Teatteriin 2020-2021: Tampereelle, Turkuun, Helsinkiin vai Lahteen?

Teatteriin 2020-2021

Onko sinulla suunnitelmissa mennä teatteriin syksyllä 2020 tai keväällä 2021? Lue tästä Suomen teatterinäyttämöiden esittelyt ja nostot syksyn 2020 ja kevään 2021 ohjelmistoista. Perille.fi– matkapalvelun avulla löydät julkisen liikenteen parhaat reitit perille teatteriin.

Suomen teattereissa pyörii tälläkin hetkellä paljon mielenkiintoista ohjelmistoa. Oman kotikaupungin teatterin lisäksi muihin kaupunkeihin on mukava tehdä teatterimatkoja ja nauttia laajemmasta ohjelmistotarjonnasta. Etelä-Suomessa teatterimatkoja on helppo tehdä julkisia kulkuneuvoja käyttämällä. Tampereen, Turun, Helsingin ja Lahden välinen liikkuminen on helppoa. Perille.fi -matkahaun avulla löydät parhaat vaihtoehdot matkustamiseen sekä aikataulut kaupungista toiseen.

Turvallisesti teatteriin

Teatterit ovat tehneet poikkeusjärjestelyitä covid-19-tilanteen vuoksi, jotta teatterissa olisi turvallista käydä myös nyt. Teattereissa on rajoitettu katsomopaikkoja ja käytössä on usein vain joka toinen paikka ja ruuhkia pyritään välttämään ohjeistuksilla. Teatterit tarjoavat mahdollisuutta siirtää lippuvarausta lyhyelläkin varoitusajalla sairastumistapauksessa. Noudattamalla turvaohjeita huolehdit itsestäsi ja muista teatterivieraista.

Helsingin Kaupunginteatteri

hkt.fi, Ensi linja 2

Helsingin kaupunginteatterilla on useita eri näyttämöitä, jotka sijaitsevat eri paikoissa Helsingissä. Helsingin Kaupunginteatterin päätalo sijaitsee Kalliossa (Eläntarhantie 5).

Suuri näyttämöEläintarhantie 5
Pieni näyttämöEläintarhantie 5
Arena-näyttämöHämeentie 2
Studio PasilaRatamestarinkatu 5
Lilla TeaternGeorgsgatan 30

Helsingin kaupunginteatteri on Suomen suurin ammattilaisteatteri ja se tarjoaa vuosittain noin 20 uutta ensi-iltaa. Tässä muutama kiinnostava nosto Helsingin teatteritarjonnasta.

Helsingin Kaupunginteatteri
Kuva © Arno de la Chapelle, Helsingin Kaupunginteatteri

Kiviä taskussa

Liput: Lippu.fi

Martti Suosalon ja Mika Nuojuan tähdittämä komediailmio Kiviä taskussa jatkuu Helsingin kaupunginteatterissa syksyllä 2020. Näytelmä esitetään Studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)

teatteriin helsinkiin
Kuva © Tapio Vanhatalo, Helsingin Kaupunginorkesteri

Punaorvot

Liput: Lippu.fi

Punaorvot kertoo vaiettujen historiasta ja käsittelee koskettavasti ajanjaksoa Suomen sisällissodan jälkeen. Näytelmä kuvaa äidinrakkautta, toivoa ja anteeksiantoa antaen äänen niille, jotka olivat täysin syyttömiä ympäröiviin tapahtumiin. Esitykset jatkuvat loppuvuoden 2020 ajan ja esityspaikkana on Pieni näyttämö (Eläintarhantie 5).

Pieni merenneito

Liput: Lippu.fi

Pieni merenneito on Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistossa vielä syksyn 2020 ja ainakin tammikuuhun 2021 saakka. Lumoava Disney-musikaali on ihana ja ajaton rakkaustarina, jonka kaunis musiikki on hurmannut ympäri maailman. Musikaalin suositusikä on koululaisesta ylöspäin. Musikaali esitetään Suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5).

