Suosituimmat huvipuistot eri puolilla Suomea

Kuva © Unsplash

Kesä on paras aika lomailuun lasten kanssa. Yhteiset aktiviteetit, seikkailut ja herkutteluhetket voi kokea samassa paikassa. Kokosimme listan suosituimmista teema- ja huvipuistoista ympäri Suomea. Hauskaa tekemistä löytyy kaikenikäisille kävijöille koko päiväksi. Hae matka Perille.fi -palvelun avulla ja matkusta sujuvasti!

Huvipuistot ja teemapuistot

Linnanmäki

Linnanmäki on Suomen vanhin ja suosituin huvipuisto, joka sijaitsee Helsingin Alppilassa. Linnanmäellä on yli 40 huvipuistolaitetta, runsaasti erilaisia pelejä sekä ravintoloita ja kahviloita. Huvipuiston suosituin laite on puinen vuoristorata, joka on ilahduttanut huvittelijoita jo vuodesta 1951 alkaen. Lasten Päivän Säätiö ylläpitää ja kehittää Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle.

Pienimmät huvipuistokävijät joutuvat kulkemaan laitteisiin mittanauhan kautta, sillä hurjimpiin huvittelulaitteisiin pitää olla vähintään 140-senttinen. Linnanmäen lisäksi aikaa voi viettää merieläinten parissa vieressä sijaitsevassa Sea Lifessa tai Peacock-teatterissa. Peacockin ohjelmiston esitysten aikataulut ja tarkemmat tiedot voit käydä kurkkaamassa osoitteesta suomenkomediateatteri.fi

Rannekkeen hinta on sama pituudesta tai iästä riippumatta. Rannekkeella pääsee huvipuistolaitteisiin niiden pituus- ja turvarajoja noudattaen. Seitsemään lastenlaitteeseen pääsee kuitenkin ilmaiseksi, joten kaikkein pienimmät perheenjäsenet eivät välttämättä tarvitse ranneketta ollenkaan.

Kausi: 26.04.-20.10.2024. Tarkista aukioloajat ja tapahtumat Linnanmäen nettisivuilta.

linnanmaki.fi, Tivolikuja 1, Helsinki, Löydä bussit ja junat

Kuva © Linnanmäki/ Jessi Vidberg

Muumimaailma

Muumimaailma sijaitsee Kailon saaressa Turun saaristossa, aivan Naantalin keskustan lähellä. Teemapuistossa kävijät voivat kohdata oman Muumi-kirjoista tutun suosikkihahmonsa. Puiston keskus on luonnollisesti taivaansininen Muumitalo, jonka liepeillä pienet vieraat pääsevät tapaamaan laakson vakituisia asukkaita. Taloa ympäröivät monet kirjoista tutut kohteet kuten noidan mökki, poliisiasema ja uimahuone.

Teattereissa ja muualla ympäri Muumimaailmaa on ohjelmaa eri-ikäisille kävijöille, ja taikarannekkeen avulla pienetkin kävijät pääsevät kokemaan juuri heille valittuja taikaelämyksiä.

Kausi: 11.06.-18.8.2024. Tarkista aukioloajat ja tapahtumat Muumimaailman nettisivuilta.

muumimaailma.fi, Kaivokatu 5, Naantali, Löydä bussit ja junat

Kuva © Muumimaailma

Nokkakiven Puisto

Nokkakiven Puisto sijaitsee Lievestuoreella lähellä Jyväskylää. Hurjimmat uskaltavat vuoristorataan ja etsivät jännitystä hupitalo Ketkulasta. Rauhallisempaa menoa löytyy tunnelmallisesta Maailmanpyörästä, ja onneaan pääsee kokeilemaan perinteisessä narupelissä! Yhteensä on 16 laitetta, sekä seikkailumielisille Mörkömetsä ja Pensas labyrintti.

Puiston välittömässä sijaitsevasta Laukaanhovista löydät myös laajan kokoelman klassisia pelejä (flippereitä, yksikätisiä rosvoja, klassisia videopelejä, voima- ja nopeustestereitä), joita pääset pelaamaan maksutta aina aukioloaikojen puitteessa! Laukaanhovilta löydät myös ravintolan ja vaatemyymälän!

