!, Apulanta, Samu Haber, Popeda, The Rasmus, BEHM, J. Karjalainen, Anna Puu, Gasellit, Elastinen, Vesterinen Yhtyeineen, ABREU, The 69 Eyes, Stig, Viivi, Ida Paul & Kalle Lindroth ja Ramses II.

tikkurilafestivaali.fi, Urheilutie 15, Vantaa, Löydä bussit ja junat

TAMMERFEST TAMPERE 20.–22.7.2023

Tammerfest on Suomen kaupunkifestareiden konkari vuodesta 1995. Ratinanniemen festivaalipuistossa esiintyvät muun muassa Apulanta, Gasellit, Teflon Brothers, VV, Samu Haber, Elastinen, Portion Boys, Ida Paul & Kalle Lindroth, Frans Harju, Haloo Helsinki!, TBA, Arttu Wiskari, Suvi Teräsniska, Olavi Uusivirta. 

tammerfest.fi, Ratinanniemen Festivaalipuisto, Tampere, Löydä bussit ja junat

MELLAAKKA FESTIVAL 21.–22.7.2023

Räppipäiden kansanvaellus tapahtuu jälleen heinäkuussa, kun suuren suosion saavuttanut Mellakka Festival järjestetään Hämeenlinnan Linnanpuistossa neljättä kertaa. Tapahtuman  esiintyjäjulkistuksiin lukeutuvat: Ramirez, Eliozie, Gettomasa, Sexmane, Etta, Mouhous, Kube ja Likanen Etelä.

mellakkafestival.fi, Linnanpuisto, HämeenlinnaLöydä bussit ja junat

TWIN CITY FESTIVAL 21.–22.7.2023

Tornion twinkkarit on Lapin tunnelmallisin iskelmä- ja ysärifestivaali! Twin City Festival järjestetään tutussa paikassa Aineen taidemuseon puistossa, ja suuren kysynnän vuoksi myös bileteema jatkuu! Tänä vuonna bileet tarjoavat muun muassa Erika Vikman, Michael Monroe, Teflon Brothers, Yölintu, Matti ja Teppo, Teleks, Mikko Alatalo, Waldo´s People ja Petri Nygård.

twincityfestival.com, Aineen puisto, TornioLöydä bussit ja junat

KumpuRock 22.7.2023

Koko kylän rock-festari Siilinjärvellä. Esiintyjinä Suomen blueskuningatar Erja Lyytinen, Hullu Pappila, Gentle Savage, Granite Heart. Paikallista siilinjärveläistä osaamista edustavat nuorten bändi Raivaussaha ja juontaja Dj Vänskä! KumpuRock järjestetään Siilinjärven keskustan parkkipaikalla festari teltassa (Siilifolkin teltta). Tapahtuma on esteetön ja suositusikäraja on 13 vuotta. Tapahtumasta voi ostaa juotavaa ja pientä syötävää. Anniskelualue K-18.

kumpurock.fiKeskustan parkkialue, Toritie, SiilinjärviLöydä bussit ja junat

Voodoo rock 22.7.2023

Festarit laukaisee vauhtiin 90-luvulla hurjan kansansuosion saavuttanut, Kalevankadun laulava talonmies, eli itse Sepi Kumpulainen! Esiintymässä mm. Daddy Show, Luuvitonen, Sepi Kumpulainen, Atomic Berries, K Koster, Mistolan Lasiset Linnut, Worldburn ja Helppo J.

voodoorock.fiMannin Navetta, LietoLöydä bussit ja junat

KOTKAN MERIPÄIVÄT 26.–29.7.2023

Kotkan Meripäivät on vuodesta 1962 asti järjestetty koko perheen kesätapahtuma, jossa kaupunki täyttyy konserteista, markkinoista, nautiskelusta ja viihtymisestä! Esiintymässä mm. Nuorten meripäiväkonsertti, Arppa, Yeboyah, Olavi Uusivirta, Saimaa, Maustetytöt, Scandinavian Music Group, Mariska, Von Hertzen Brothers, Antti Ketonen, Jonna Tervomaan Suljettu Sydän, Roope Salminen & Koirat, Elastinen ja Yona.

