Suomen suosituimmat uimarannat

Suomen suosituimmat uimarannat kätevästi yhteenkoottuna! Kun matkustat kesän rientoihin, hae paras matka Perille.fi-palvelun avulla.

Kesäisin on kiva päästä rantalomalle. Suomestakin löytyy kauniita hiekkarantoja. Kullanarvoisia muistoja syntyy hetkessä. Ota sielukumppanisi, perhe tai kaveriporukka mukaan rannalle viettämään ikimuistoista piknikkiä, pelaamaan beach volleyta tai hyppäämään veteen hyppytornista.

Yyteri, Pori

Uimaranta ja palvelut

Yyterin uimaranta kuuluu kansainvälisesti arvostettuun Natura- ja luonnonsuojelualueeseen. Uniikki luonto ja erinomaiset palvelut takaavat tekemistä ja näkemistä ympäri vuoden. Yyterin matala rantavesi sopii erinomaisesti kaikille, perheen pienimmistä lähtien! Yyterin uimarantaan sisältyy maa-alueina Porin kaupungin omistama uimaranta-alue, kaksi wc-rakennusta, uimarannan kulkureitit (lankongit), portaat ranta-alueella, uimarannan sisääntuloalueen grillipaikan ja pysäköintialueen kanssa. Yhteensä virkistysaluetta on noin 39 hehtaaria. Yyteri on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Kesäkausi

Kesäkausi käynnistyi Yyterissä virallisesti 15.5. ja on käynnissä aina 15.9. saakka. Tällä aikavälillä rannan wc:t ovat kävijöiden käytössä ja alueen siivoustoiminnot käynnissä. Rantapelastajat ovat paikalla 15.6.-15.8. päivittäin klo 12-18.

Vastuullisuus ja turvallisuus

Vuonna 2022 Yyteri sai ensimmäisenä rantakohteena Suomessa kansainvälisen Blue Flag -vastuullisuussertifikaatin. Tänä vuonna Yyteri sai BlueFlag-merkin uudestaan. Blue Flagin keskiössä on ympäristökuormituksen vähentämisen lisäksi ympäristötietoisuuden ja ympäristön arvostamisen kasvattaminen: ohjelma ohjaa tutkimaan ympäristöä ja oppimaan siitä lisää.

Rannalle on hankittu LifeBoard-pelastuslaudat, jotka toimivat pelastusrenkaita paremmin matalilla rannoilla, kuten Yyterissä. Pelastuslaudat on suunniteltu maallikoille, ja ne saa hätätilanteessa otettua helposti käyttöön kenen tahansa toimesta.

Yyterin Dyyniravintolat

Tänä kesänä uutuutena on neljän konttiravintolan kokonaisuus, mikä tulee puretun Yyterin Meriravintolan rakennuksen kohdalle. Sopimukset kesäkaudesta on tehty jo kolmen yrityksen kanssa – raikkaita smoothieita tarjoavan Jungle Juice Barin, Ravintolatoimintaa Vallisaaressakin pyörittävän Iisin, sekä thaiherkkuja loihtivan Päng Grillin kanssa. Yyterin Dyyniravintoloiden alue avataan 15. kesäkuuta.

Luontomatkailu

Luontomatkailua Yyterin alueella on helpotettu ja selkeytetty maailmanlaajuisen Outdooractive-reittisovelluksen käyttöönotolla. Reitit ovat löydettävissä ja ladattavissa niin visitpori.fi kuin visityyteri.fi verkkosivujen kautta.

Lisäksi Yyterissä järjestetään kesäkaudella kuukausittain kolmen tunnin kestoinen Yyterin helmet -kävelykierros, jossa pääsee tutustumaan opastetusti alueen luontoon ja sen suojeluun 5 kilometrin mittaisella reitillä. Lisää tietoa löytyy visitpori.fi -sivuilta.

