Suosittuja tehtaanmyymälöitä eri puolilla Suomea

Unsplash

Kokosimme listan tehtaanmyymälöistä eri puolilta Suomea. Listalta löytyy vanhoja suosikkeja ja uudempia yrityksiä. Kun matkustat Suomessa, hae paras matka Perille.fi-palvelun avulla.

Yhdistä kaupunkiloma ja vierailu tehtaanmyymälöihin. Tuotteita on aina runsaasti ja ne saa usein alennetuilla hinnoilla. Myymälöiden valikoimista löydät esim. kotimaisia design-esineitä, tai herkkuja makusi mukaan.

Helsinki

Marimekko

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin.

Marimekko perustettiin vuonna 1951. Sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-myymälöitä on eri puolilla Suomea, mutta Herttoniemen myymälä on tärkein.

Herttoniemen teollisuusalueella sijaitsevassa Marimekko-talossa toimivat Marimekon pääkonttori, kangaspaino, malliompelimo ja kaksi myymälää. Marimekon tehtaanmyymälästä löytyy mm. vaatteita ja sisustustekstiilejä sekä II-laatua ja erikoiseriä. Marimekko Prime-myymälästä löydät kauden uusimmat Marimekko tuotteet.

Aukioloajat: ma-pe 10-18, la 10-17, su 12-17.

marimekko.com, Kirvesmiehenkatu 7, Helsinki,  Löydä bussit ja junat

Jussi Hellsten / My Helsinki

Hämeenlinna

Iittala Village

Iittala Outlet on skandinaavisesta muotoilusta kiinnostuneen matkailijan unelmakohde, josta on mahdollista hankkia niin arvokkaita lahjatuotteita, käytännöllisiä kodintuotteita tai vain pientä piristystä jokapäiväiseen arkeen. 

Iittalan lasitehdas. Iittalan tarina alkoi vuonna 1881, jolloin kylälle perustettiin lasitehdas. Sieltä alkoi Iittalan muotoilutarina, joka tunnetaan nykyään ympäri maailman. Yhä tänään tehtaalla puhalletaan muun muassa Suomen kansainvälisesti tunnetuin lasiesine, Alvar Aallon Aalto-maljakko. Lasinpuhaltajien vaativaa työskentelyä voi seurata joko itsenäisesti tehtaan katseluparvella tai ennakkoon varatulla käynnillä oppaan kanssa. Vierailuparvi on avoinna arkisin ma-pe klo 9-20. 

Designmuseo Iittalassa on esillä lasitehtaan historiaa. Museorakennuksena toimii Orvon tilan vanha navetta, joka avattiin museoksi vuonna 1971.

Designmuseo Iittalan näyttelyistä laajin on perusnäyttely, joka esittelee Iittalan lasihistoriaa, kansainvälisesti tunnettuja taide-esineitä ja merkittäviä sarjatuotteita 1880-luvulta nykypäivään. Pääosassa perusnäyttelyssä ovat suomalaisen muotoilun kulta-aika, ja silloin syntyneet Tapio Wirkkalan ja Timo Sarpanevan keskeiset teokset.

Museon yläkerran “Pilli, kuuppa ja muotti” -näyttely esittelee lasinpuhalluksen tärkeimpiä työkaluja ja tekniikoita. Yläkerrassa on esillä myös kokoelma Hackmanin aterimia sekä Nuutajärven lasitehtaan Pro Arte -taide-esineitä, mm. Oiva Toikan suunnittelemia lasilintuja.

Iittala on erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Helsingin ja Tampereen suunnista kulkeva taajamajuna pysähtyy Iittalan asemalla, josta on vain noin 700 m matka Iittala Villagen keskukseen, Lasimäelle. Jos matkustat bussilla, niin Hämeenlinnasta pääsee Iittalaan paikallisella Hämeenlinnan joukoliikenteellä.

iittalavillage.fiKönnölänmäentie 2, Iittala, Löydä bussit ja junat

Discoveringfinland.com

Kyyrölän Savi

Hämeenlinnan lähellä kymppitien varrella on ainutlaatuinen retkikohde ja keramiikan ostospaikka, joka tarjoaa vierailijoille hauskaa tekemistä ja vaikkapa viihtyisän kokouspaikan. Kyyrölän Saven astiat tehdään käsin, alusta loppuun. Näin jokainen tuote on uniikki, oma yksilönsä. Kyyrölän Saven idyllisessä pihapiirissä on myös paljon nähtävää. Keskikesällä puutarha kukoistaa kukkaloistossa, talvisin pihanäkymä muuttuu tunnelmalliseksi valometsäksi.

