Perille-reittiopas vie nyt ovelta ovelle kaikkialla Suomessa

Perille-reittiopas vie nyt ovelta ovelle kaikkialla Suomessa

Julkisilla liikkuminen helpottuu kotimaassa

Hyviä uutisia – kotimaan julkisen liikenteen vaihtoehdot kokoava Perille-palvelu laajenee kattamaan lähiliikenteen kaikkialla Suomessa! Matkustaja voi nyt suunnitella kotimaan matkansa ovelta ovelle vertaamalla kulkuvälineitä, reittejä ja hintoja yhdessä paikassa. 

Maksuttomalla Perille-sovelluksella ja osoitteessa www.perille.fi toimiva palvelu auttaa matkustajaa löytämään sopivimman reitin, kulkuvälineen ja matkalipun Suomessa sekä suositulla Helsinki-Tallinna-reitillä. Sopivaa matkayhteyttä voi nyt hakea osoitteen tarkkuudella paikkakunnan tai pysäkin sijaan kaikkialla kotimaassa. Palvelussa voi myös vertailla erilaisten matkustustapojen ja oman auton ympäristövaikutuksia, mikä helpottaa vihreämpiä liikkumisvalintoja ajankohtaisten ilmastouutisten valossa.

kestävämpiä vaihtoehtoja helposti saataville

Perille-palvelussa voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksien hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi myös verrata omaan autoon.

”Arkisilla liikkumisvalinnoilla voi vaikuttaa yhteen aikamme merkittävimpiin haasteisiin – ilmaston lämpenemiseen. Me pyrimme palvelumme avulla vaikuttamaan näihin valintoihin tuomalla ympäristön kannalta kestävämpiä vaihtoehtoja helposti saataville”, kertoo palvelua kehittävän Perille Mobility Services Oy:n toimitusjohtaja Olavi Paananen. Vuonna 2016 lanseeratun Perille-palvelun missio on saanut merkittävää tunnusta myös kansainvälisesti: Euroopan johtava ilmastoinnovaatio-ohjelma EIT Climate-KIC tukee palvelun kehitystä.

VAIKUTA antamalla palautetta

Koko maan kattavan reitityksen tarjoaminen yhdessä palvelussa on teknisesti haastavaa, joten Perille kerää käyttäjiltä palautetta palvelusta mahdollisesti puuttuvista reiteistä. Aikaisemmin tänä vuonna myös matkalipun ostaminen helpottui, kun Matkahuollon laaja lipputarjonta tuli saataville Perille-palvelun sisällä. Matkustaja voi siis ostaa Matkahuollon lipun näppärästi palvelun sisällä siirtymättä liikennoitsijän verkkokauppaan.

“Lähitulevaisuudessa tulemme lisäämään muidenkin liikennöitsijöiden kauko- ja lähiliikenteen matkaliput yhtä helposti saatavilla, jolloin olemme entistä lähempänä tavoitettamme olla Suomen kattavin reittiopaspalvelu ja liikkumisen kauppapaikka”, Paananen visioi.

Hyvää matkaa!

Kuva Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published.