Kulkuneuvot

Porin matkakeskukseen pääsee junalla tai bussilla. Paikalliset bussit Yyteriin lähtevät matkakeskukselta ja lipun voi ostaa myös käteisellä suoraan kuljettajalta. Bussilla numero 34 pääsee Yyteriin päivittäin noin kerran tunnissa aamusta keskiyöhön. Bussi numero 44 kulkee Yyteriin kolme kerta päivässä.

visityteri.fiYyteri, Pori, Löydä bussit ja junat

Visit Yyteri

Hietaniemen uimaranta, Helsinki

Uimaranta ja palvelut

Hietaniemen uimaranta eli Hietaranta (Hietsu) on yleinen uimaranta Helsingin Töölössä Hietaniemessä. Alueella järjestetään myös konsertteja. Ranta-alueen kummallakin puolella on beach volley -kenttiä ja pohjoispuolella on myös neljä padelkenttää. Rannalla voi pelata rantalentistä, beachfutista, koripalloa ja kuntoilla ulkokuntosalilla. Rannan keskellä sijaitsevasta päärakennuksesta löytyvät wc:t, pukuhuoneet, ravintola ja valvomo. Lisäksi päärakennuksen vasemmalla puolella on ulkosuihku, wc:t, lentopalloverkko ja ulkokuntosali. Rannan molemmista päädyistä löytyy tupakkapaikat sekä kevyen vesiliikenteen väylät. Hiekkaranta on suuri, mutta silti lämpiminä kesäviikonloppuina tupaten täynnä auringonpalvojia. Jos haluaa omaa rauhaa, voit valita paikan vaikka rannan eteläosan kallioilta.

Kesäkausi

Rantapelastajat päivystävät tällä uimarannalla 5.6.−13.8. joka päivä kello 10−20.

Vastuullisuus ja turvallisuus

Ranta on valvottu koko uimakauden ajan. Rantapelastajat päivystävät valvomossa sekä rannan molemmilla puolin sijaitsevilla korokkeilla. Ranta on valvottu koko matkalta ja uintialue on merkattu punakeltaisilla lipuilla ja poijuilla. Uintialueella äkkisyvät kohdat on merkitty keltaisilla varoituskylteillä. Esteettömyys: Ranta esteetön uimareille valvonta-aikana (rannalle levitetään matto pyörätuolilla liikkumista varten ja rannalla myös kelluva uintituoli). Nämä saa pyydettäessä rantapelastajilta.

Kaupunki valvoo uimarantoja uimakaudella ja ottaa rantojen vedestä vesinäytteitä näytteenottosuunnitelman mukaan. Rannan sinilevä- ja lämpötilahavainnot päivitetään kesäaikaan päivittäin uimavalvojien toimesta.

Kulkuneuvot

Seuraavien paikallisjoukkoliikennelinjojen reitit kulkevat Hietaniemen uimaranta ohi: juna (I, K, P, U), bussit (212, 24, 25, 30, 37, 400, 69, 70), metro ja ratikka (1, 2, 4, 8, 10).

hel.fiHiekkarannantie 11, Helsinki, Löydä bussit ja junat

Helsingin kaupunki

Nallikari, Oulu

Uimaranta ja palvelut

Nallikarin loivasti syvenevä ja hienosta hiekasta koostuva kilometrin mittainen ranta on Oulun suosituin ja soveltuu matalan rantansa johdosta hyvin myös perheen pienimmille. Kesällä ranta täyttyy auringonottajista, uimareista, pyöräilijöistä ja rantalajien harrastajista. 

Rannalla on useita rantalentopallokenttiä, rantajalkapallokenttä, kuntoilulaitteita, grillipaikkoja, kiipeilyteline sekä lasten leikkikenttä. Nämä kaikki ovat kävijöiden vapaassa käytössä vuorokauden ympäri. Alueella palvelee myös rantabulevardin jäätelökioskit, rannan pohjoispäässä sijaitseva Ravintola Nallikari sekä Nallikari Lomakylän vastaanoton Nallikari Bakery & Bistro.

Rannan kolmella sisääntuloväylällä on kullakin bajamaja-wc:t, joista yksi on esteetön sekä useita pukukoppeja vaatteiden vaihtamista varten.

Kesäkausi

Rantavalvonta on paikalla 21.6.-9.8.2023 klo 11-19.

Majoitus

Perämeren, ja kenties koko Suomen, kaunein hiekkaranta Nallikari on aivan Lomakylän vieressä. Nallikari Lomakylän alueelta löytyy ympärivuotista majoitustilaa: 24 tasokasta villaa, 28 lomamökkiä sekä matkailuajoneuvoalue. Kesällä matkaajien käytössä on myös kesämökkejä ja iso teltta-alue. Alueella on myös ajanmukaiset huoltorakennukset, sauna- ja kokoustilat, sekä ravintola.

Vastuullisuus ja turvallisuus

Rantavalvonta on paikalla 21.6.-9.8.2023 klo 11-19. Tänä aikana uimavalvojilta voi lainata hippocampe-maastopyörätuolia, jonka avulla pyörätuolia käyttävä pääsee veteen uintisyvyyteen asti. Uimavalvojien tornin luokse vie punainen hiekalle asennettu matto, jota pitkin on helpompi kulkea lastenrattaiden, rollaattorin tai pyörätuolin kanssa.

