Hei hei heijastin – tyylikkäimmät ja turvalliset heijastimet pimeällä liikkuville

TYYLIKKÄIMMÄT JA TURVALLISET HEIJASTIMET PIMEÄLLÄ LIIKKUVILLE | Perille.fi

Tiesitkö, että heijastin on suomalainen keksintö? Maanviljelijä Arvi Lehti keksi jalankulkijaheijastimen 1950-luvun taitteessa ja myöhemmin Lehden poika Taisto Lehti suunnitteli suositun lumihiutaleen mallisen heijastimen. Suomalaista innovatiivisuutta ja turvallisuutta parhaimmillaan siis!

Heijastin on halpa henkivakuutus. Heijastimen kanssa henkilö näkyy jopa seitsemän kertaa kauemmaksi kuin sitä ilman, kunhan se on standardien mukainen ja täyttää vaaditun tehokkuusasteen. Helsingin Sanomat neuvoo, että heijastinostoksilla kannattaa katsoa pakkausmerkintöjä laadun takaamiseksi. Hyvän heijastimen tunnistaa pakkauksen CE-merkinnästä, EN 13356 -koodista ja hyväksynnän tehneen tahon leimasta. Standardi edellyttää, että heijastavuusarvon tulisi aina olla vähintään 400 CIL.

Listasimme alle Suomessa suunniteltuja heijastimia, jotka pitävät sinut turvassa läpi talven pimeyden.

1. Coreflect-heijastimet
Koko kansan suosikiksi muodostuneen lumihiutaleheijastimen valmistaa Coreflect. Valikoimasta löytyy myös muita perinteisiä heijastinmalleja kuten sydämiä ja erilaisia eläimiä. Heijastavuusarvo on aina vähintään 800 CIL. Katso valikoima täältä.

2. Doggy-heijastin design Eero Aarnio
Eero Aarnion vuonna 2009 suunnittelema Doggy-rakennuspalikka toimii myös heijastimena. Tyylikkään graafisen muotonsa vuoksi heijastin sopii myös koruksi tai asusteeksi niin ulkona kuin sisälläkin. Heijastavuusarvo on noin 800-1050 CIL. Ihaile Doggya sekä myös muita Aarnion heijastavia design-klassikoita täältä.

3. Sulka-heijastinsarja design Aalto & Renvall
Sulka on kaunis korumainen heijastinsarja, johon kuuluu yhteensä neljä eri mallia: Iso sulka, Pieni sulka, Tuplasulka ja Saapassulka. Suunnittelijat Elina Aalto ja Saara Renvall yhdistävät taidetta ja designia töissään ja heidät palkittiin vuonna 2010 vuoden nuorina suomalaisina taiteilijoina. Heijastavuusarvo Sulka-heijastimissa on noin 2000 CIL. Tutustu Sulka-sarjaan täällä.

4. Ruutu-matkakorttikoteloheijastin
Tällä heijastimella et jää piiloon bussin tullessa. Käytännöllinen ruudullinen kotelo on valmistettu osittain kierrätysmateriaaleista ja sen heijastavuusarvo on noin 800-1200 CIL. Tavallista heijastinta ei tätä käytettäessä tule kuitenkaan unohtaa, sillä se tuo turvaa bussipysäkille kävellessä. Löydät koteloheijastimen täältä.

5. Heijastavat lapaset design Moiko
Heijastavat käsineet lisäävät kävelijöiden ja pyöräilijöiden näkyvyyttä liikenteessä. Tuote kuuluu Moikon Heijastavat kädet -mallistoon, joka voitti kunniamaininnan kansainvälisessä Red Dot Design- kilpailussa 2017. Lapaset eivät ole CE-standardin mukaisia, joten muistathan myös perinteisen heijastimen näitä käytettäessä. Lue lisää Moikon lapasista ja muista heijastavista tuotteista täältä.

6. Finnish Nightmares Matti -heijastin
Maailmalla tunnetun Finnish Nightmares -nettisarjakuvan hahmo Matti löytyy myös heijastimena. Matti on tyypillinen suomalainen, joka arvostaa hiljaisuutta, rauhaa ja omaa tilaa. Heijastimen toisella puolella on teksti: “I’m not sad or bored. I’m Finnish.” CIL-arvo on noin 830-930. Heijastavan Matin löydät täältä.

Vietämme tällä hetkellä vuoden pimeintä aikaa joten muistathan heijastimen liikenteessä!

Leave a Comment

Your email address will not be published.