Suosituimmat kesäteatterit Suomessa 2023

Kesäteatterisesonki alkaa jo toukokuussa. Se on hieno tapa viettää lämpimät kesäpäivät ja illat teatterin parissa ulkoilmassa. Useimmat kesäteatterikatsomot ovat katettuja. Kokosimme kattavan listan esityksiä eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Kun matkustat kesän tapahtumiin, hae paras matka Perille.fi-palvelun avulla.

Etelä-Karjala. Imatra

KULTARANTA 27.6. – 30.7.2023

Riemukkaan railakas ja hulvattoman hervoton Kultaranta lyö kaikki presidenttimme pöytään kertaheitolla. Varsinainen täyskäsi! Mikä olisikaan kiinnostavampaa kuin seurata, kuinka Suomeen lähestulkoon saatiin kuningas Friedrich Karl? Ja entä sen jälkeen, kun tasavallan hallitsijat – Ståhlberg, Relander, Svinhufvud, Kallio, Ryti, Mannerheim, Paasikivi, Kekkonen, Koivisto, Ahtisaari, Halonen ja Niinistö – ovat johtaneet Suomen kansaa läpi riemujen ja ryteikköjen? 

Käsikirjoitus: Satu Rasila ja Paavo Westerberg. Ohjaus: Timo Rissanen. Rooleissa vierailevat Pirja Arponen, Antti Laukkarinen, Lotta Lindroos, Heikki Pöyhiä ja Sauli Suonpää.

Esityksen kesto noin 2 h 15 min. sis. väliajan.

teatteri-imatra.fi, Teatteri Imatra, Kallenkuja 3, Imatra, Löydä bussit ja junat

Etelä-Karjala. Lappeenranta

Rajaton rakkaus 27.6. – 5.8.2023

Rajaton Rakkaus on rakkaudentäyteinen, komediallinen, edesmenneiden suomalaisartistien musiikilla rytmitetty musiikkinäytelmä. Kuolinsyyntutkija Anna Harjun päivä alkaa tavanomaisesti rutiinitöissä. Päivittäisen rutiinin rikkoo rajan tuolta puolen saapuva parivaljakko, ylioptimistinen Olavi ja vastarannan kiiski Topi, jotka haluavat Annan selvittävän edesmenneiden suomalaisartistien kohtaloita.

Мusiikkinäytelmän rooleissa nähdään Miia Nuutila, Puntti Valtonen, Tatu Siivonen, Nina Tapio, Antti Paavilainen ja Anna-Maria Paadar. Käsikirjoituksen on laatinut Mika Räinä, ohjauksesta vastaa Pertti Sveholm, musiikin on sovittanut Antti Paavilainen ja koreografian luonut Anna-Maria Paadar. Puvustuksesta vastuussa on Jarkko Valtee. Musiikista vastaa live-orkesteri AP Band.

Esityksen kesto noin 2 h + väliaika n. 20 min.

lappeenrannankesateatteri.fiLappenrannan kesäteatteri, Kristiinankatu 2 B, LappeenrantaLöydä bussit ja junat

Lappenrannan kesäteatteri

Etelä-Pohjanmaa. Kauhajoki

ULVOVA MYLLÄRI 2.7. – 6.8.2023

Teatteri Kajo päätti pistää myllyn pyörimään kesäksi 2023 ja esittää jo kesäteatterien klassikoksikin muodostuneen Ulvovan myllärin. Marko Pohjanrinteen dramatisoima käsikirjoitus perustuu Arto Paasilinnan samannimiseen, vuonna 1981 julkaistuun romaaniin. Kirjasta tehtiin jo seuraavana vuonna elokuva, jossa mylläriä esitti nyt edesmennyt Vesa-Matti Loiri.

Näytelmä sijoittuu suomalaiseen maalaispitäjään, 1950-luvun sotien jälkeiseen jälleenrakennusvaiheeseen. Kylään saapuu eräs Gunnar Huttunen ja kunnostaa vanhan myllyn. Hän osoittautuukin kelpo mylläriksi, mutta ammatillisista ansioistaan huolimatta, on vähän oudonlainen.

Näytelmässä on toimintaa, komediallisia käänteitä ja tottakai: rakkaustarina. Samalla se käsittelee erilaisuuden hyväksymistä, vapauden kaipuuta ja ihmisen oikeutta olla itsensä.

Kesto: noin 2 tuntia, sis. väliajan.

teatterikajo.fiKesäteatteri Sotkanpesä, Sotkantie 155, Kauhajoki, Löydä bussit ja junat

Etelä-Pohjanmaa. Lappajärvi

KOLMAS PYÖRÄ 1.7. – 6.8.2023

Kolmas pyörä -musiikkikomedia on tunnettujen suomalaisten hittien täyttämä tarina nettideittailun villistä maailmasta. Rakkauden autokorjaamo, Pesänjako ja Swingijengi -esitysten kirjoittajien uusi rakastettavan hauska komedia marssittaa näyttämölle naurettavan gallerian deittikumppaneita, joiden kanssa yleisöllä on täysi työ selvitä treffien loppuun asti rakastumatta tai vaipumatta epätoivoon. Lavalla loistavat mm. TV:stäkin tuttu Sofia Arasola (Salatut elämät/Rantabaari) sekä jo viime kesänä Lappajärvellä ihastuttanut Mikko Rantaniva.

Rooleissa: Janne Kallioniemi, Ville Pusa, Mikko Rantaniva, Sofia Arasola, Mikaela Nokelainen. Ohjaus: Jani Karvinen. Käsikirjoitus: Sami Hintsanen, Jani Karvinen, Ville Pusa ja Ville Majamaa.

lappajarvenkesateatteri.fi, Lappajärven huvikeskus, Itäkyläntie 97, Lappajärvi, Löydä bussit ja junat

Etelä-Savo. Koirakivi, Mäntyharju

KATRI HELENA –musiikkinäytelmä 1.7. – 15.7.2023

Elämänkerrallinen musiikkinäytelmä kertoo iskelmätaivaan tähdestä, meidän sinivalkoisesta äänestä, Katri Helenasta. Hän on ollut meidän tunteiden tulkki vuosikymmenten ajan. Kesän näytelmä avaakin Katri Helenan matkaa sota-ajan oloista tähän päivään, niin menestyksen tuomaan nosteeseen kuin henkilökohtaisen elämän menetyksiin.