Lisätietoa uimaveden lämpötilasta ja ajankohtaisista asioista löytyy rannan taulujen lisäksi Oulun kaupungin sivuilta.

Nallikarin majakka

Nallikarin majakka on yksi Oulun tärkeimmistä maamerkeistä ja suosituimmista näköalapaikoista. Se valmistui Nallikarin uimarannan pohjoispäätyyn aallonmurtajalle vuonna 1988. Sen suunnitteli arkkitehtitoimisto NVØ symboliksi alueelle ilmentämään oululaista paikallisuutta.

Kiipeäminen huipulle on maksutonta ja upea elämys. Ylhäältä avautuvat maisemat merelle. 

Hietasaaren ulkoilureitit

Hietasaaren ulkoilureitit avautuvat Nallikarin uimarannan eteläpuolella mukaillen rannikon muotoja. Oulun joukkoliikenteen linja 15 kuljettaa vain parin sadan metrin päähän reittien alkupisteeltä.

Hietasaaren ulkoilureiteillä pääsee tutustumaan maankohoamisrannikkoon ja sen eri kasvillisuusvyöhykkeisiin. Matkan varrelle jää rantaniittyjä, vehreitä metsiä ja tuoreita lehtoja. Alueella pesii paljon lintuja, mikä tekee siitä mielenkiintoisen myös lintubongareiden keskuudessa.

Hietasaaren kierros on 5,2 kilometrillä alueen pisin rengasreitti, jonka varrelle jää Hietasaaren keskeisimmät nähtävyydet. Tämän lisäksi alueelta löytyy viisi eri mittaista lyhyempää reittiä. Reitit soveltuvat helpon maaston ansiosta koko perheelle ja ovat kuljettavissa pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa kosteimpia vuodenaikoja lukuunottamatta. Lisää tietoa reiteistä löytyy täältä.

Kulkuneuvot

Nallikarin uimaranta sijaitsee noin 3,5 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Paikan päälle pääsee Oulun joukkoliikenteen kyydissä linjalla 15 tai upeissa jokisuiston maisemissa kevyenliikenteen väyliä ja Nallibaanaa pitkin.

nallikari.fi Nallikarin uimaranta, Oulu,  Löydä bussit ja junat

Visit Oulu

Bellevuen uimaranta, Hanko

Uimaranta ja palvelut

Bellevue on matala ja rauhallinen hiekkaranta Plagenin itäpuolella. Etelätuulella Kolalahden vesi voi olla hyvinkin lämmintä. Rannalla on uimakoppeja ja WC. Ranta jatkuu idän suuntaisesti Långsandan luonnonsuojelualueena Neljän Tuulen Tuvalle asti.

Vastuullisuus ja turvallisuus

Uimarantojen turvallisuutta ja uimaveden laatua valvotaan kuluttajapalveluiden turvallisuudesta ja terveydensuojelusta annettujen säädösten perusteella. Lisäksi tarkastetaan rannan siisteys, jätehuolto ja leikkivälineiden kunto. Rannoilta poistetaan ylimääräistä levää traktoreilla uimakauden aikana. Kaupunginhallitus päätti helmikuussa 2020 julistaa kaupungin yleiset uimarannat savuttomiksi.

Uimavesinäytteet otetaan säännöllisin väliajoin uimakauden aikana. Tiedot merkitään uimarannan ilmoitustaululle välittömästi. Sinilevästä laitetaan varoitus myös uimarannan viralliselle opastustaululle, jos sinilevää on havaittu rannassa.

Luontopolut Hangossa

Rantaseikkailun yhteydessä luonnosta kiinnostuneille löytyy omaa toimintaa. Hangon kaupungissa on paljon mielenkiintoisia ja monimuotoisia luontokohteita, jotka tarjoavat elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Jokainen luontopolku ja retkeilyreitti kertoo oman erilaisen tarinansa. Reittejä on kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä.