kotkanmeripaivat.com Kotka Löydä bussit ja junat

TYÖVÄEN MUSIIKKITAPAHTUMA VALKEAKOSKI 26.–30.7.2023

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon ainutlaatuisessa tapahtumamiljöössä. Työväen Musiikkitapahtumaan pääsee matkustamaan ensimmäistä kertaa festivaalijunalla. Tampereelta ja Toijalasta Musarijunan kyytiin hypänneet pääsevät festivaalitunnelmaan jo heti museojunassa, jonne on suunnitteilla musiikkiohjelmaa sekä vanhan ajan reissutunnelmaa. Esiintymässä mm. J. Karjalainen, BESS, Vesterinen Yhtyeineen, KUUMAA, Ismo Alanko, Erja Lyytinen, Pete Parkkonen, Liisa Tavi, Paleface, Steve ’n’ Seagulls, Nyrkkitappelu, Ykspihlajan Kino-orkesteri ja The Troubled Three.

musarit.fi Valkeakoski Löydä bussit ja junat

JYTÄKESÄ GO-GO 28.–29.7.2023

Rockfestivaali Jytäkesä Go-Go järjestetään ensi kesänä toistamiseen Helsingin Suvilahdessa. Kaksipäiväisessä tapahtumassa nähdään yli kolmenkymmenen esiintyjän tanakka paketti rockia, punkia, purkkaa ja jytää. Perinteisen sähkökitaramusiikin lisäksi festivaalin kattaukseen mahtuu mukaan myös ripaus hip hopia, ambientia ja jopa free jazzia. Artisteina tapahtumassa nähdään muun muassa Wolfmother, Lama, Notkea Rotta Allstars, 22-Pistepirkko ja Saimaa.

jytakesägogo.com, Suvilahti, Helsinki, Löydä bussit ja junat

KUOPIOROCK 27.–29.7.2023

Kuopiorock rokataan Väinölänniemellä jälleen ensi vuonna 27.-29.7.2023 – nyt juhlitaan Rokin 20-vuotissynttäreitä! Kuopiorockin lavoille astelevat mm. Megadeth, VV, Amorphis, Apulanta, Apocalyptica, Samu Haber, Popeda, Battle Beast, Epica, Stam1na, Turmion Kätilöt, Michael Monroe ja The 69 Eyes.

kuopiorock.fi, Lappalaisenkatu 2, Kuopio, Löydä bussit ja junat

RAAHEN RANTAJATSIT 27.–29.7.2023

Ulkoilmafestivaalin tapahtumat sijoittuvat meren rantaan ja sen läheisyyteen Vanhassa Raahessa. Esiintymässä mm. Uusi Aika, Dantchev:Domain, Sooäär & Yaralyan & Ounaskari, DJ Bunuel, Timo Lassy Trio ja Hannibal & Hot Heros.

rajatsi.fi/rantajatsit, Raahe, Löydä bussit ja junat

KOKKOLAN VIINIJUHLAT 28.–29.7.2023

Kokkolan viinijuhlat tituleeraa itsensä premium-tason festareiksi aikuiseen makuun. Kokkolan Viinijuhlilla näet upeita tähtiartisteja sekä pääset nauttimaan laadukkaista ruoka- ja juomapalveluista Kokkolan tunnelmallisessa tapahtumapuistossa. Osana festivaalialuetta on Wine & Food Tasting Village, jossa tullaan näkemään kotimaisia ja kansainvälisiä laatuviinimerkkejä. Artisteina tapahtumassa nähdään muun muassa Hurts, Juha Tapio, Anna Puu, Erika Vikman, Happoradio, Viivi sekä Anssi Kela.

kokkolanviinijuhlat.fi, Suntin raitti, Kokkola, Löydä bussit ja junat

PUISTOSSA!-festivaali 28–29.7.2023

Huikeat ruoka- ja juomapalvelut, monipuolista oheisohjelmaa… Markkinameininkiä ja kesäistä festivaalitunnelmaa… Kaikkea tätä ja paljon muuta tarjolla historian ensimmäisellä Puistossa!-festivaalilla. Esiintymässä mm. Olavi Uusivirta, Raskasta Iskelmää, Ismo Alanko, Sir Elwoodin hiljäiset värit, Erin, Dingo, Steve ‘n’ Seagulls, Miljoonasade ja Von Hertzen Brothers.