Rooleissa: Ida Raekorpi, Niina Konttinen. Käsikirjoittaja: Ilpo Tuomarila. Sovitus: Jukka Keinonen. Ohjaus: Auli Eskola Bändi: Kulman Kundit -bändi.

koirakivi.fiKoirakiven kesäteatteri, Koirakiventie 524, Koirakivi (Mäntyharju), Löydä bussit ja junat

Kainuu. Paltamo

Rusetteja vanhasta muistista 15.7. – 3.8.2023

Musiikkinäytelmä. Fanni-mummo ei tyttärensä Elsan kiihkeistä toiveista huolimatta ole aamulla muuttanut mökistään palvelutaloon. Fannin muisti on alkanut reistailla ja hän elää jo paljon muistoissaan Viipurissa, jossa on viimeksi nähnyt ensirakkautensa Fransin. Elsa on pahassa välikädessä, koska on jo ehtinyt vuokrata Fannin mökin Turusta saapuville lomalaisille. Elsan lisäksi kylän bisnesmies Jorma JR Röhnäsellä on kierot suunnitelmat Fannin metsäpalstan suhteen. Päästäkseen tavoitteeseensa JR kiristää paikkakunnan pormestari Palovaaraa. Perjantai on huipentumassa EU-rahoitteisen taideteoksen paljastusjuhlaan, mutta ennen kuin iltaan asti päästään ovat värikkäät ja persoonalliset kyläläiset järjestäneet lomalaisille ikimuistoisen päivän.

Säveltäjälegenda Kassu Halosen 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näytelmän kaikki laulut ovat hänen sävellyksiään, laulujen tekstit ovat Vexi Salmen ja Hectorin käsialaa. Käsikirjoitus: Marko Laihinen. Ohjaus: Eija-Riitta Airo.

paltamonkesateatteri.fi, Paltamon kesäteatteri, Jokirannantie 2, Paltamo, Löydä bussit ja junat

Kanta-Häme. Iittala, Hämeenlinna

Pirttikoskella repee 9.7. – 30.7.2023

Pirttikoskella Repee on musikaalinäytelmä Reino “Repe” Helismaan elämästä. Musiikillisesti näytelmä kulkee läpileikkauksen hänen tuotannostaan huumorista tinkimättä. Repe oli monitaitoinen viihdyttäjä, joka loi monta legendaarista hahmoa Suomalaisten iloksi. Reissumies Rautavaara, Severi Suhonen, Eemeli, Pekka ja Pätkä ja monta muuta tuttua hahmoa.

Käsikirjoitus: Martti Kuurila. Rooleissa: Aki Rinne, Seppo Holttinen, Asko Helpiölä, Päivi Latvala, Ilari Rautiainen, Johanna Rautia, Suvi Kelkkanen, Martti Kuurila. Säestys: Mirka Dojan.

pirttikoskenkoulunkummit.fi, Pirttikosken Kesäteatteri, Rimmiläntie 2148, Iittala, Löydä bussit ja junat

Kanta-Häme. Hämeenlinna

Dingo-musikaali 28.6. – 19.8.2023

Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirockin historiaa. Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset. Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta.

Käsikirjoitus: Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Rooleissa mm. Joel Mäkinen, Väinö Riihimäki ja Eleonoora Kauhanen.

hukteatteri.fi, Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri, Tampereentie 100, Hämeenlinna, Löydä bussit ja junat

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri

Kanta-Häme. Riihimäki

Vaimoni on toista maata 20.6. – 5.8.2023

Häitään suunnitteleva nuoripari kutsuu miehen vanhan opiskelukaverin ja tämän tyttöystävän illalliselle. Ilta uhkaa ajautua karille, sillä tyttöystävä kieltäytyy riidan seurauksena puhumasta ja antaa itsestään oudon hiljaisen vaikutelman. Isäntäpari luulee häntä ulkomaalaiseksi, mistä lähtee vyörymään massiivisiin mittoihin kasvava pyörremyrsky.

Rooleissa: Vuokko Hovatta, Maija Siljander, Iikka Forss, Antti Peltola. Käsikirjoitus: Gilles Dyrekin. Ohjaus: Mikko Kivinen. Suomennos: Reita Lounatvuori.

riihimaenkesateatteri.fi, Riihimäen Kesäteatteri, Penttilänkatu 3, Riihimäki, Löydä bussit ja junat

Keski-Suomi. Kuikka, Jyväskylä

Rovaniemen markkinoilla 27.6. – 30.7.2023

Laulunäytelmä. Kaverukset lähtevät Lappiin kullanetsintään. Rovaniemelle menevään junaan astuu joukko värikkäitä matkustajia ja markkinaväkeä, konnista puhumattakaan. Pikajunan lupsakka konduktööri saa selvitettäväkseen monenlaisia yllättäviä ja monimutkaisia tapahtumia; lompakoita häviää ja reppuja vaihtuu. Poliisiakin tarvitaan asioita selvittämään. Näytelmässä soi suomalaisille vuosien varrella tutuiksi tulleita lauluja, kupletteja ja ralleja.

Rooleissa: Juha Laitila, Jaska Mäkynen, Merja Kuisma, Eikka Happonen, Marja Peura, Leo Louhivaara, Jussi Valkonen, Timo Saarimäki, Juse Venäläinen. Käsikirjoitus: Juse Venäläinen, ohjaus: Antti Heikkinen.

ranssinkievari.fiRänssin Kievarin Kesäteatteri, Kuikantie 340, KuikkaLöydä bussit ja junat

Keski-Suomi. Vaajakoski, Jyväskylä

Pokka Pitää 16.6. – 4.8.2023

Brittiläisen tv-komedian kruununjalokivi kääntyy nyt hulvattomaksi teatteriesitykseksi. Kesällä 2023 Naissaaren Näyttämön juhlavuoden esityksessä tapaamme kaikki televisiosta tutut hahmot: Hyacintihin, hänen aistikkaat sisarensa Rosen ja Daisyn sekä tietysti Onslown, jolla on haasteita peittävien vaatteiden kanssa. Mukana myös monia muita tuttuja hahmoja Naissaaren Näyttämön raikkaina tulkintoina.

Käsikirjoitus: Roy Clarke. Suomentanut: Joel Elstelä. Ohjaus: Erika Hast. Rooleisssa: Vilma Jaakkola, Juuso Vehviläinen, Paula Äijänen, Kari Eloranta, Kristiina Alakesti, Miiru Vehkala, Ilari Laurila sekä Sanna Jylänki.

Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

naissaarennayttamo.fi, Naissaaren Näyttämö, Pitkänpytingintie, Vaajakoski, Jyväskylä,  Löydä bussit ja junat

Naissaaren Näyttämö

Pirkanmaa. Kangasala

Kirka-musikaali Hetki lyö 3.8. – 20.08.2023

Musikaali on matka Kirkan vanavedessä 60-luvulta lähtien aina 2000-luvulle asti. Kirkan ohella tapaamme suomalaisen kevyen musiikin merkkihenkilöitä kuten Sammyn, Muskan, Dannyn, Katri Helenan, Kassu Halosen, Hectorin ja Pave Maijasen. Koemme esityksessä laulajan pitkän uran eri vaiheita, Euroviisujen ja Syksyn sävelten huumaa, menestystä, rakkautta ja suuria suruja.

