Osta Suomen kaupunkien paikallisliikenteen kertaliput nopeasti

Kuva ©  Perille.fi

Perille.fi on Suomen kattavin matkalippupalvelu, joka tarjoaa nyt myös HSL-, Nysse-, Föli-, Jyväskylän, Kuopion, Lahden, Oulun sekä Hämeenlinnan seudun matkaliput helposti ja nopeasti suoraan matkapuhelimeesi ilman sovelluslatauksia. Paikallisliikenteen lippujen ostaminen Perille-palvelun kautta on todella helppoa ja nopeaa, sillä sinun ei tarvitse rekisteröityä tai ladata sovellusta vaan voit ostaa näppärästi kertaliput osoitteesta local.perille.fi.

Näin helposti palvelu toimii

Paikallisliikenteen kertalipun ostaminen Perille-palvelun kautta on helppoa ilman rekisteröitymistä tai sovelluksen lataamista. Palvelu sopii mainiosti esimerkiksi satunnaisia työmatkoja pääkaupunkiseudulle tekevälle tai vapaa-ajan matkailijalle, joka käy harvakseltaan pääkaupunkiseudulla.

local.perille.fi toimii mobiililaitteilla.

Siirryttyäsi mobiililaitteella osoitteeseen local.perille.fi, valitse haluttu kaupunki, matkavyöhyke (esim. HSL-vyöhyke) ja klikkaa Ostonappia. Lipun toimitusta varten syötä puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, ja maksa ostoksesi turvallisen yhteyden välityksellä. Saat mobiililipun heti suoraan puhelimeesi. Vaihtoehtoisesti voit aktivoida matkalipun myös myöhemmin – lipun voi siis ostaa myös etukäteen valmiiksi puhelimeen!

Kuva ©  Perille.fi

Missä lippu käy?

HSL – Helsingin seudun liikenne
HSL-matkalippu toimii niin bussissa, metrossa, paikallisjunassa kuin raitiovaunulippunakin. HSL-lipulla voi matkustaa myös Suomenlinnan lautalla. Lippujen vyöhykkeet ovat AB, ABC, ABCD, BC, BCD, CD ja D. Helsingin keskustan alueella liikkuessasi tarvitset AB-vyöhykelipun. Voit lukea tarkemmin vyöhykkeistä ja alueista HSL:n verkkosivuilta. HSL-kertalippujen hinnat riippuvat valituista vyöhykkeistä. HSL-lippu on voimassa vyöhykkeestä riippuen 80-110 minuutin ajan. Myös 1-13 päivän HSL-päiväliput eri vyöhykkeille ovat ostettavissa.

Nysse – Tampereen seutu
Voit käyttää kaikkia Nyssen lippuja bussi- ja ratikkamatkojen maksamiseen. Monet liput kelpaavat myös alueen junissa. Palvelualue on jaettu kolmeen maksuvyöhykkeeseen. Alueen sydän on Tampereella vyöhykkeillä A ja B, joita C-vyöhyke ympäröi. Matkalippu on voimassa 90minuuttia.

Föli – Turun seutu
Yksittäisiin matkoihin, voimassa 2 tuntia busseissa ja vesibusseissa.  Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi maksavan matkustajan tai lasta lastenvaunuissa kuljettavan mukana.

Linkki – Jyväskylän seudun liikenne

Mobiililipulla voit matkustaa kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1-13 ja 14-42. Voimassaoloaika on 1–2 vyöhykkeen mobiililipuilla 60 minuuttia, 3 vyöhykkeen lipuilla 120 minuuttia. Voimassaoloaikana lipulla voi matkustaa rajattomasti lipun kelpoisuusvyöhykkeillä. Vyöhykkeet tarkemmin täältä.

LSL – Lahden Seudun Liikenne

Mobiililipun hinta ja voimassaoloaika määräytyvät asiakasryhmän ja ostettujen vyöhykkeiden mukaan. Osta lippu ennen bussin saapumista pysäkille. Lue tarkemmin täältä.

Hämeenlinnan seudun liikenne
Bussista toiseen vaihtaminen on maksutonta lippuun kirjattuna vaihtoaikana. Bussiin tulee nousta ennen lipun voimassaoloajan päättymistä. Vyöhykkeistä tarkemmin täältä.

Vilkku – Kuopion seudun joukkoliikenne
Kuopion seudun joukkoliikenteen liikennöinti-alue on jaettu kuuteenvyöhykkeeseen, joiden sisällä liikkuminen määrittää matkalippujen hinnan. Mobiililiput luetaan viemällä lipun QR -koodi lukijalaitteen alla olevan tason päälle (ohjeet).

OSL – Oulun seudun liikenne
OSL:n alue on jaettu viiteen vyöhykkeeseen: Lähi (L), A, B, C ja D. Mobiililipun voimassaoloaika on 1 vyöhykkeen lipuilla 60 minuuttia, 2 tai 3 vyöhykkeen lipuilla 80 minuuttia, 4 vyöhykkeen lipuilla 120 minuuttia. Lue OSL:n vyöhykkeistä tarkemmin täältä.

Kuva ©  Perille.fi

Suunnittele matkasi Perille.fi -palvelun avulla

Perille.fi -palvelu auttaa sinua löytämään sopivimman matkan niin HSL-alueella kuin muuallakin sekä ostamaan kaukoliikenteen ja HSL:n liput samasta palvelusta. Perille-palvelusta löydät reitit ovelta ovelle, pystyt helposti vertailemaan bussien ja junien hintoja sekä aikatauluja, suunnittelet tarvittaessa junan ja bussin sekä HSL:n paikallisliikenteen sisältävän matkakokonaisuuden sekä ostat kätevästi junaliput, bussiliput sekä HSL-liput. Turvallista matkaa!

Aloita matkasi suunnittelu

Leave a Comment

Your email address will not be published.