Kausi: 5.6.-24.8.2024. Pääsymaksu puiston alueelle on ilmainen. Rannekkeita ja lippuja voi ostaa huvipuiston kaikista kioskeista ja Hullujen huoneiden myymälästä. Rannekkeen hinta riippuu henkilön pituudesta. On mahdollista ostaa myös kausikortti sekä ryhmärannekkeita 4-10 henkilölle.

Nokkakivi sijaitsee 9-tien varrella n.20min ajomatkan päästä Jyväskylästä.

nokkakivi.fi, Ruuhimäentie 3, Lievestuore, Löydä bussit ja junat

Kuva © Nokkakiven puisto

PowerPark

Etelä-Pohjanmaan Alahärmässä kohoaa Suomen suurin ja erikoisin vapaa-ajankeskus Huvivaltio PowerPark. PowerPark tarjoaa yli 160 hehtaaria ikärajatonta riemua, vauhtia, elämyksiä ja aktiviteetteja. Tekemistä löytyy siis ihan taatusti jokaiselle ja kaikenikäiselle! Huvivaltion sydän on mielikuvituksellinen Suomen suurin huvipuisto, josta löytyy yli 40 huvilaitetta sisältäen muun muassa 8 huimaa vuoristorataa sekä Suomen laajin lasten laitteiden valikoima. Huvipuiston lisäksi tarjolla on muuta hauskaa tekemistä ja elämyksiä, kuten Karting-radat (Mika Salo Circuit), 5D-elokuvateatteri ja satumainen Röllikylä. Täydellistä lomaa Huvivaltiossa täydentävät lukuisat majoitusvaihtoehdot, erilaiset tapahtumat sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet.

Näiden huvitusten lisäksi Huvivaltio kätkee sisäänsä lasten rakastaman Röllien kodin eli Röllikylän, tasokkaan minigolfradan, sisäkartingradan, upean kauppakeskus RoadHousen, valtavan tapahtuma- ja monitoimiareenan sekä ihanan hevosurheilukeskuksen.

Sisäänpääsy huvipuiston alueelle maksaa aikuiselta 7 € ja alle 15-vuotiailta lapsilta sekä eläkeläisiltä 5 €. Sisäänpääsy oikeuttaa pääsyyn huvipuistoalueelle sen aukioloaikojen puitteissa.

Rannekkeet voi ostaa etukäteen netistä. Ranneke aktivoituu käyttöön vasta huvipuiston lipputiskiltä lunastettaessa, joten voit vapaasti valita huvittelullesi sopivimman päivän! Rannekkeen voi myös ostaa suoraan kioskilta ja käyttää saman päivän aikana.

Huvivaltio PowerPark sijaitsee keskellä Suomea Etelä-Pohjanmaan lakeuksien kansallismaisemien ympäröimänä Alahärmässä, Kauhavalla. PowerParkiin pääsee kätevästi omalla autolla tai kesäaikaan huolettomasti junalla, mistä tahansa päin Suomea. Huvivaltio on noin tunnin automatkan päässä Seinäjoelta, Vaasasta ja Kokkolasta. Junalla paikalle pyyhältää Tampereelta alle kahdessa tunnissa sekä Oulusta ja Helsingistä noin kolmessa. Turusta ja Lapin suunnaltakin matkaa tulee junalla vain noin neljän tunnin verran. Härmän juna-asemalta kaikilta vuoroilta PowerPark järjestää ilmaisen bussikuljetuksen suoraan huvipuiston porteille.

Kesäkausi: 11.5.-14.9.2024.

powerpark.fi, Puistotie 3, Härmä, Löydä bussit ja junat

Kuva © PowerPark

Puuhamaa

Puuhamaan alueelta löytyy kymmeniä erilaisia toimintoja, jotka on tarkoitettu koko perheen yhteiseen hauskanpitoon. Suositun vesipuiston parhaita paloja ovat erilaiset liukumäet ja pomppupaikat sekä rannan tuntumasta löytyvä höyrysauna.