puistossa.fi Peurunka, Laukaa, Löydä bussit ja junat

Qstock 28–29.7.2023

Qstock on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä musiikkifestivaali Oulussa. Tänä vuonna  se viettää 20-vuotisjuhlavuottaan. Esiintymässä mm. Megadeth, VV (Ville Valo), Apulanta, BESS,Turmion kätilöt, J. Karjalainen, Kissa, Radiopuhelimet, Stam1na, Ellie Goulding, Alma, Battle Beast, D-A-D, Costee, Epica, Erika Vikman, Ida Paul & Kalle Lindroth, Isac Elliot, Olavi Uusivirta, Popeda, The 69 Eyes, Michael Monroe ja Lauri Haav.

qstock.fi Kuusisaaren ja Raatin alue, Oulu, Löydä bussit ja junat

Festarit elokuussa 2023

EPÄJOHDONMUKAISTEN TANSSIAISET 2.–5.8.2023

Epäjohdonmukaisten tanssiaiset järjestetään Rukajärven hylätyllä golfkentällä Kuusamossa 2.-.5.8.2023. Esiintymässä mm. Spiritualized, Brian Jonestown Massacre, Reykjavikurdaetur, Faust, Dungen, Bernard Butler, Rozi Plain, Aavikko, Acid Symphony Orchestra, Come Inside, Lau Nau + Pekko Käppi, Jimi Tenor Band, Elsa Tölli, Elsi Sloan & monta monta muuta!

epikset.fiKuusamoLöydä bussit ja junat

PUUMALAN SILTAKEMMAKAT 3.–5.8.2023

Siltakemmakoiden tämän vuoden teemana on bileet. Tapahtuma-alue on reilut 5000m2 ja lavalle nousee 17 artistia tai yhtyettä muun muassa Erika Vikman, Abreu, Kasmir, Jannika B., Käärijä, Ramses II, E-Rotic, Waldo, La Bouche, Mr. President, Movetron, E-type, joten luvassa on takuulla hyvä bileet!

siltakemmakat.comPuumalaLöydä bussit ja junat

VAASA FESTIVAL 3.–5.8.2023

Kolmipäiväinen suurfestari Vaasa Festival – Music, Food & Wine järjestetään elokuussa Vaasan sisäsatamassa! Täällä voit nauttia festaritunnelmasta, upeista esiintyjistä ja monipuolisesta ohjelmasta kauniissa merenranta- ja puistomiljöössä. Esiintymässä on huippunimiä, muun muassa Samu Haber, Lauri Tähkä, Apulanta, Juha Tapio, Tommi Läntinen, Eva Dahlgren, Elonkerjuu, Käärijä, Anna Puu, Popeda, Happoradio ja Erika Vikman.

vaasafestival.fiVaasan Sisäsatama, Löydä bussit ja junat

POWER FESTIVAL 4.–5.8.2023

Power Festival on energinen festivaali, joka rantautuu Järvenpään rantapuistoon 4.-5. elokuuta 2023. Festivaali tarjoaa loppukesän huipennuksen, jossa nähdään kotimaisia huippuartisteja, sekä myös kansainvälisiä tunnettuja nimiä: INNA, Kasmir, Alexandra Stan, Olli Halonen, Isac Elliot ja Mouhous.

powerfestival.fi, Järvenpään rantapuisto, Järvenpää, Löydä bussit ja junat

Weekend 4.–5.8.2023

Weekend Festival tuo kesän suosituimmat bileet takaisin pääkaupunkiseudulle, 4.-5. elokuuta Vermon tapahtumapuistoon. Weekendin esiintyjäkattaus on laajentunut myös elektronisen musiikin ulkopuolelle. Tänä vuonna Weekendissä nähdään mm. Martin Garrix, David Guetta, Hardwell, Headhunterz ja Korolova.

wknd.fiVermon Tapahtumapuistossa, Espoo, Löydä bussit ja junat

PORISPERE PORI 4.-5.8.2023

Kirjurinluodon upeaan festivaalikeitaaseen karauttaa kahden päivän aikana peräti 27 artistia. Esiintymässä mm. Within Temptation, Airbourne, Beast In Black, Gettomasa, Klamydia ja The Rasmus.