Kulkuneuvot

Hangon keskustasta rannalle pääsee kävelemällä. Saapuessasi esimerkiksi Matkahuollon bussilla voit mennä päätepysäkille asti, jolloin näet myös Hangon keskustan tai voit jäädä pois bussista Hangon Keksi -pysäkin kohdalla ja kävellä lyhyttä reittia Appelgrenintietä pitkiin. Junalla matkustaessa tulee tehdä vaihto Karjaalla. Sieltä lähtee juna/bussi Hanko-Pohjoinen- asemalle tai päätepysäkille – Hangon rautatieasemalle.

hanko.fi, Appelgrenintie 16, Hanko, Löydä bussit ja junat

Hangon kaupunki

Kalajoen hiekkasärkät, Kalajoki

Uimaranta ja palvelut

Kalajoen Hiekkasärkkien kaunis ja suosittu hiekkaranta-alue on varsin laaja, kaikkiaan noin 3,5 km pitkä. Vesi on rannan tuntumassa pääsääntöisesti matalaa, mutta voi paikoitellen syventyä yhtäkkiä.

Hotelli Rantakallan ja Lokkilinnan välisellä alueella sijaitseva, pitkälle mereen ulottuva hiekkasäikkä ja sen ympäristö on erityisen suosittu paikka käydä kahlaamassa, uimassa, kävelemässä ja ihailemassa merta.

Hiekkasärkkien rantamaisemassa luikertelevat lankkupolut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kävelyretkiin hiekalla. Lankkupolkua on matkailualueella kilometreittäin. Polun varrella on opasteita ja roskiksia. 

Lapsiperheet voivat lähteä viettämään aikaa myös vesipuistoon. JukuPark Kalajoki sijaitsee aivan Kalajoen Hiekkasärkkien matkailualueen ytimessä valtatie 8 varrella. JukuPark Kalajoki avautuu 16.6.2023.

Kalajoella on myös käytössä kesäaikaan yhteiskäyttöön tarkoitetut sähköpotkulaudat ja matka taittuu kätevästi mm. Kalajoen keskustan ja Hiekkasärkkien alueella/välillä.

Vastuullisuus ja turvallisuus

Huomioithan, että meri voi olla arvaamaton eri sääolosuhteissa. Otathan huomioon liikkuessasi vedessä tai veden läheisyydessä nopeastikin muuttuvat tuuli- ja sääolosuhteet, aallokon, syvänteet ja virtaukset sekä oman ja läheistesi uimataidon tunnistamisen. Varsinkin pitkän hiekkasäikän ympäristössä vesi syvenee paikoin yllättäen ja meressä voi olla voimakkaitakin virtauksia. Virtauksista varoitetaan kyltein rannalla lankkupolkujen päässä Lokkilinnan ja Rantakallan kohdalla.

Huom! Hiekkasärkillä ei ole virallista uinninvalvontaa. Onnettomuuden tai veden varaan joutumisen sattuessa ole yhteydessä yleiseen hätänumeroon 112. Lisäksi ota yhteyttä Kalajoki Campingin rannassa sijaitsevaan Surf Centeriin (044-546 0090), jolla on valmius päästä nopeasti veteen pelastustehtäviin pelastus-SUP-laudoilla.

Kulkuneuvot

Bussilla: OnniBus liikennöi Oulun ja Turun suunnasta rannikkoreittiä pitkin Kalajoelle edullisesti. Suurin osa Matkahuollon vuoroista kulkee Hiekkasärkkien kautta ja Onnibus pysähtyy 8-tien pysäkillä Hiekkasärkkien kohdalla. Junalla: Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Ylivieskassa (40 km) ja Kokkolassa (60 km). Kokkolasta voit jatkaa matkaa Kalajoelle bussilla.

visitkalajoki.fi, Kalajoen Hiekkasärkät, Kalajoki, Löydä bussit ja junat

Visit Kalajoki

Pyynikin hiekkaranta, Tampere

Uimaranta ja palvelut

Pyynikin uimaranta on upealla paikalla Pyhäjärven rannalla, Tampereen keskustan läheisyydessä. Keskellä Pyynikin ulkoilumaastoja sijaitseva iso ja viihtyisä ranta. Uimarannalta löytyy kaunis hiekkaranta, joka sopii mataluutensa vuoksi koko perheelle. Uimarantaa ympörivät vehreät metsä- ja kallioalueet ja ranta on suojassa isolta ulapalta. Alueelta löytyy myös kioski ja leikkivälineitä. Uimarannalla voit pelata beach volleyta, nauttia piknik-eväistä tai vaikka SUPpailla!

Pyynikin rantakallioilta ja lehtipuiden alta viheriöiltä löytyy mukavia piknik-paikkoja sekä lyhyen rantakävelyn päässä sijaitseva Mad Finn -mikropanimopubi, josta saa tuoreiden oluiden lisäksi loistavia oluita.

