Hiihtolomat 2024 – talvilomakohteisiin myös julkisilla

Kuva © Unsplash

Hiihtolomalle voi matkustaa myös julkisilla. Vinkkaamme tässä jutussa parhaat kotimaan talvilomakohteet, jonne pääsee matkustamaan myös julkisilla. Hae matka Perille.fi -palvelun avulla ja matkusta sujuvasti!

Milloin ovat koulujen hiihtolomat 2024? 

Jos suuntaat hiihtolomalle lasten kanssa, koulujen hiihtolomaviikot kannattaa selvittää ajoissa. Koulujen hiihtolomaviikot vuonna 2024 ovat viikoilla 8, 9 ja 10.

  • Etelä-Suomessa koulujen talvilomat vuonna 2024 ovat pääasiassa viikolla 8 (19.–23.2.). Helsingin ja muiden pääkaupunkiseudun kuntien lisäksi viikolla 8 hiihtolomaa vietetään mm. Turussa ja Porissa.
  • Viikolla 9 (26.2.–1.3.) koulujen hiihtolomaa vietetään Keski-Suomessa kuten Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Mikkelissä, Tampereella, Kotkassa, Lahdessa, Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa. Viikolla 9 hiihtolomaa vietetään mm. Kouvolassa ja Lappeenrannassa.
  • Viikolla 10 (4.–8.3.) on vuorossa Pohjois-Suomen talvilomat. Oulun ja Rovaniemen lisäksi lomaa vietetään Kuopion, Joensuun ja Kajaanin kouluissa.

Lähde: oph.fi

Parhaat talvilomakohteet Lapissa

Moni haluaa suunnata hiihtolomalla Lappiin. Hiihtolomalla Lapissa voit olla varma, että löydät kunnon talven ja lumiaktiviteetteja, jotka Etelä-Suomen talvesta voivat jäädä puuttumaan kokonaan. Lapista löytyy upeita talvilomakohteita, joita suosittelemme. Kun lähdet Lappiin, hae paras reitti Perille.fi -palvelussa.

Saariselkä

Vietä hiihtoloma Saariselällä. Pulkkaile Suomen pisimmässä valaistussa pulkkamäessä ja koe lapin taikaa huskysafarilla. Luontopolkuihin pääsee tutustumaan myös kävellen tai lumikengillä hiihtämisen lisäksi. Saariselällä onnistuu myös talvipyöräily merkatuilla reiteillä.  Saariselällä sijaitsee Euroopan pohjoisin hiihtokeskus Saariselkä Ski & Sport Resort. Katso täältä kaikki aktiviteetit ja elämykset mitä pohjoisin Lappi tarjoa.

Voit matkustaa Saariselälle lentokoneella. Lähin lentokenttä on Ivalossa. Ivalosta pääsee saariselälle linja-autolla. Lappiin pääsee myös junalla, joka kulkee Rovaniemelle ja josta voit jatkaa matkaa linja-autolla.

Lisätietoa Saariselän matkailusta

Kuva © North Lapland Destinations

Rovaniemi

Rovaniemelle on helppo matkustaa junalla. Junamatka Helsingistä kestää nopeimmillaan vain seitsemän tuntia. Rovaniemi on joulupukin virallinen kaupunki ja joulupukin voi tavata ympäri vuoden päivittäin, myös hiihtolomalla.

Rovaniemi on hyvä paikka bongata revontulia ja hiihtoloma on tälle otollinen ajankohta. Rovaniemellä revontulikausi alkaa elokuun lopulla ja huhtikuun alkuun asti. Rovaniemellä voit osallistua poroajelulle ja vierailla porotilalla, käydä moottorikelkkasafarilla tai hiihtää ja lasketella. Lapsiperheille on tarjolla aktiviteettia ja nähtävää Lumiukkomaailmassa, joka sijaitsee Joulupukin pajakylässä Rovaniemen napapiirillä. Rovaniemen keskustasta pääsee napapiirille bussilla numero 8.

Lisätietoa Rovaniemen matkailusta

Kuva © Visit Rovaniemi

Levi

Myös Leville voi matkustaa julkisilla. Sujuva reitti kulkee Rovaniemen kautta, jonne voit matkustaa junalla tai lentokoneella ja jatkaa linja-autolla perille. Levi on ympärivuotinen matkakohde Lapissa ja talvella se tarjoaa paljon erilaisia aktivitettteja, joten tekemistä löytyy jokaiselle. Koiravaljakkosafari, poroajelu, pilkkireissu, lumikenkäily, laskettelu, hiihto, Arcandian elämyspuisto ja arktinen jääkellunta kuulostavat kaikki kiinnostaville!

Lisätietoa Levin matkailusta

Ruka

Rukan hyvin hoidetut rinteet ja Kuusamon kattava latuverkosto ovat talven lomailijoille tuttuja jo entuudestaan. Moni Ruka-Kuusamon kävijä on iloisesti yllättynyt siitä, mitä kaikkea muutakin kivaa voi kokea kotimaan talviloman aikana kuten koskikelluntaa, jääkipeilyä, moottorikelkkailua, ice kartingia, pulkkailua ja rattikelkkailua rinteessä.

Ruka-Kuusamon tavoitteena on olla paras kohde perhelomalle Suomessa! Tekemistä löytyy sekä ulkona että sisällä, aamusta iltaan, ympäri vuoden. Talven viikko-ohjelmasta löytyy monipuolista puuhaa koko perheelle.