Kirkaa esittää useista musikaaleista tuttu upeaääninen Erik Kraemer. 

kangasalankesateatteri.fi, Kangasalan Kesäteatteri, Kummelinkuja 36270 Kangasala, Löydä bussit ja junat

Pirkanmaa. Nokia

Kultaiset Korvarenkaat 28.6. – 6.8.2023

Laulunäytelmä. Nokian Kesäteatterin kantaesitys Kultaiset Korvarenkaat, on tarina rakkaudesta, intohimosta ja kohtalosta. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat menneeseen aikaan. Jossakin syvällä Hämeen maaseudulla varakkaan lesken, Aliina Salmensuun saunaan ja heinälatoon on majoittunut romaneja. On kevät ja he ovat matkalla markkinoille. Joukon johtaja, Simon antaa kultaiset korvarenkaat Aliinalle, pantiksi hevosen lainasta ja lupaa tulla syksyllä lunastamaan renkaat takaisin. Naapurit varoittavat luottamasta liikaa miehen lupauksiin. Samalla he suunnittelevat Aliinan ainoan tyttären, Saaran ja oman poikansa, Mikaelin välisiä naimakauppoja.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heli Pitkänen. Musiikki: Sami Varvio. Lavastus: Tapio Huilla.

nokianteatteri.fi, Nokian Kesäteatteri, Nokianvaltatie 1, Nokia, Löydä bussit ja junat

Pirkanmaa. Pälkäne

MAALAISPOIKA OON 5.7. – 20.8.2023

Maalaispoika oon -musikaali vie meidät näyttävälle matkalle Kiiminkijoen varrelta kohti kaupunkia, kertoen taiteilijan tarinaa sinisten silmälasien takana.

Elämänkerrallinen musikaali tarjoaa katsojalle unohtumattomia kappaleita Alatalon laajasta musiikillisesta repertuaarista, lämpöistä huumoria, hauskoja kommelluksia sekä koskettavaa ikävöintiä toisen ihmisen luo.

Lavalla mm. Aleksi Aromaa, Mira Luoti, Valtteri Aaltonen, Olga Lepistö, Harri Penttilä, Mikko Huoviala, Heidi Kirves / Anna Pukkila. Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Paavilainen.

Esityksen kesto noin 2 h 15 min.

suomenkesateatteri.fi, Sappeen Kesäteatteri, Sappeenvuorentie 200, Salmentaka (Pälkäne), Löydä bussit ja liput

Pirkanmaa. Tampere

Loma 14.6. – 12.8.2023

Loma perustuu Risto Jarvan supersuosittuun elokuvaan. Aurinkoinen esitys vie hullunkuriselle seuramatkalle 70-luvun hengessä musiikin saattelemana. Loma on lämminhenkinen komedia meistä kaikista.

Ohjaus: Ola Tuominen, Rooleissa nähdään mm. Arttu Ratinen, Annu Valonen, Jarkko Tiainen, Birgitta Putkonen, Ilkka A. Jokinen ja Anitta Ahonen.

viikinsaarenkesateatteri.fiViikinsaaren kesäteatteri, Viikinsaari, Tampere, Löydä bussit ja junat

Risto Räppääjä ja villi kone 10.5. – 13.8.2023

Risto saa pelikoneen ja jää koukkuun. Vanhat kaverit ja leikit saavat jäädä, kun tietokonehahmot ottavat vallan. Meno muuttuu hurjaksi, eivätkä aikuisetkaan välty koneen villityksiltä. Sinikka ja Tiina Nopolan lempeä huumori pääsee tässäkin tarinassa oikeuksiinsa. Näytelmä toimii mainiona keskustelunavauksena perheessä tietokonepelien ja mobiililaitteiden käytöstä ja säännöistä.

Ohjaus: Rauli Jokelin, Lavastus: Oskari Löytönen, Pukusuunnittelu: Kaisa Savolainen, Koreografiat: Saara Pohjoismäki.

Esityksen kesto noin 1 h 30 min (sis. väliajan).

komediateatteri.fiTampereen Komediateatteri/Lastenteatteri, Lapintie 3 A, Tampere, Löydä bussit ja junat

Yksi mies, kaksi pomoa 7.6. – 12.8.2023

Näytelmä pohjautuu Carlo Goldonin klassikkoilotteluun Kahden herran palvelija. Tästä mestariteoksesta uusitun sovituksen on dramatisoinut Richard Bean, joka on sijoittanut tapahtumat onnistuneesti Brightonin rantakaupungin sykkeeseen, vuoteen 1963.

Rooleissa nähdään taiturit Mika Nuojua, Ilmari Saarelainen, Jaana Saarinen, Marika Heiskanen, Aku Sajakorpi, Jere Riihinen, Idalilja Raipia, Kake Aunesneva ja Jaakko Wuolijoki. Ohjaus: Panu Raipia, пukusuunnittelu: Kaisa Savolainen, пäytelmän on suomentanut Mikko Koivusalo.

komediateatteri.fiTampereen Komediateatteri, Lapintie 3 A, TampereLöydä bussit ja junat

Tampereen Komediateatteri

Pirkanmaa. Valkeakoski

IRWIN 13.6. – 13.8.2023

Musikaali IRWIN antaa äänen Antti Hammarbergille, jonka syntymästä tulee vuonna 2023 kuluneeksi 80 vuotta. IRWIN on tarina ihmisyydestä ja ajattomuudesta. Seuraamme legendaarisen Hammarbergin elämäntarinaa uudesta näkökulmasta; hän oli rouhea taiteilija, mutta myös ystävä ja isä. Saamme nähdä Irwin-imagon takana myös herkän nuoren säveltäjämiehen, joka halusi taiteellaan ilmentää kansan tunteita ajan virrassa. IRWIN tuo tunnelmallisiin kesämaisemiin 70-luvun visuaalisuutta, kiehtovia tositarinoita suomalaisesta musiikkimaailmasta, tilannekomiikkaa sekä elämäniloa!

Lavalla mm. Joni Leponiemi, Ilkka Koivula, Ushma Olava, Jani Koskinen, Leea Lepistö, Jannastiina Hakala, Jani Rasimus. Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Paavilainen.

