6 tapaa viettää lomapäivää syksyllä

6 TAPAA VIETTÄÄ LOMAPÄIVÄÄ SYKSYLLÄ | Perille.fi

Syysloma eikä mitään suunnitelmia? Joskus ihan vaan kotona köllöttely on paras tapa viettää vapaapäiviä syksyisin. Jos sohvannurkka ei kuitenkaan houkuta, kurkkaa kuusi muuta tapaa viettää vapaapäivää.

LUONNON PARASTA ANTIA

1. Bongaa Linnunrata
Syksyn pimeys voi joskus masentaa, mutta se voi myös auttaa näkemään uusia asioita – ainakin taivaalla! Bongaa Linnunrata –hanke haastaa suomalaisia suuntamaan katseet yötaivaalle ja etsimään sieltä hopeisena sumuvyönä hohtava kotigalaksimme. Valoja täynnä olevassa Helsingissäkään sopivaa paikkaa Linnunradan bongailuun ei tarvitse hakea kaukaa.

2. Hullaannu revontulista
Luonnon oma ilotulituskausi on alkanut ja näytökset eivät maksa mitään. Vaikka revontulet usein mielletään osaksi talvimaisemaa, niiden aktiivisin aika on itse asiassa syksy ja kevät. Runsaimmin revontulia näkee pohjoisessa, mutta toisinaan niitä ihaillaan myös muuallakin Suomessa. Tilaa Ilmatieteenlaitoksen ilmainen revontulihälytys sähköpostiisi ja tiedät koska on seuraava show. Kun alueellesi on luvassa revontulia, tee eväät, pukeudu lämpimästi ja suuntaa selkeällä säällä pimeän tullen ulos. Etsi sopiva bongailupaikka aukealta paikalta kaukana kaupungin valoista ja suuntaa katse tähtiin. Ja sitten vaan nauttimaan värien ilotulituksesta!

LÄHDE LÄHELLE

3. Yö tai viikonloppu hotellissa
Miniloma hotellissa tuo ihanaa luksusta syksyn keskelle. Karkaa vaikka yhdeksikin yöksi kotikaupungin tyylikkäimpään boutique-hotelliin tai etsi lähiseudun tunnelmallisin Bed & Breakfast.  Kiihkeimmän lomasesongin ulkopuolella voit saada yöpymisen hinnasta hyvän diilin. Inspiraatiota lähilomaan saat tutustumalla vaikkapa  suloisiin majapaikkoihin lähellä Helsinkiä.

4. Koe Suomen Unesco-kohteet
Suomessa on seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, jotka edustavat arvokasta kulttuuri- tai luonnonperintöä maailmanlaajuisella tasolla. Katso lista kohteista ja kierrä syksyn aikana vaikka kaikki.  

5. Mökkiloma
Virttyneet verkkarit, villasukat, kumpparit – check! Mikä voisi olla rennompaa kuin mökkeily ilman kesän suorituspaineita. Jos omaa mökkiä ei ole, sen voi aina vuokrata. Syksyn lomakaudet ja viikonloput osuvat sopivasti kesäsesongin ja talvikauden väliin, jolloin vuokrahinnat ovat usein kohtuulliset. Mökin vuokraaminen onkin edullinen vaihtoehto erityisesti silloin, kun seurue on iso. Kurkkaa vaihtoehtoja vaikkapa maailmanperintökohde Verlan vuokramökeistä.

HELPOIN, HALVIN & MUKAVIN

6. Kotoilu ilman konstailua
Syyslomalla ei ole pakko lähteä kotoa yhtikäs mihinkään. Ja sehän se vasta onkin ihanaa! Kävely tai juoksulenkki raikkaassa syyssäässä, kirjoja kynttilänvalossa, kotona valmistetut piiiitkät brunssit ja illalliset, tai koko viikonlopun kestävä Netflix-maraton. Koska syksyn lomiin ja viikonloppuihin ei kohdistu samanlaisia odotuksia kuin kesä- tai talvilomaan, laiskottelu on täysin sallittua.

brunssi

Miten sinä aiot viettää lomapäiviä syksyn aikana?

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.