Voimakkaimmin savenvalannan perinne on säilynyt Hämeenlinnassa. Tällä hetkellä Hämeenlinnassa on ainoastaan yksi savipaja, Kyyrölän Savi Oy, joka edelleen valmistaa suomalaisesta punasavesta perinneastioita pian 300 -vuotisten mallien mukaisesti käsityönä.

Paja myös tarjoaa opastettua savenmuotoilua ryhmille ja myös yksittäin. Kurssin kesto on 1,5 tai 2,5 tuntia, joten ostokset voi yhdistää luovaan tekemiseen. Paikan kurssille kannattaa varata etukäteen.

Kyyrölän Saven myymälä ja paja avoinna ti-su 12-16. Tarkistaa aukioloajat ennen matkaa.

Kyyrölän Savelle pääsee Hämeenlinnan linja-autoasemalta tai rautatieasemalta paikallisilla busseilla 700, 702, 710 ja 803. Pitää jäädä pois Hangasmäki pysäkille ja sieltä kävellä noin kilometrin verran Kyyrölän Saven myymälän asti. Tarkista reitin, aikataulut ja lipun hinnat Perille.fi-palvelun kautta.

kyyrolansavi.comHangasmäentie 6, Hämeenlinna, Löydä bussit ja junat

Kyyrölän Savi Oy

Jyväskylä

Panda tehtaanmyymälä, Vaajakoski

Matkustaessaan Jyväskylään, kannattaa poiketa Pandan tehtaanmyymälässä Vaajakoskella. Sinne pääsee paikallisliikenteen busseilla 2, 2M, ja 3. Pysäkin nimi on myös Panda, eli on helppo muistaa millä pysäkillä jäädä pois.

Pandan makeistehtaalla on pitkä historia. Se sai alkuunsa vintiltä pienessä puisessa talossa 1920-luvulla ja nykyisen nimensä 50-luvulla, kun Panda Pop -suklaalevyn pakkauksen hahmo sai huikean huomion ja pandan kuva laitettin kaikkiin tehtaalla valmistetuin tuotepakkauksiin.

Panda on saanut ilahduttaa ihmisiä hyvän mielen herkuilla jo vuosisadan ajan. Siksi se haluaa tehdä hyvää entistä vastuullisemmin. Raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja vaihdetaan ympäristöystävällisempiin ja hävikki pidetään minimissä.

Panda tehtaanmyymälästä löydät konvehtirasiat juhlapöytään, suklalevyt ja patukat, lakritsit ja tietysti tuoreimmat herkut. Tule ostoksille ja nappaa mukaan Vaajakosken makeimmat tuotteet!

panda.fiAsematie 2, Vaajakoski, Löydä bussit ja junat

Svetlana Koivunen

Paahtimo Papu

Kahvin ystävien on syytä vierailla Paahtimo Papu -tehtaanmyymälän. Sieltä löydät luomukahvia maailmalta, kuten Perusta, Colombiasta, Guatemalasta ja monista muista maista.

Paahtimo Papu on vuonna 2014 perustettu jyväskyläläinen pienpaahtimo. Paahtimo on erikoistunut luomuun sekä tummempiin paahtoihin. Kaikki kahvit ja teet ovat luomusertifioituja. Myymälästä löytyy myös pieni varasto erilaisia tarvikkeita kahvinvalmistukseen.

Jyväskylän keskustasta paahtimolle pääsee busseilla 10, 12T, 20, 25 ja 36. Tehtaanmyymälä on auki ke-to klo 12:00 – 17:00. Tehtaanmyymälä sijaitsee paahtimon yhteydessä.

paahtimopapu.fiAlasinkatu 1-3, Jyväskylä, Löydä bussit ja junat

Paahtimo Papu Oy

Kuopio

Aeto Julkulan leipomo

Vain puolen tunnin bussimatkan päässä Kuopion matkakeskuksesta sijaitsee Aeto Julkulan leipomo. Myymälästä löydät leipomon tuoreet, vasta paistetut tummat ja vaaleat leivät sekä sämpylät sekä laajan valikoiman erilaisia pullia, leivoksia, suolaisia leivonnaisia ja piirakoita. Kakkuja löytyy moneen makuun ja tarpeeseen aina minikakuista monikerroksisiin hääkakkuihin asti. 