Esityksen kesto noin 2 h 15 min.

suomenkesateatteri.fi, Suomen Kesäteatteri, Pässinmäenkatu 30, Valkeakoski, Löydä bussit ja liput

Pohjois-Karjala. Joensuu

Jaska 1.7.2023 – 1.8.2023

70-vuotispäiviään viettävän kansantaiteilija Jaakko Tepon kunniaksi Utran Uudessa Teatterissa nähdään kesällä 2023 Antti Heikkisen ja Ilja Tepon taiteilema, täysin uusi musiikkikomedia JASKA. Käsikirjoittajat vahvistavat, että 1.7.2023 ensi-iltansa saavasta näytelmästä on tulossa hyvä! Lavalla nähdään mm. Tume Uusitalo sekä Antti Tuomas Heikkinen ja näytelmän ohjaa Olli-Matti Oinonen.

utranuittotupa.fi, Utran Uusi Teatteri, Uittopäälliköntie 2, Joensuu, Löydä bussit ja junat

Pohjois-Karjala. Kaatamo, Liperi

Kesälempeä 4.7. – 6.8.2023

Ristin kesäteatterissa nähdään hulvaton musiikillinen komedia Kesälempeä. Komedia kertoo rakkaudesta, ihmissuhteista ja mökkielämästä. Sen on käsikirjoittanut Tiina Brännare ja Eppu Nuotio. Näytelmän ohjaa Heidi Mutanen.

ristinkesäteattri.fi, Ristin Kesäteatteri, Ristinkyläntie 1, Kaatamo (Liperi), Löydä bussit ja junat

Ristin Kesäteatteri

Pohjois-Karjala. Mönni, Kontiolahti

EHTOOLEHDON SANKARIT 30.6. – 13.8.2023

Kesäkomedia. Palvelutalossa alkaa remontti. Porakoneet soivat, seinä kaatuu ja vaaratilanteita riittää. Lounaskin pitää muuttaa paastopäiväksi, kun vettä ei tule. Vessatkaan ei toimi, eikä ongelmaa ole ehditty ratkaista. Jerry Siilinpään tiekartta tilanteesta ei kelpaa asukkaille, vaan kaikki kykenevät ikäihmiset päättävät jättää palvelutalon ja muuttaa omilleen. Alkaa hengästyttävä ja hirtehinen seikkailu pitkin kaupunkia, jossa uudet ystävät ja viholliset ilmestyvät yllättävistä suunnista. Vaan miksi uudessa kimppakämpässä on pyöreä sänky ja värivalot?

Teksti: Minna Lindgren. Käsikirjoitus: Seija Holma ja Tommi Auvinen. Ohjaus: Tero Sarkkinen. Rooleissa mm. Kati Lotvonen, Sanna Könönen, Erika Myller, Jose Martin, Pekka Hopponen, Reunaud Lomba.

kontiolahdenkanavateattri.fi, Kontiolahden Kanavateatteri, Kesäteatterintie 17, Mönni, Kontiolahti, Löydä bussit ja junat

Pohjois-Pohjanmaa. Oulu

Usko, Toivo & Ryöstö 5.7. – 22.7.2023

Musiikkikomedia. Toivo Varis on sairaseläkkeellä oleva poliisi, joka on käyttänyt koko elämänsä saadakseen kiinni Suomen kuuluisimman ryöstäjäpariskunnan. Birgitta ja Usko kuitenkin nauttivat jo rikkaista, mutta tappavan tylsistä eläkepäivistä. Kerta kiellon päälle? Kerranhan täällä vain eletään? Ja taas mennään… Miten ranskalais-suomalainen kaunotar neiti Chateaubriand liittyy kaikkeen ja kaikkiin? Älä jää telkien taakse, vaan tule ja totea kuinka taru on totuutta ihmeellisempää!

Käsikirjoitus: Pinky Ponky Productions Oy, Ohjaus: K-P Toivonen. Rooleissa mm. Janne Raudaskoski, Merja Larivaara, Janne Virtanen.

Esityksen kesto noin 2 tuntia (sis. väliajan).

hupisaaret.fi, Hupisaarten Teatteri, Hupisaartenpolku 31, Oulu, Löydä bussit ja junat

Pohjois-Savo. Kurolahti, Maaninka

NISKAVUOREN NAISET 23.6. – 30.7.2023

Vätysteatteri tuo Kurolanlahden kesäiselle näyttämölle talven, tuiskut ja suksen jäljet, sekä liitoissaan sinnittelevät ihmiset, mutta myös ilon ja onnen tunteet. Tässä ajattomassa tulkinnassa parisuhteen huojuvista kulisseista ja elämän suurimmista valinnoista ei nähdä pölyttynyttä palttinaa, eikä suomifilmin pateettista tulkintaa. Vahvasta teemastaan huolimatta Niskavuoren naiset ei pönötä, patsastele tai paasaa. Tuore sovitus tuo Vätysnäyttämölle ihmismielen kaikkine kiemuroineen: draaman, musiikin ja huumorin keinoin, Wuolijoen tekstiä kunnioittaen.

Sovitus ja ohjaus: Katja Väänänen.

vatysteatteri.webnode.fi, Maaningan Vätysteatteri, Kurolanlahdentie 8, Kurolanlahti (Maaninka), Löydä bussit ja junat

Satakunta. Merikarvia

Mooseksen perintö 29.6. – 9.7.2023

Vaikka vielä talvi kolkuttelee nurkissa, olemme Ouraoopperassa kovasti jo kesän näytelmän pyörteissä. Luvassa on taattua Krookan merenrantanäyttämölle sovitettua laatua, musiikin siivittämänä. Live bändi takaa tahdit ja äänentoisto on huippuluokkaa, kuten aina. Tulethan kesällä katsomaan miten maalaiskomedia Mooseksen perintö taipuu kesäteatteriin Aa-Pee Söderdahlin ohjauksessa.

ouraooppera.fi, Ouraooppera, Krookan merenrantanäyttämö, Suulintie, 29900 Merikarvia, Löydä bussit ja junat

Satakunta. Kantti, Karvia

KAAPISTA ULOS 7.6. – 21.6.2023

Parisuhdekomedia. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita koetaan läpi koko näytelmän. Markku Hyvöselle (käsikirjoitus) tyypilliseen tapaan tämäkin teksti sisältää vahvan ja vakavan sanoman! Huumorin keinoin käsitellään ja parannetaan parisuhdetta kiusaavaa mustasukkaisuutta. Keinot ovat monet, keittiöpsykologiasta vaarallisempiin ”sähköhoitoihin”. Ulosottomies osoittautuu virkamatkallaan asiakkaansa armeijakaveriksi ja niinpä työmatka päätyykin saunomiseen ja parisuhdetta ruotivaan syvälliseen toimintaan.

Esitys on erittäin hauska ja voimme suositella sitä kielenkäyttönsä ja toimintansa pohjalta koko perheen nähtäväksi. Näytelmässä mieskööri esittää useita tuttuja lauluja.

Käsikirjoitus: Markku Hyvönen. Ohjaus: Leena Koivula.