Lisätietoa Rukan matkailusta

Muita upeita talvilomakohteita

Hiihtoloma Tahkolla 2024

Koska Tahko sijaitsee keskellä Suomea, sinne on helppo matkustaa myös julkisilla. Tahkolla hiihtolomalla riittää varmasti tekemistä. Tahko on yksi Suomen suosituimmista matkailukeskuksista ympäri vuoden, mutta myös talvella. Vauhdikkaat rinteet, laadukkaat majoituspalvelut ja monipuoliset tapahtumat tarjoavat tekemistä niin lapsiperheille kuin aikuisporukoillekin. 

Lisätietoja Tahkon matkailusta

Kuva © Kuopio-Tahko Markkinointi Oy

Ylläs – hiihtoloma 2024

Ylläs eli Yllästunturi on 719,3 metriä korkea tunturi Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa. Ylläkselle pääsee matkustamaan linja-autolla mm. Oulusta, Jyväskylästä ja Helsingistä. Kittilän lentoasema sijaitsee vain 40 kilometrin päässä Ylläkseltä. Junalla pääsee matkustamaan Kolarin rautatieasemalle, josta on Ylläkselle matkaa noin 35 km esim. bussilla. Ylläkseltä löytyy valtavasti talvista tekemistä: laskettelua, hiihtoa, lumikenkäilyä, maastopyöräilyä, retkeilyä, moottorikelkkailua, poroja ja huskyja. Lapsiperheillekin löytyy monipuolisesti tekemistä loman jokaiselle päivälle.

Lisätietoja Ylläksen matkailusta

Himos – hiihtoloma 2024

Himos sijaitsee Jämsässä, Keski-Suomessa Jyväskylän kupeessa ja on tunnettu Himos Hiihtovuoren hiihtokeskuksesta.Talviaktiviteettien lisäksi Himokselta löytyy muutakin tekemistä koko perheelle, kuten moottorikelkka- ja mönkijäsafareita, uimahalli (myös avantouinti) sekä kuntokeskus. Himos Areenalla esiintyy talvisesonkina marras-huhtikuussa lähes joka viikonloppu kotimaisia huippuartisteja. Himokselle on keskeisen sijainnin vuoksi helppo matkustaa julkisilla mistä päin Suomea tahansa.

Lisätietoja Himoksen matkailusta

Hiihtolomalla kylpylään

Kylpylä hiihtolomapaikkana on hyvä ajatus, jos kaipaat hauskaa tekemistä ja rentoutumista. Kun haluat viettää hiihtolomaa kylpylässä, tässä mainioita vaihtoehtoja kylpylälomaan talvella. Monet kylpylät tarjoavat talvilomapaketteja ja kylpylätarjouksia, joita kannattaa katsella kylpylöiden omilta nettisivuilta. Myös kylpylään voi matkustaa julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Hae matka Perille.fi -palvelun avulla!

Kuva © Holiday Club Resorts Oy

Flamingo Spa

Jos haluat lomailla pääkaupunkiseudulla, kylpylävalintasi voi olla Flamingo Spa, jonne pääset matkustamaan Helsingin keskustasta bussilla. Voit käyttää Perille -palvelua osoitteessa local.perille.fi ja ostaa HSL-liput ilman sovellusta. Flamingo Spa sijaitsee kauppakeskus Jumbon yhteydessä Flamingon viihdekeskuksessa Vantaalla. Flamingo Spasta löytyy koko perheen vesipuiston lisäksi aikuisten sauna- ja hoitolamaailma. Samalla reissulla voit tutustua Viihdekeskus Flamingon ravintoloihin.

flamingospa.fi, Tasetie 8, Vantaa, Löydä bussit ja junat

Hotelli Haikon kartano ja Spa

Haikon kartanossa pääset aikuisten kylpylälomalle rauhoittumaan ja rentoutumaan. Hotelli Haikon Kartano sijaitsee Porvoossa hyvien kulkuyhteyksien varrella ja pääset matkustamaan sinne linja-autolla.

haikko.fi, Haikkoontie 114, Porvoo, Löydä bussit ja junat

Holiday Club Saimaan Rauha

Holiday Club Saimaan Rauha tarjoaa virkistäviä elämyksiä koko perheelle. Kylpylästä löydät myös saunamaailman ja hyvinvointipalveluita. Voit matkustaa Saimaalle esimerkiksi junalla.

holidayclubresorts.com, Rauhanrinne 1, Lappeenranta, Löydä bussit ja junat

Naantalin Kylpylä – Naantali Spa Hotel & Resort

Naantalin Kylpylän tunnelmallinen allasosasto, rentouttavat löylyt ja hemmottelevat hoidot irrottavat arjesta hiihtolomalla. Naantaliin on helppo matkustaa julkisilla mistä päin Suomea tahansa. Pääkaupunkiseudun lomailijoille matka Naantaliin on mukavan lyhyt.

naantalispa.fi, Matkailijantie 2, Naantali, Löydä bussit ja junat

Imatran kylpylä

Imatran Kylpylä Spa Resort tarjoaa etelän lämpöä hiihtolomalle. Altaat ja vesiliukumäet tekevät hiihtolomasta hauskan. Kannattaa tutustua talvilomapaketteihin hyvissä ajoin. Imatralle voi matkustaa julkisilla käyttäen junaa tai linja-autoa.

Imatrankylpyla.fi, Purjekuja 2, Imatra, Löydä bussit ja junat

Hiihtoloman parhaat tarjoukset 

Hiihtolomatarjouksia kannattaa seurata esimerkiksi näiltä palveluntarjoajilta:

Minne hiihtolomalla päätätkin matkustaa, muistathan hakea parhaan reitin Perille.fi -palvelun kautta. Pääset vertailemaan eri matkavaihtoehtoja ja saat koko Suomen lähi- ja kaukoliikenteen matkat – bussit ja junat samasta palvelusta. Me autamme sinua löytämään sopivimman matkan nopeasti!

Leave a Comment

Your email address will not be published.