Julkulan leipomon perheyritys valmistaa päivittäin yli 30 eri tuotetta ja on erikoistunut suomalaisesta viljasta käsintehtyyn leipään ja sämpylään. Valikoimasta löytyy myös FastPie Oy:n gluteenittomat tuotteet!

Julkulan leipomo-konditoria avoinna arkipäivisin klo 8-17.

aeto.fi Puijonsarventie 20, Kuopio,  Löydä bussit ja junat

Aetoleipuri Oy

Lignell & Piispanen

Lignell & Piispanen on vuonna 1852 perustettu alkoholitalo ja Suomen toiseksi vanhin saman suvun omistuksessa oleva perheyritys, joka valmistaa Kuopiossa juomia ”metsästä lasiin” -filosofiaa kunnioittaen. Pitkä historiamme on opettanut keskittymään olennaiseen –ainutlaatuisiin makuihin, joissa voi maistaa alkuperän.

Tehtaanmyymälä Kauppahuoneessa on myynnissä mietoja enintään 5,5 % alkoholijuomia. Vahvempia juomia ovat saatavilla vain Alkosta.

Vierailukeskuksen yhteydessä asiakkaita palvelee myös Arctic Bar, jossa voit nauttia Lignell & Piispanen tuotteita ja niistä valmistettuja signature cocktaileja. Elämyksiä kaipaaville vieralukeskus tarjoa myös tislaamokierroksen, taistingin ja coctailkoulun. Katso vierailuajat ja hinnasto täältä.

Tehtaanmyymälä ja vierailukeskus ovat auki to – la 14:00 – 18:00.

lignellpiispanen.com, Siikaranta 20, Kuopio, Löydä bussit ja junat

Lingell & Piispanen

Lapua

Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit on pellava- ja villakutomo, jonka kudonta- ja materiaalitaitoja on hiottu huippuunsa vuosikymmeniä. Lapuan Kankurit on perheyritys, jonka juuret ovat vuonna 1917 perustetussa suvun ensimmäisessä tekstiilitehtaassa.

Lapuan Kankurit avasi näyttävän tehtaanmyymälän Vanhan Paukun tehdas- ja kulttuurimiljööseen syksyllä 2015. Myymälä on remontoitu Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun, entisen Lapuan Patruunatehtaan työkaluverstaaseen. Nykyään tehtaan punatiiliseinien suojissa toimii mm. kauppoja, kahviloita, elokuvateatteri, harrastajateatteri, kirjasto ja Lapuan taidemuseo. Tehtaan tiloissa toimii myös musiikkiopisto ja kansalaisopisto – ja totta kai Lapuan Patruunatehtaan historiallinen museo. Kesäaikaan vierailijoille tarjotaan tunnelmallisia jokiristeilyjä, joilla perehdytään alueen historiaan.

Tilavassa myymälässä tehtaanmyymälähinnoin tarjotaan laajan valikoiman Lapuan Kankureiden tuotteita, uutuuksia sekä vaihtuvia kampanja- ja tarjoustuotteita sekä II laatuja. Myymälässä on tekstiilien lisäksi ihania tuotteita kirjoista koreihin ja saippuista pieniin herkkuihin. Myymälässä toimii myös taidelainaamo Avara. Voit lainata taidetta kodin piristykseksi tai ostaa omaksi!

Myymälä on auki ma-pe 11-18, la 10-15.

lapuankankurit.fi, Vanhan Paukun tie 1, Lapua, Löydä bussit ja junat

Lapuan Kankurit Oy

Raasepori

Fiskars Shop

Fiskarsin ruukki on elämyksellinen matkailukohde Raaseporissa. Fiskarsin ruukki perustettiin vuonna 1649, josta alkoi Fiskars brändin tarina. Ruukki siirtyi raudan perustuotannosta raudan jalostukseen 1800-luvulla Johan Jacob Julinin (myöhemmin von Julin) johdolla, ja alueelle rakennettiin mm. Hienotaepaja ja Kuparipaja, jossa valmistettiin mm. veitsiä, saksia ja aterimia. Vuonna 1883 Fiskarsista tuli osakeyhtiö, joka tänä päivänä työllistää n. 6 000 henkilöä 30 maassa. Fiskars Groupin brändeihin kuuluu Fiskarsin lisäksi mm. Iittala, Arabia, Gerber, Royal Copenhagen, Waterford ja Wedgwood. Fiskars on listattu Nasdaq Helsingissä.