Esityksen kesto noin 2 tuntia.

facebook.com/karvianteatteriyhdistys, Karvian kesäteatteri, Karviantie 720, Kantti (Karvia)Löydä bussit ja junat

Satakunta. Pori

VAIMONI ON TOISTA MAATA 9.6.2023 – 7.7.2023

Yltiörakastuneet Helena ja Janne ovat menossa naimisiin, ja kaikki on niin täydellistä kuin vain voi olla. Samaan aikaan väljähtäneessä parisuhteessa elävät Veera ja Risto ovat siinä pisteessä, että lopun alku on niin lähellä kuin vain voi olla. Janne törmää kaupungilla vuosien takaiseen opiskelukaveriinsa Ristoon ja kutsuu Riston sekä tämän naisystävän illalliselle vanhojen aikojen kunniaksi. Rakkaushormonien sekoittamat Helena ja Janne haluavat tarjota ihanan pariskuntaillan, joka ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Nimittäin Ristoon kyllästynyt Veera päättää pitää mykkäkoulua ja isäntäväki luulee Veeraa ulkomaalaiseksi… Ennen kuin illallinen saadaan päätökseen, luvassa on hulvaton keitos täynnä villejä väärinkäsityksiä, kohtuuttomia käänteitä sekä mahdottomia muutoksia hääsuunnitelmiin.

Teksti: Gilles Dyrek, Suomennos: Reita Lounatvuori. Ohjaus: Miika Muranen. Rooleissa: Jenni Kokander, Maria Kuusiluoma, Miika Muranen, Joonas Nordman.

kirjurin.fi, Kirjurinluodon Kesäteatteri, Pormestarinpolku 1, Pori (Kirjurinluoto), Löydä bussit ja junat

Satakunta. Rauma

Elämältä kaiken sain 17.6. – 12.8.2023

Elämältä kaiken sain on inhimillinen tarina rakkaudesta, elämästä ja vanhasta kitarasta, mikä sotkee kaiken. Viihdyttävä ja romanttinen komedia, jossa elämä yllättää ja rakkaus kipunoi. Lopussa voi vain huokaista; mikään ei mennyt niin kuin piti, mutta kaikki meni silti ihan hyvin!

Esityksen rooleissa: Maija Rissanen, Petrus Kähkönen, Leena Rousti, Anna Hanski, Ilkka Merivaara ja Miikka J. Anttila. Käsikirjoitus: Osku Valve ja Otto Kanerva. Ohjaus: Otto Kanerva. Musiikin sovitus ja kapellimestari: Antti Vauramo.

raumanteatteri.fiRauman kesäteatteri (Fåfänga), Suvitie 3, RaumaLöydä bussit ja junat

Rauman kesäteatteri

Uusimaa. Helsinki

Kuningasjätkä 1.7. – 31.8.2023

Kuningasjätkä on laulunäytelmä, joka sijoittuu 50-luvulle. Tukkijätkät ottavat mittaa toisistaan ja naiset pyörii mielessä. Uusi tulokas Tenho saapuu pienen Topi-poikansa kanssa uitolle ja he yrittävät löytää äidin kuoleman jälkeen yhteyden. Lavatanssien pyörteissä Tenho kohtaa Hilkan ja lempi syttyy. Näytelmässä tukkilaiset laulavat ja kertovat uiton ohessa elämänsä tarinoita.

Ohjaus: Kari Kinnaslampi. Rooleissa: Jere Hölttä, Lotta Pylkäs.

kivinokankesateatteri.fi, Kivinokan Kesäteatteri, Kipparlahdensilmukka 5, Helsinki, Löydä bussit ja junat

Kissa Kilpeläinen 30.7. – 3.9.2023

Musiikkisatu Kissa Kilpeläinen on Anneli Huopalaisen kirjoittama fantasianäytelmä, jonka sanoma on: ystävyyttä, kiintymystä ja rakkautta ei oteta toiselta pakolla, eikä ostaen. Se on ”ansaittava” omalla lämmöllä ja toisen huomioonottamisella. Venevajassa kohtaavat Kesäkissa, Rouva Rantapallo, Vaari Vappupallo sekä pahansisuinen kesäkalastaja Kallström. Näytelmä sijoittui palkintosijoille lastennäytelmäkilpailuissa v.1981. Kokoperheen musiikkisadun ohjaa liettualainen ohjaaja Akvile Ruzgyte (vier.) Hän ohjaa näytelmään myös koreografiat. Musiikin harjoituttaa Jere Hölttä ja sadussa on kahden soittajan livebändi. Näytelmä sopii 3-vuotiaasta ylöspäin.

Näytelmän kesto on väliajan kanssa noin 1 h 30 minuuttia.

kivinokankesateatteri.fi, Kivinokan Kesäteatteri, Kipparlahdensilmukka 5, Helsinki, Löydä bussit ja junat

Uusimaa. Helsinki, Suomenlinna

Salainen puutarha 5.6. – 31.8.2023

Ryhmäteatteri kutsuu katsojansa seikkailuun etsimään salaista puutarhaa Hyvän omantunnon linnakkeen uumenista! Salainen puutarha on F.H. (Frances Hodgson) Burnettin (1849-1924) vuonna 1911 julkaisema rakastettu nuortenkirja. Tarinan taika on inspiroinut sukupolvia toisensa jälkeen, ja romaanista on tehty lukuisia teatteri- ja elokuvaversioita. Nyt Salainen puutarha saa uuden näyttämöversion Ryhmäteatterissa Anna Krogeruksen dramatisoimana ja Anne Rautiaisen ohjaamana.

Rooleissa Minna Suuronen, Robin Svartström, Nicklas Pohjola, Ville Saarenketo ja Anna-Sofia Tuominen.

Esitystä ei suositella alle 7-vuotiaille.

ryhmäteatteri.fi, Ryhmäteatteri, Suomenlinnan kesäteatteri, Suomenlinna, 00190 Helsinki, Löydä bussit ja junat

Uusimaa. Nurmijärvi

Canzio 29.6. – 23.8.2023

Kyseessä on Aleksis Kiven Canzio. Sitä ei ole esitetty vielä kertaakaan 70-vuotisella taipaleellamme Taaborinvuorella. Näytelmässä on piirteitä italialaisesta rosvoromantiikasta ja rosvonäytelmistä. Teos pureutuu huumorin ja liioittelun keinoin ikiaikaisiin teemoihin; rakkauteen, pettymykseen ja kunniaan. Sovitus ja ohjaus Hanna Lekander, musiikki Jarmo Romppanen ja puvustus Päivi Uusitalo.

Esityksen kesto on noin 2,5 h väliaikoineen.

kivijuhlat.fi, Taaborinvuori, Koulunkulmantie 34, Palojoki, Nurmijärvi, Löydä bussit ja junat

Uusimaa. Porvoo

Suoraan Sydämestä 1.8. – 9.8.2023

Suoraan sydämestä on tunteellinen musiikkikomedia rakkaudesta lauluun ja nauruun, elämästä viihteen Tähtitaivaalla.