Kesäkausi: 8.6.-11.8.2024. Sisäänpääsy on maksullinen. Puuhamaan lippuun sisältyy kaikki toiminnot Puuhamaan alueella ml. vesipuisto. Jos haluat poistua alueelta päivän aikana saat lipunmyynnistä leiman, jota näyttämällä pääset takaisin alueelle. Alle 2-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Puuhamaa sijaitsee Tervakoskella noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja Tampereelta.

puuhamaa.fi, Vähikkäläntie 11, Tervakoski, Löydä bussit ja junat

Kuva © Puuhamaa

PuuhaPark

4,5 hehtaarin aktiviteettipuisto Vihdin Ojakkalassa. Satoja aktiviteetteja kaikenikäisille. 12 eri aluetta, joista jokainen löytää varmasti mieleistänsä puuhaa: Keppari-areena, Suomen laajin trampoliinimaailma, hurja määrä erilaisia pomppulinnoja, ninja-ratoja, polkuautorata (214m), kraaterihyppy, seikkailuvuori, Sporttikatu lajikokeiluineen, grillialue, peliareena, peliteltta jne. Kesäkaudella myös esityksiä Puuha-lavallamme ohjelman mukaisesti. 

Sisäänpääsy huvipuistoon on maksullinen ja se oikeuttaa alueelle pääsyyn, ja sisältää kaikki aktiviteetit. Eläkeläisille sisäänpääsy on alennetulla hinnalla. Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi sisään.

puuhapark.fi, Jussinrinne 1, Ojakkala, Löydä bussit ja junat

Kuva © Visit Vihti

Särkänniemi

Särkänniemeen kuuluu Särkänniemen huvipuisto, Akvaario, Koiramäen eläinpuisto, Näsinneulan näkötorni ja Ravintola Näsinneula.

Särkänniemestä löytyy laaja valikoima huvilaitteita (yli 30 huvilaitetta, joista kuusi on esteettömiä) jokaiseen makuun!

Särkänniemen akvaariossa pääset tutustumaan yli 200 erilaiseen vesieliöön eri puolilta maailmaa. Näet värikkäitä kaloja, meduusoja, haita, kilpikonnia ja paljon muuta.

Koiramäen eläinpuistossa tapaat monia suomalaisia maatilan eläimiä. Koiramäessä seikkailevat myös Mauri Kunnaksen kirjoista tutut Koiramäen asukkaat.

Näsinneulasta näet koko Tampereen. Näköalatasanteelta 120 metrin korkeudesta voit ihailla maisemia samalla Neula Sky Cafen herkuista nauttien. Kerrosta ylempänä pyörivässä Ravintola Näsinneulassa 124 metrin korkeudessa pääset maistelemaan huippukokkien loihtimia sesongin makuja.

Kesäkausi: 30.4.–21.9.2024. Sisäänpääsy huvipuistoon on maksullinen. Särkänniemen ranneke sisältää pääsyn huvipuistoon, laitteisiin, Näsinneulaan, Akvaarioon ja Koiramäen eläinpuistoon. 

Junalla on helppo tulla Särkänniemeen. Tampereen rautatieasemalta pääsee Särkänniemeen näppärästi – esimerkiksi bussilla noin 20 minuutissa. Kävellen matka rautatieasemalta vie noin 30 minuuttia.

sarkanniemi.fi, Laiturikatu 1, Tampere, Löydä bussit ja junat

Kuva © Puuhamaa

Tykkimäki

Huvipuisto sijaitsee luonnonkauniilla, metsäisellä paikalla mäen päällä. Tykkimäen huvipuistossa Kouvolassa tekemistä riittää kaiken kokoisille ja ikäisille: puistossa on lähes 40 laitetta ja peliä ja pitkin kesää on hauskaa ohjelmaa. Valasveneet ja Safari vievät perheen pienimpiä jännittäviin seikkailuihin. Star Flyer ja Endeavour pistävät takuulla pään pyörälle. Laitteiden lisäksi aika kuluu vaikka Minimaatilalla söpöjen eläinten kanssa. Huvittelun lomassa voit käydä ihmettelemässä Cineman elokuvatarjontaa 3D-lasien takaa. Tykkimäen ravintola- ja kioskitarjonnasta jokainen löytää mieleisensä välipalan, virvokkeen ja aterian.

Huvipuistosta pääset helposti kävellen Aquaparkiin, eikä matkaa ole kuin 500 metriä. Aquaparkin altaat ja villit vesiliukumäet takaavat helpotuksen kesähelteisiin. 

Sisäänpääsy huvipuistoon on kesäkaudella 2024 maksuton ja maksutta pääset myös Minimaatilalle. Rannekkeet voi ostaa etukäteen verkosta tai tulopäivänä huvipuiston lippukioskilta. Hinta vaihtelee huvipuistokävijän pituudesta (alle tai yli 120 cm) riippuen. Myös saatavilla iltaranneke ja Park Hopper -yhdistelmäranneke, jolla koet huvipuiston, Actionparkin ja Aquaparkin.