Ikoniset oranssikahvaiset sakset syntyivät vuonna 1967 Ruukissa.

Fiskars Shop sijaitsee vanhassa Kellotornirakennuksessa. Myymälästä löydät rakastettuja brändejä ja klassikkotuotteita. Myynnissä mm. Fiskarsin puutarhatyökaluja, leikkuutyökaluja, kirveitä ja keittiövälineitä.

Tervetuloa löytämään designklassikoita ja suomalaisen muotoilun uutuuksia. Fiskars Shopissa yhdistyy kattaus ja koti sekä puutarha ja ulkoilma. Fiskarsin rakastetut Living-brändit kuten Arabia, Hackman ja Iittala löytyvät myymälän valikoimasta.

Myymälä on auki ma-su 11-17.

fiskarsvillage.fi, Kellotornirakennus, Fiskarsintie 352, Fiskars

Fiskars Shop

Salo

Design Hill

Design Hill sijaitsee Halikossa. Myymälästä löydät laadukkaat kotimaiset lifestyle brändit ja skandinaavista linjaa edustavat ulkomaiset laatumerkit sekä kosmetiikkaa ja hiustuotteita. Lisäksi Design Hillissä on suuri askarteluosasto ja alakerrassa matto- ja sisustusoutlet. Design Hill on taukopaikka, josta löytyy jotain jokaiselle. 

Design Hill syntyi 2009 Pinetta-Tuote Oy:n tehtaanmyymälän muuttaessa uuden Turku-Helsinki moottoritien varteen. Ajatus oli rakentaa sijainniltaan erinomainen pysähtymisen arvoinen lifestyle -myymälä. Vaaleus, raikas selkeys ja pelkistetty skandinaavisuus ovat teemat, jotka pysyvät, vaikka valikoimat ja brändit aika ajoin muuttuvat. Kokonaisuutta täydentää liikkeen sydämenä toimiva kahvila.

Design Hill -myymälään pääset kätevästi paikallisella liikenteellä. Salon linja-autoasemalta bussilinjoilla 1, 120 ja 220 pääset paikan päälle 10-15 minuutissa. Helsingistä matkaa on noin 1 h 15 min ja Turusta n. 35 minuuttia.

designhill.fi, Vaskiontie 418, Halikko, Löydä bussit ja junat

Design Hill

Meriniityn Lihakauppa

Perniön Tehtaanmyymälä on nyt nimeltään Meriniityn Lihakauppa. Sama paikka ja samat loistavat valikoimat kuten premium-lihat, Helsingin Makkaratehtaan ja Perniön nakit sekä makkarat, rapusalaatit, marinadit… ja paljon muuta! Valikoimat vaihtelevat sesongeittain.

Perniön Liha Oy on yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista. Salossa toimiva perhe-yrityksemme täytti maaliskuussa 2020 yhdeksänkymmentä vuotta. Yritys tekee mahdollisimman paljon yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa, lisäaineita sen sijaan käytetään mahdollisimman vähän. 

Vuonna 2008 Perniön Liha osti Helsingin Makkaratehtaan liiketoiminnan. Makkaratehtaan tuotteita yhdistävät korkea laatu ja aidon lihan maku. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja soijattomia.

Makkaratehtaan päätuotteita ovat luonnonkuoriin valmistetut erikoismakkarat ja maksamakkarat. Mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi keskiajan reseptillä luotu Perunamakkara, hirvenlihasta valmistettu Rukiinen Riistaryynäri – ryynimakkara sekä jo 50 vuotta lähes samalla reseptillä valmistettu Yönakki.

Meriniityn Lihakauppaan pääsee kävelemällä Salon rautatieasemalta tai linja-autoasemalta vaan 20 minuutissa. Kaupan aukioloajat: ti-pe 10–17. 

pernionliha.fi, Valimonkatu 4, Salo, Löydä bussit ja junat

Perniön Liha Oy

Löydä helposti bussit ja junat sekä osta liput shoppailureissulle!

Perille.fipalvelusta haet näppärästi reitit ja aikataulut, vertaat matkojen hintoja ja ympäristövaikutuksia, löydät sopivimman matkan sekä ostat bussi- ja junaliput. Kun syötät matkahakuun tapahtuman osoitteen sekä haluamasi matkustuspäivämäärät, löydät parhaan matkavaihtoehdon.

Turvallista matkaa perille!

Leave a Comment

Your email address will not be published.