Tarinassa todellinen ja kuviteltu, komiikka ja tragedia sekoittuvat, kun Edith Piaf, Elvis ja Tapio Heinonen kohtaavat Päivi Mäkisen, Juha Laitilan ja Aki Samulin. Jokaiselle on oma hetkensä elämästä kerrottavanaan ja jokainen on viihteen kuninkaallinen, joka antaa suoraan sydämestään yleisölle parhaansa.

Kesto: noin 1,5 tuntia (sis. väliajan).

Rooleissa: Aki Samuli, Päivi Mäkinen, Juha Laitila, Satu Laitila. Käsikirjoitus: Juha Laitila. Ohjaus: Päivi Mäkinen.

porvoonkesateatteri.fi, Porvoon Kesäteatteri, Taidetehtaan Lämpiö, Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo Löydä bussit ja junat

Uusimaa. Rasepori

ULKOMAALAINEN 1.7. – 12.8.2023

Hulvaton farssikomedia ennakkoluuloista. Charlie on ujo ja hyvin tavallinen mies Iso-Britanniasta, joka lähtee hermolomalle ystävänsä kanssa Amerikan syvään etelään. Juttelu vieraiden ihmisten kanssa on Charlien mielestä kamalaa, joten ystävykset päättävät juksata majatalonsa rempseää emäntää, että Charlie on ulkomaalainen. Charlie ei mukamas ymmärrä muiden majatalon asukkaiden puheesta hölkäsen pöläystä ja siitäkös soppa syntyy. Hulvaton komedia kertoo ujoudesta, ennakkoluuloista ja siitä, kuinka harmittomasta pikkujutusta kasvaa kunnon sotku!

Rooleissa: Severi Saarinen, Sari Havas, Hannamaija Nikander, Esa Nummela, Valtteri Lehtinen, Mikael Karvia, Jussi Salminen. Käsikirjoitus: Larry Shue. Käännös: Teemu Kaskinen. Ohjaus: Joonas Suominen.

Esityksen kesto n. 2 tuntia (sis. väliajan).

mustionlinna.fi, Mustion Linnan kesäteatteri, Hållsnäsintie 89, Mustio (Raasepori), Löydä bussit ja junat

KAUNIS VEERA 2.8. – 5.8.2023

Mustion Linnan kesäteatterissa nähdään tuttu suomalainen klassikko, Tatu Pekkarisen musiikkipitoinen komedia Kaunis Veera eli Balladi Saimaalta. Alkuperäinen näytelmä kertoo tervahöyry Prinsessa Armadasta, joka seilaa Saimaalla Venäjän vallan vuosina. Laivaan pestataan kahvinkeittäjäksi kaunis Veera, joka pakenee vanhempiensa järjestämää avioliittoa ja tapaa komean Rikhardin. Matkan varrella tarinaan liittyy muitakin hahmoja, eikä yllätyksiltä ja koomisiltakin käänteiltä vältytä. Vanha tarina kulkee kesän pohjana.

Ohjaus/sovitus: Anu Hälvä. Rooleissa: Emilia Vesalainen-Pellas, Marco Lundberg, Anu Hälvä, Riku Pelo, Roope Pelo, Olli Tuovinen, Anne Korpelainen. Muusikkona: Samuli Jokinen.

mustionlinna.fi, Mustion Linnan kesäteatteri, Hållsnäsintie 89, Mustio (Raasepori), Löydä bussit ja junat

SPAMalot 29.6 – 6.8.2023

Huom! Esitys on ruotsiksi. SPAMalot on musikaaliversio vuoden 1974 elokuvasta “Monty Pythonin hullu maailma” (alkuperäisnimeltään Monty Python and the Holy Grail). Se kertoo legendaarisen Kuningas Arthurin seikkailuista 900-luvun Englannissa, Camelotia rakentamassa ja pyhää graalia etsiessä, poiketen “hieman” tarinan perinteisimmistä versioista.

Alkuperäinen teos: Erick Idle ja John du Prez. Ohjaus: Jermo Grundström. Rooleissa mm. Dan Idman, Jennifer Karlsson, Rebecka Sretenovic, Ferdinand Blomqvist ja Markus Haakana.

raseborg.org, Raseborgs Sommarteater, Raseborgs Slottsväg 100, Snappertuna, Löydä bussit ja junat

Raseborgs Sommarteater

Uusimaa. Tuusula

Täydelliset häät 31.5. – 26.8.2023

Näytelmä vie katsojan väärinkäsitysten ja kommellusten maailmaan, kun sulhanen Mika herää hääaamunaan hotellin hääsviitissä jomottavaan päänsärkyyn. Muistikuvat edelliseltä illalta ovat yhtä hatarat kuin sulhasen olotila ja vieressä nukkuu tuntematon nainen. Ai kamala!

Täydelliset häät on parhaiden perinteiden mukainen farssi yllätyksineen ja vauhdikkaine käänteineen, mutta samalla myös romanttinen komedia kesäiseen makuun, jossa tunteet leiskuvat ja ihmiset joutuvat miettimään ketä he todella rakastavat.

Rooleissa: Seppo Halttunen, Marika Huomolin, Emilia Sinisalo, Anna-Leena Sipilä, Kalle Tahkolahti, Jari Vainionkukka ja Eija Vilpas. Ohjaus: Anna-Maria Klintrup. Käsikirjoitus: Robin Hawdon. Suomennos: Sarianne Paasonen.

Esityksen kesto n. 2 tuntia (1 väliaika).

kut.fiKeski-Uudenmaan Teatteri KUT, Krapin kesäteatteri, Rantatie 2, TuusulaLöydä bussit ja junat

Varsinais-Suomi. Merimasku

Kutupuuhia Kalajärvellä 7.6. – 21.6.2023

Kaksi pariskuntaa on vuokrannut toisistaan tietämättä saman lomamökin. Ja paikalle ilmestyy vielä tyttökaksikko, joka on voittanut pelissä saman lomaviikon samalle mökille. Tytöt osoittautuvat miesten kapakkatuttavuuksiksi. Ongelmallinen tilanne miehille…

Käsikirjoitus: Matti Wanne. Ohjaus: Venla Kuitunen. Rooleissa mm. Jukka Linja, Arto Kultanen, Majvor Hellsten, Anne Sola ja Tanja Sirén.

merimaskunteatteri.fi, Merimaskun Teatteri, Kollolan kotiseututalo, Kollolantie 2, Merimasku, Löydä bussit ja junat

Varsinais-Suomi. Mynämäki

Yllätysvieraita 16.6. – 6.7.2023

Heikki Luoman kirjoittama hersyvä komedia kuvaa aviopuolisoiden ennakkoluuloja ja kyvyttömyyttä ymmärtää toisiaan. Kahden ystävä pariskunnan lupaavasti alkanut ilta saa yllättäviä käänteitä, kun isäntäpari on kutsunut toisistaan tietämättä mukaan muutamia yllätysvieraita. Illanviettoon saapuvat miehen nuoruudenaikainen maailmanmies ja emännän suorapuheinen työkaveri. 