Tykkimäkeen on helppoa ja vaivatonta saapua omalla autolla, mutta myös julkisilla. Kouvolaan pääset junalla melkein mistä päin Suomea tahansa. Kesäkaudella voit hypätä paikallisbussiin Kouvolan Matkakeskukselta. Tykkimäelle pääset useammalla paikallisbussilla, kuten bussilla 12.

Kesäkausi: 18.5.-31.8.2024.

tykkimaki.fi/huvipuisto, Kanuunakuja 2, Kouvola, Löydä bussit ja junat

Kuva © Tykkimäki

Vauhtipuisto

Vauhtipuisto sijaitsee vain muutama kilometrin Oulun keskustasta Nallikarin läheisyydessä. Vauhtipuistossa on yli 20 laitetta tai huvittelupaikkaa, joista osa on myös pituusrajoittamattomia. Pituusrajoitukset Vauhtipuistossa ovat 90 ja 110 senttimetriä. Valtaosa laitteista on suunnattu nimenomaan lapsille, sillä aikuisilla on pääsy vain muutamaan laitteeseen. Huvipuistoon on vapaa pääsy. Rannekkeet ja kausikortit voi ostaa verkosta tai paikan päällä.

Vauhtipuistoon pääsee Oulun keskustasta 48-paikkaisella Potnapekalla. Potnapekka liikennöi 24.6.-11.8.2024 välisenä aikana. Junakyyti sisältyy rannekkeen ja kausikortin hintaan. Kertalipulla myös pääsee kyytiin ilman ranneketta, alle 5 v maksutta. Vauhtipuiston rannekkeen voi ostaa myös junasta. Katso lähtöajat täältä.

Kesäkausi: 1.6.-11.8.2024.

vauhtipuisto.fi, Leiritie 2, Oulu, Löydä bussit ja junat

Kuva © Vauhtipuisto Oy

Visulahti

Visulahden matkailukeskus sijaitsee Mikkelissä, Saimaan rannalla. Visulahteen on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä. Mikkelin keskustasta on paikan päälle kevyenliikenteen yhteys.

Dinosauria on suosituin kohde Visulahdessa. Siellä yhdistyy huvi ja hyöty. Lukuisat kiipeily-, hyppimis- ja seikkailupaikat, moottoriradat, Battle Station Rex, pomppulinnat, karusellit, seikkailulinnat ovat tarkoitettu aktivoimaan lapsia ja löytämään liikkumisen riemun. Dinosauriassa tapaat myös esihistorialliset dinosaurukset, joita on esillä mm. puiston portilla ja alueella.

Visulahden sisäleikkipaikka HyperDino on suunnattu alle 12 -vuotiaille. HyperDinon avaruusaiheisessa sisäseikkailupuistossa lapsesi pääsee turvallisesti koettelemaan taitojaan kiipeilyradoilla, pomppupaikoilla ja liukumäissä. 

Visulahdessa on täydellinen leirintäalue perheille. Alueella on 400 leiriytymispaikkaa, joista 200:ssa on sähköt. Visulahdessa on myös 30 hotellitasoista lomamökkiä, jotka ovat käytössä ympäri vuoden ja niissä on kaikki tarvittava varustus ja suurimmissa jopa sauna.

Kesäkausi: 8.6.-10.8.2024. Sisäänpääsyranneke oikeuttaa Dinosaurian huvi- ja vesipuistoalueelle ja sen kaikkiin toimintoihin. Ranneke veloitetaan kaikilta 3 vuotta täyttäneiltä vierailijoilta. Lisää tietoa muista rannekkeista, kertalipuista ja kausikorteista saat täältä.

visulahti.fi, Visulahdentie 1, Mikkeli, Löydä bussit ja junat

Kuva © Visit Mikkeli

Minne kesälla päätätkin matkustaa, muistathan hakea parhaan reitin Perille.fi -palvelun kautta. Pääset vertailemaan eri matkavaihtoehtoja ja saat koko Suomen lähi- ja kaukoliikenteen matkat – bussit ja junat samasta palvelusta. Me autamme sinua löytämään sopivimman matkan nopeasti!

Leave a Comment

Your email address will not be published.