Helsinki teatteri
Kuva © Robert Seger, Helsingin kaupunginteatteri

Illallinen ystävien kesken

Liput: Lippu.fi

Illallinen ystävien kesken on draamakomedia, joka käsittelee parisuhdetta ja eroa huumoria unohtamatta. Pulizer-palkitusta näytelmästä on tehty myös menestyselokuva (Dinner With Friends), ja suomenkielinen esitys nähdään studio Pasilassa loppuvuoden 2020 ajan.

Katso Helsingin kaupunginteatterin koko ohjelmisto tästä.

Näin matkustat teatteriin Helsinkiin:

Turku – Helsinki
Tampere – Helsinki
Lahti – Helsinki

Perille.fipalvelun avulla voit hakea matkavaihtoehtoja myös kaupungin sisäisesti. Jos saavut Helsinkiin linja-autolla, voit hakea matkan Helsingin kaupunginteatterin Suurelle näyttämölle syöttämällä matkakohteesi osoitteen palveluun.

Tampereen Teatteri

tampereenteatteri.fi, Keskustori 2

Tampereen Teatteri sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, Keskustorilla. Teatteri on vain kävelymatkan päässä Tampereen linja-autoasemalta (Hatanpään valtatie 7). Tässä meidän mielestämme kiinnostavia teatteriesityksiä Tampereelta.

Tampereen teatteri
Kuva © Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Synninkantajat

Tampereen teatterin ohjelmistossa syksyllä 2020 on Pauliina Rauhalan romaaniin perustuva näytelmä Synninkantajat, joka nähdään teatterin Frenckell-näyttämöllä.

Kuva © Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Saiturin joulu

Joulun aikaan nähtävä Charles Dickensin Saiturin joulu on koko perheen klassikko, joka on Tampereen teatterin ohjelmistossa nyt jo yhdeksännettä vuotta.

Niskavuoren Heta

Keväällä 2021 Tampereen teatterin ohjelmistoon palaa suosikkinäytelmä Niskavuoren Heta, joka osuu syvälle suomalaiseen sielunmaisemaan. Näytelmän liput myydään vauhdilla loppuun, joten tähän näytelmään kannattaa ostaa liput pian.

Tampereen teatteri
Kuva © Tampereen Teatteri

Kultainen vasikka

Keväällä 2021 Tampereen teatterissa nähdään myös tanssivaa komediaa kun Maria Jotunin Kultainen vasikka pysähtyy kiertueellaan Tampereelle tammi-helmikuussa.

Katso Tampereen teatterin koko ohjelmisto tästä.

Näin matkustat teatteriin Tampereelle:

Helsinki – Tampere
Turku – Tampere
Lahti – Tampere

Turun Kaupunginteatteri

teatteri.turku.fi, Itäinen Rantakatu 14

Turun Kaupunginteatteri on Turussa toimiva ammattiteatteri. Se perustettiin vuonna 1946 Turun Teatterin ja Turun Työväen Teatterin yhdistyessä. Turun Kaupunginteatteri sijaitsee aivan Aurajoen varrella Itsenäisyydenaukion laidalla (Itäinen Rantakatu 14). Mikäli saavut Turkuun linja-autolla tai junalla, kävelymatka teatterille on reilun kilometrin verran.

Turun Kaupunginteatteri
Kuva © Turun Kaupunginteatteri

Don Juan

Liput: Lippu.fi

Molièren klassikkokomedian Don Juan on hullunhauska komedia tuhoisasta sarjahurmaajasta, jolle mikään ei ole pyhää. Don Juanin roolin näyttelee Eero Aho. Don Juanin esitykset jatkuvat Päänäyttämöllä syksyllä 2020 toukokuuhun 2021 saakka.

Mies, joka rakasti järjestystä

Liput: Lippu.fi

Mies, joka rakasti järjestystä on lämminhenkinen ja huumorin värittämä draamakomedia. Esitys nähdään näyttämöversiona Helsingin Kaupunginteatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistyönä. Monologiroolissa nähdään Taneli Mäkelä, joka ottaa näyttämön hienosti haltuunsa.