Uusi kesäkeittiö ei toimikkaan ihan niin kuin pitäisi, ja paikalle saapuu vielä putkimies Turunen, joka tulee kuin norsu posliinikauppaan… 

Käsikirjoitus: Heikki Luoma. Ohjaus: Valtteri Roiha.

laajoki-kesateatteri.fi, Laajoen Kesäteatteri, Karjalantie 1616, Mynämäki, Löydä bussit ja junat

Varsinais-Suomi. Naantali

Vares 1.6. – 12.8.2023

Naantalin Emma teatterissa sukelletaan turkulaisen alamaailman syövereihin, kun yksityisetsivä Jussi Vares (Kari-Pekka Toivonen) lähtee selvittämään katoamistapausta. Esitys perustuu Reijo Mäen teokseen Vares, Kolmijalkainen mies. Teksti taipuu Satu Rasilan sovituksena viihdyttäväksi kesädekkariksi, jossa näyttämöllä naurattavat ihmissuhdekiemurat, kummalliset hämärähommat ja erikoiset kriminaalit. 

Ohjaus: Mikko Kouki. Rooleissa: Kari-Pekka Toivonen, Miska Kaukonen, Kaisa Leppänen, Tom Petäjä.

Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

tkteatteri.fi, Emma teatteri, Kailon saari Naantali, Löydä bussit ja junat

Emma teatteri

Varsinais-Suomi. Niinijoki, Loimaa

Viisi vekkulia 15.6. – 2.7.2023

Viisi Vekkulia on Agapetuksen samannimisen komedian pohjalta toteutettu kesäteatteriesitys. Se kertoo viiden elämän uuvuttaman keski-ikäisen miehen tarinaa. Komedian keskiössä on ihmisyys ja se mikä elämässä on itse kullekin oikeasti tärkeää.

Käsikirjoitus: Agapetus. Sovitus ja ohjaus: Pasi Lappalainen.

Esityksen kesto noin 2 tuntia sis. väliajan.

krekila.fiKrekilän Myllyn Kesäteatteri, Niinijoentie 316, Niinijoki (Loimaa), Löydä bussit ja junat

PULLO CAVAA JA AURINKOA 30.6. – 16.7.2023

Kertunmäen kesäteatterissa siirrytään tänä kesänä valloittavien taiteilijaystävysten matkassa Portugalin polttavan auringon alle, turkoosin meren ääreen Helena Anttosen kirjoittaman komedian Pullo cavaa ja aurinkoa siivin. Esityksen ohjaa Sari Äikää-Torkkeli. Pullo cavaa ja aurinkoa on lämminhenkinen ja oivaltava komedia ystävyydestä, vanhenemisesta ja unelmista. Se on tarina eletystä elämästä, joka tekee meistä sen, mitä me olemme. Ja tietenkin Portugalin auringosta, joka huumaa pään.

Hanna Haapala, Sari Holmqvist, Joni Kalasniemi, Lea Karolius, Leena Mahlamäki, Markku Peltola ja Tarja Rantanen.

loimaanteatteri.fi, Kertunmäen Kesäteatteri, Oripääntie 355, Niinijoki (Loimaa)Löydä bussit ja junat

Varsinais-Suomi. Paimio

Viulunsoittaja katolla 16.6. – 2.7.2023

Esitys rantautui Amerikasta Suomeen 1960-luvulla ja sen jälkeen sitä on esitetty ahkerasti ympäri maatamme.

Omasta kulttuurista, kielestä ja koko olemassaolosta taisteleminen on elinehto Anatevkan kylässä. Yhtymäkohtaa ei tänä päivänä tarvitse valitettavasti kaukaa etsiä. Musikaalin tumman ja koskettavan pohjavireen päälle rakentuu voimaa antavaa huumoria, mukaansatempaavia rytmejä sekä herkkiä melodioita.

Teksti: Joseph Stein. Musiikki: Jerry Bock. Sanoitukset: Sheldon Harnick. Ohjaus ja koreografia Eija-Irmeli Lahti. Kapellimestari: Outi Ollila.

paimionteatteri.fi, Paimion Kesäteatteri, Sähköyhtiöntie 198, Paimio, Löydä bussit ja junat

Varsinais-Suomi. Somero

Danny 7×7 25.6. – 27.8.2023

Kesämusikaali 7×7 kertoo Dannyn tarinan pienestä pojasta aina suomalaiseksi iskelmätähdeksi asti. Laulunäytelmä on kunnianosoitus suurelle suomalaiselle legendalle.

Rooleissa nähdään Mikko Mäkeläinen, Dimitri Keiski, Katja Lukin, Diana Anttila,Jennika Vikman, Luumu Kaikkonen, Petri Kokko, Tapani Laastola, Jani Jalkanen, Eikka Eronen, Konsta Jokinen ja poikien tanssiryhmä. Ohjaus: Jussi Myllymäki. Koreografia: Diana Anttila.

Esityksen kesto noin 2 h + väliaika n. 20 min.

esakallio.fi  Esakallion kesäteatteri, Salontie 40, Somero,  Löydä bussit ja junat

Esakallion kesäteatteri

Varsinais-Suomi. Salo, Halikko

KYLLÄ ISÄ OSAA 16.6.2023 – 11.8.2023

Rakastetun tv-sarjan henkilöt tässä ajassa. Jonna ja hänen poikaystävänsä ovat muuttamassa perheen homeiseen taloon. He luulevat, että isä ja äiti ovat jo muuttaneet sieltä pois. Kyseessä on kuitenkin väärinkäsitys ja Jonnan ja äidin välillä alkaa taistelu talosta. Isä yrittää tehdä parhaansa lupaamalla kummallekin hoitavansa toisen muualle. Jussi ei saa enää selvää kuka talossa asuu, väärinkäsityksiä sattuu ja isäkin kuolee. Vai kuoleeko sittenkään?