porispere.fi, Kirjurinluoto, Pori, Löydä bussit ja junat

SaariHelvetti 4.-5.8.2023

SaariHelvetti metallifestivaalia juhlistetaan Tampereen luonnonkauniissa Viikinsaaressa 4.8. – 5.8.2023. Moonspell, Rotting Christ, Diablo Swing Orchestra, Harakiri for the Sky, Decapitated, Turmion Kätilöt, Vorna, Lähiöbotox ja Lost Society. Oheisohjelmana nähdään mm. Netta Skog, Bat & Ryyd, Rock n’ Twerk, Speed Dating in Hell ja Tampere Burlesque.

saarihelvetti.fi, Viikinsaari, Tampere, Löydä bussit ja junat

TAMPEREEN SAARIHELVETTI 4.–5.8.2023

Tampereen kesän raskaimman festivaalin esiintyjiä elokuussa ovat muun muassa Diablo Swing Orchestra, Harakiri for the Sky, Moonspell, Left Suotana, Mustan Kuun Lapset ja Vorna. Viikinsaaressa Pyhäjärven keskellä ollaan jälleen valmiina ottamaan vastaan hurjimmat metallipäät!

saarihelvetti.fiViikinsaari, Tampere, Löydä bussit ja junat

KOTKAN DARK RIVER FESTIVAL 10.–12.8.2023

Persoonallinen metallifestivaali Dark River Festival tulee jälleen, ja se järjestetään Kotkassa. Vuosi toisensa tämä ihastuttava tapahtuma kutsuu raskaan musiikin ystävät Honkalan metsiin viettämään maan lämminhenkisiä kesänlopettajaisia. Lavalle nousevat tänä vuonna muun muassa Dark Tranquillity, The Haunted, Stam1na, Turmion Kätilöt, Balance Breach ja I Am The Night.

darkriverfestival.com Honkala, Kotka, Löydä bussit ja junat

RAUMA BLUES 10.–12.8.2023

Rauma Blues on vuosittain heinäkuussa Raumalla järjestettävä blues-musiikin festivaali. Torstain 10.8. ja perjantain 11.8. bluesklubit tarjoilevat bluesia laidasta laitaan ympäri kaupunkia ravintoloissa ja kahviloissa. Lauantain 12.8. päätapahtumaa juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä. Luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja. Pääkonsertissä (12.8.) esiintyvät Robert Finley, Erja Lyytinen, Harlem Lake ja AT’s Roots & Ramblin’.

raumablues.fi, Kanavakatu, Rauma, Löydä bussit ja junat

HELLSINKI METAL FESTIVAL 11.–12.8.2023

Uusi Hellsinki Metal Festival vahvistaa Helsingin asemaa maailman metallipääkaupunkina. Jyrkemmän metallin ystävät kokoontuvat 11.–12. elokuuta 2023 Nordikselle. Esiintymässä mm. Emperor, Clawfinger, Blind Guardian, Bury Tomorrow, Sodom, Voivod, Samael, Pentagram, Fit For an Autopsy ja Terveet Kädet.

hellsinkimetalfestival.fi Helsingin jäähalli, Helsinki, Löydä bussit ja junat 

HIMOS METAL FESTIVAL 11.–12.8.2023

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Himos Metal Festival sai yleisöltä ja esiintyjiltä positiivisen vastaanoton. Himos Metal Festival saa jatkoa tänä vuonna elokuun pimenevissä illoissa 11.-12.8.2023. Esiintymässä mm. Helloween, VV, Apocalyptica, Mokoma, The 69 Eyes, Viikate, Reckless Love, Battle Beast, Blind Channel, Stam1na, Diablo ja Lost Society.

himosmetalfestival.fi Himos Park, Jämsä, Löydä bussit ja junat 

KAUKAS EloFolk 11.–12.8.2023

Hyvinkään Kaukasin Juhlatalon EloFolk-konserttien järjestämisestä vastaa Kaukasten kulttuuriyhdistys Vanun Voima ry yhteistyössä Kaukasten asukasyhdistyksen kanssa. Esiintymässä mm. Linko, Trio Törn, Tanssit, Saima ja Huutokatrilli.