Kuva © Tuomo Manninen, Turun Kaupunginteatteri

Nokia

Liput: Lippu.fi

Nokia on suomalainen yritystarina, josta riittää kerrottavaa. Inhimillisen ja viihdyttävän draaman pääosissa ovat Nokian johtajat Jorma Ollila (Taneli Mäkelä) ja Risto Siilasmaa (Olli Rahkonen). Näytelmän ensi-ilta on 25.11.2020 klo 19.

Kysy siskoilta

Liput: Lippu.fi

Kysy siskoilta saa kantaesityksensä 11.2.2021 Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä. Näytelmä käsittelee naiseutta ja näyttämön eri-ikäisten naisten läsnäololla, kokemusten jakamisella ja voimaannuttavalla, myötäelävällä musiikilla on merkittävä rooli esityksessä. Teksti ja ohjaus Satu Rasila.

Kuva © Otto-Ville Väätäinen, Turun Kaupunginteatteri

Katso Turun Kaupunginteatterin koko ohjelmisto tästä.

Näin matkustat teatteriin Turkuun:

Helsinki – Turku
Tampere – Turku
Lahti – Turku

Lahden Kaupunginteatteri

lahdenkaupunginteatteri.fi, Kirkkokatu 14

Lahden kaupunginteatteri on perustettu 1946 Lahden Teatterin ja Lahden Työväen Näyttämön yhdistyessä. Lahden teatteritalossa on kolme näyttämöä: suuri näyttämö Juhani , pieni näyttämö Eero ja studionäyttämö Aino. Teatteritalo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa (Kirkkokatu 14), joten sinne on helppo saapua kävellen niin linja-autolla kuin junallakin kaupunkiin tultaessa Lahden Matkakeskuksen (Mannerheiminkatu 15) kautta. Tässä kiinnostavat poiminnat Lahden Kaupunginteatterin ohjelmistosta.

Kuva © Lahden Kaupunginteatteri

Saituri

Liput: Lippu.fi

Lahdessa saadaan nauttia joulun alla Molièren Saiturin tarinasta. Saituri, Harpagon on kaikkien kitupiikkien esi-isä, jonka elämän tärkein sisältö on raha ja sen kartuttaminen ja säilyttäminen. Vaikka tarina on vanha, se puhuttelee tänäkin päivänä.

Katto-Kassinen

Liput: Lippu.fi

Astrid Lindgrenin rakastettu satu Katto-Kassisesta vie katsojan ystävyyden, ilon ja mielikuvituksen maailmaan. Esitys sopii koko perheelle 6-vuotiaasta ylöspäin.

lahden kaupunginteatteri
Kuva © Tarmo Valmela, Lahden Kaupunginteatteri

Kultarinta

Liput: Lippu.fi

Kultarinta on Anni Kytömäen esikoisromaaniin perustava tarina, joka kulkee yli sukupolvien. Näytelmässä luonto antaa voimavaroja ihmisille, lupauksen vapaudesta ja kyvyn tulkita metsän kätkemiä salaisuuksia.

Jekyll & Hyde

Liput: Lippu.fi

Hyvän ja pahan välinen taistelu vie tarinaa eteenpäin kun Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä nähdään syksyn 2020 ajan kauhuromanttinen musikaali Jekyll & Hyde. Näytelmän pääroolissa tohtori Jekyllinä ja herra Hydenä nähdään Joel Mäkinen. Esityksen ikäsuositus on 12 vuotta.

Kuva © Aki Loponen, Lahden Kaupunginteatteri

Katso Lahden Kaupunginteatterin koko ohjelmisto tästä.

Näin matkustat teatteriin Lahteen:

Helsinki – Lahti
Turku – Lahti
Tampere – Lahti


Löysitkö sinua kiinnostavia näytelmiä teattereiden ohjelmistosta? Perille.fi -palvelu auttaa sinua löytämään sopivimman matkan teatterireissullesi.

1. ja 2. kuva © Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published.