Rooleissa: Jarno Muro, Marja Ruokonen, Ella Valanne, Tuukka Leijavuori, Reima Nikola. Käsikirjoitus: Pekka Lepikkö. Ohjaus: Joonas Suominen.

teatteriprovinssi.fi Rikalanmäen kesäteatteri/TeatteriVintti, Rikalantie 74, Halikko (Salo), Löydä bussit ja junat

Varsinais-Suomi. Salo, Mathildedal

PIKKUPOJAT 30.6.2023 – 13.8.2023

Näytelmässä veljeskolmikko MAKE (6v), KAKE (5v) ja VÄKE (4v) viettävät aikaansa kesämökillä raastaen äitinsä hermoja isin käydessä kesälomallaankin töissä sadan kilometrin päässä. Lisäksi pikkupojat kisailevat, kuka heistä on saanut eniten juttuja roskikseen naapurinsetien upseeri Jäpälän sekä keksijä Yskäsen kustannuksella. Pertti “Spede” Pasasen alkuperäistarinaan perustuva näytelmä on kunnianosoitus Speden, Simon ja Veskun koomikkoyhteistyölle.

Pikkupojat: Janne Ahonen, Mauno Haukila, Akseli Sveholm. Muissa rooleissa Satu Elg, Markku Mäkilä, Elsa Pietilä, Petteri Kallonen. Käsikirjoitus: Spede Pasanen. Ohjaus Toni Enholm.

teatteriprovinssi.fi, Mathildedalin Kesäteatteri, Ruukinrannantie 6, Mathildedal (Salo), Löydä bussit ja junat

Varsinais-Suomi. Salo, Ylönkylä

Risto räppääjä ja pakastaja-Elvi 28.6.–15.7.2023

10-vuotias Risto Räppääjä asuu tätinsä Rauhan luona, sillä hänen äitinsä on tutkimusmatkalla kaukomailla. Riston täti Rauha on vaihtamassa lamppua, kun hän putoaa sohvalta ja satuttaa jalkansa. Sairauslomansa ajaksi Rauha kutsuu kotiinsa varhaiseläkkeellä olevan, sairaalapiirin nopeimman marjojen pussittajan, pakastaja-Elvin, avustamaan kodinhoidossa. Elvi ei kuitenkaan ole pelkästään avuksi Räppääjien arjessa, vaan Risto, Rauha sekä naapurin Nelli ja Lennart saavat pelottavan mysteerin ratkaistavaksi.

Koko perheen musiikkinäytelmä on nyt nähtävissä tänä kesä Kirakan kesäteatterissa. Ohjaus: Saija-Reetta Kotirinta. Teksti: Sinikka ja Tiina Nopola. Musiikki: Iiro Rantala.

kirakankesateatteri.fi, Kirakan kesäteatteri, Kirakantie 240, Ylönkylä, Löydä bussit ja junat

Varsinais-Suomi. Turku

9 TO 5 – HOMMAT HOITUU! 17.6. – 12.8.2023

Suomen-kantaesitys Dolly Partonin Broadway-suosikista! Hillitön ja vauhdikas 80-luvun alkuun sijoittuva musikaali 9 to 5 – hommat hoituu! kertoo tarinan kolmen erilaisen naisen yllättävästä ystävyydestä ja siitä, miten lopulta kaikki on heille mahdollista – jopa konservatiivisessa, miesten hallitsemassa bisnesmaailmassa! Tämä musikaali näyttää miten hommat hoituu, kun naiset ottavat ohjat käsiinsä – huumoria, vauhtia ja vaarallisia tilanteita unohtamatta.

Rooleissa mm. Niina Lahtinen, Pihla Pohjolainen, Heljä Heikkinen, Robert Kock, Heidi Viljanen, Väinö Riihimäki, Leo Ikhilor, Mikael Haavisto, Nea-Maria Alanko, Ulla Paajanen ja Ilona Pukkila. Ohjaus ja suomennos: Jukka Nylund. Musiikki ja laulujen sanat: Dolly Parton.

Esityksen kesto avoin, arviolta 2,5 h sisältäen 20 min väliajan.

samppalinnanteatteri.fi, Samppalinnan Kesäteatteri, Paavo Nurmen puistotie 3, TurkuLöydä bussit ja junat

Samppalinnan kesäteatteri

JOUTSENLAULU 11.7. – 30.7.2023

Musikaali Ollista, Jussista ja heidän legendaarisesta bändistään. Bändin tarina alkoi, kun Olli Lindholm ihastui Jussi Hakulisen omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti legendaarisen yhtyeen Porissa vuonna 1981. Yhtyeellä on takanaan useita menestyslevyjä, ja se on kiertänyt vuosikymmeniä kaikkialla Suomessa. Ollin ja Jussin vaiheet sisältävät paljon onnea ja menestymisen hetkiä, mutta myös pettymyksiä ja surua. Ollin ja Jussin yhtye kuuluu pitkäaikaisimpiin ja rakastetuimpiin rock-yhtyeisiin Suomessa.

Rooleissa mm. Matthau Mikojan, Erik Kraemer, Petri Lairikko, Mirjam Paaso. Käsikirjoitus: Katariina Leino. Ohjaus: Petri Lairikko.

Esityksen kesto: väliaikoineen noin 2h ja 55 min.

musiikkiteatteri.fi, Ruissalon Kesäteatteri, Rykmentintie 29, TurkuLöydä bussit ja junat

Satumaan kuningas Reijo Taipale 12.6. – 17.8.2023

Reijo Taipale oli neljän platina- ja kuudentoista kultalevyn tangokuningas, vaatimaton ja suoraselkäinen suomalainen. ”Satumaan kuningas” -laulunäytelmä kertoo tarinan siitä, kuinka maalaistilan pienestä pojasta kasvoi suosittu tanssilavojen kiintotähti, ja on samalla kunnianosoitus  60 vuotta täyttävälle Reijo Taipaleen levyttämälle ”Satumaa”-kappaleelle.

Käsikirjoitus: Juse Venäläinen. Ohjaus: Jussi Myllymäki. Lavalla: Kari Hirvonen, Maarit Taavitsainen, Eikka Eronen, Merja Kuisma, Diana Anttila, Arttu Eronen, Juse Venäläinen.

Esityksen kesto noin 2 h + väliaika n. 20 min.

kansanpuistonkesateatteri.fi, Kansanpuiston kesäteatteri, Kansanpuistontie 76, Turku (Ruissalo), Löydä bussit ja junat

Kansanpuiston kesäteatteri

Löydä helposti bussit ja junat sekä osta liput kesän 2023 tapahtumiin!

Perille.fipalvelusta haet näppärästi reitit ja aikataulut, vertaat matkojen hintoja ja ympäristövaikutuksia, löydät sopivimman matkan sekä ostat bussi- ja junaliput kesän 2023 tapahtumiin. Kun syötät matkahakuun tapahtuman osoitteen sekä haluamasi matkustuspäivämäärät, löydät parhaan matkavaihtoehdon.

Aurinkoista kesää sekä turvallista matkaa perille!

Leave a Comment

Your email address will not be published.