kaukaselofolk.fi Kaukasten juhlatalo, Hyvinkää, Löydä bussit ja junat 

Solar Sound Festival 11.–12.8.2023

Kaupunkifestivaali Solar Sound Festival valtaa Seinäjoen OmaSp Stadionin jälleen ensi kesänä 11.-12.8.2023. Stadion täyttyy musiikillisen ohjelman lisäksi monipuolisella juoma- ja ruokamaailmalla. Esiintymässä mm. Tiësto, Gasellit, Mikael Gabriel, Petri Nygård, AHTI, Nebi, Fabe, Ramses II, Isac Elliot, Costi, Mouhous, Etta, VIIVI, Blacflaco, Korelon ja Ege Zulu.

solarsound.fi Alaseinäjoenkatu 10, Seinäjoki, Löydä bussit ja junat 

TAGi on POP 11.–12.8.2023

TAGi on POP -festarit järjestetään ensimmäistä kertaa 2-päiväisenä 11.–12.8.2023 tutussa paikassa Tapiola Golfissa Espoossa. Festarit juontaa raudankova moniosaaja Sami Kuronen. Esiintymässä mm. KUUMAA, Lapinlahden Linnut, Laura Voutilainen, Happoradio, Ilta ja Popeda.

tagionpop.fi Turveradantie 17, Espoo, Löydä bussit ja junat

TURUN AURA FEST 11.–12.8.2023

Urbaanin-, pop- ja edm- musiikin kaupunkifestivaali Aura Fest tuo ainutlaatuisen festivaalielämyksen Turun Kupittaanpuistoon. Lavalle nousee kaksipäiväisen festivaalin aikana muun muassa Tiësto, Gettomasa, Sexmane, Isac Elliot, Gasellit, Cledos, Viivi, Mikael Gabriel, Jambo ja Ege Zulu. Festivaali on kokonaisuudessaan ikärajaltaan K18.

aurafest.fiKupittaanpuisto, Turku, Löydä bussit ja junat

FLOW FESTIVAL 11.–13.8.2023

Flow’n lavalla nähdään joukko kansainvälisiä supertähtiä, kulttilegendoja, indie-suosikkeja sekä lukuisia erikoiskeikkoja. Esiintymässä mm. Blur, Wizkid, Christine and the Queens, Pusha T, Litku Klemetti Viihdeorkesteri, Pehmoaino ja Sofa.

flowfestival.comSuvilahti, Helsinki, Löydä bussit ja junat

BLOCKFEST 18.-19.8.2023

Blockfest – Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali valtaa jälleen Tampereen Ratinan stadionin ja Ratinanniemen tapahtumapuiston 18.–19.8.2023. Kaupunkiin tuodaan polttavan ajankohtaiset ja kiinnostavimmat kansainväliset sekä kotimaiset artistit huippu lineupin muodossa. Esiintymässä mm. Playboi Carti, Ice Spice, Lil Tjay, Mikael Gabriel, Lauri Haav, Pihlaja, Jambo, Melo, KPC Show, Bizi, Akon, Raye, Bladee, Gettomasa, Sexmane ja Costi.    

blockfest.fiTampere, Löydä bussit ja junat

Raasepori Festival 18.-19.8.2023

Kaksikielinen Raasepori Festival järjestetään elokuun puolivälissä 18.-19.8.2023 Tammisaaren Stallörinpuistossa. Raasepori Festival on ikärajaltaan K18. Esiintymässä mm. Gyllene Tiderin, Bonnie Tyler, Sanna Nielsen, KAJ ja One Desire.   

raaseporifestivaali.fiStallörinpuisto, Kartanonkatu 1, Tammisaari, Löydä bussit ja junat


Löydä helposti bussit ja junat sekä osta liput kesän 2023 festareille!

Perille.fipalvelusta haet näppärästi reitit ja aikataulut, vertaat matkojen hintoja ja ympäristövaikutuksia, löydät sopivimman matkan sekä ostat bussi- ja junaliput kesän 2023 festareille ja kesätapahtumiin. Kun syötät matkahakuun tapahtuman osoitteen sekä haluamasi matkustuspäivämäärät, löydät parhaan matkavaihtoehdon.

Aurinkoista ja turvallista festarikesää sekä turvallista matkaa perille!

Leave a Comment

Your email address will not be published.