Pyynikin uimarannalle ei ole pitkä matka kävellenkään Tampereen keskustasta, sillä matkan varrelle löytyy paljon nähtävää.

Vastuullisuus ja turvallisuus

Hengenpelastustaitoiset valvojat arkisin klo 10 – 20.

Nykyisen luonnonsuojelulain turvaaman rauhoituksen tarkoituksena on harjuluonnon suojelu. Tällä pyritään takaamaan Pyynikin säilyminen kaikkein kaupunkilaisten maisemansuojelu. ulkoilu- ja virkistysalueena, ja ennen kaikkea geologisena, järeänä metsämaisemana muistomerkkinä.

Luontopolut

Pyynikin harju on osa luonnonsuojelualuetta. Luonnonsuojelualueella kulkee luontopolku, jonka varrella on useita näköalapaikkoja. Luontopolun pituus on noin 4 km ja sen varrella sijaitsee Pyynikin luontoon tutustuttavia rasteja. Luontopolulle voi suunnata esimerkiksi Pyynikin näkötornin luota koko perheen voimin.

Kesäaikaan Pyynikin uimaranta on suosittu kohde aurinkoisen kesäpäivän viettämiseen. Piknik-kori ja ystävät mukaan ja päivä Pyynikissä on valmis! Jos pelkkä eväidensyöminen ei saa kansaa liikkeelle, Pyynikki tarjoaa etenkin kesäaikaan monipuolisesti liikunnallista tekemistä koko porukalle. Alueella voi pelata vaikka minigolfia, lentopalloa tai tennistä ja siellä sijaitsee myös urheilukenttä sekä Varalan urheiluopisto. 

Pyynikin näkötorni ja munkkikahvila

Vuonna 1929 Pyynikin alueelle rakennettiin näkötorni. Tornin korkeus on 26 metriä ja se korkein kohta kohoaa 152 metriin merenpinnasta. Näkötornin huipulta avautuu näköalat Pyynikinharjun ympäristöön ja Tampereen keskustaan. Sen juurella toimii myös Pyynikin näkötornin kahvila, jonka maittavien munkkien maine on kiirinyt myös Tampereen kaupungin ulkopuolelle.

Kulkuneuvot

Parhaiten rannalle pääsee bussilla 10. Jää pois Rosendahlin pysäkillä ja kävele siitä alas rantaan. 

visittampere.fi, Jalkasaarentie 7, Tampere, Löydä bussit ja junat

Laura Vanzo/VisitTampere

Väinölänniemen ranta, Kuopio

Uimaranta ja palvelut

Väinölänniemi eli tuttavallisemmin Vänäri on Kuopion suosituin uimaranta. Ranta on hiekkapohjainen ja tasaisesti syvenevä. Rannalla on myös kaksi beach volley kenttää, hyppytorni sekä laituri. Huom! Hyppytorniin nouseminen ja sieltä alas hyppääminen tapahtuu vain rantavalvonnan antamalla luvalla.

Alueella on ilmaiset pukukopit ja vessat. Ranta-alueelta löytyy myös myös tennis- ja padel- ja koripallokentät. Valvotulla rannalla on kioski, josta voi vuokrata uimavälineitä ja ostaa jäätelöä.

Uimarannalla toimii palmuistaan tunnettu Cafe Väinö, josta voi ostaa virvokkeita ja pientä syömistä sekä vuokrata urheiluvälineitä, pelejä ja uimaleluja.

Vastuullisuus ja turvallisuus

Väinölänniemen uimarannalla järjestetään rantavalvontaa 15.6.-31.8. välisenä aikana. Uimarannan veden laatua seurataan kesän aikana uimarantavesitutkimuksilla. Enemmän tietoja mm. uimavesiprofiilista, rannan estettömyydesta ja saavutettavuudesta löytyvät täältä.

PUISTOJUMPAT 9.6. – 21.7.2023 Väinölänniemellä

Kuopion kaupunki tarjoaa kaikille avoimia puistojumppia eri puolilla kaupunkia. ​Ohjaus on maksutonta. Kokoontuminen on sään salliessa. Väinölänniemellä puistojumpat järjestetään perjantaisin klo 11.30-12.15. Sijainti: Hannes Kolehmaisen patsaan äärellä. Lisää tietoa löytyy täältä.

Avorantojen vesijumpat 7.-28.7.2023 Väinölänniemellä

Kuopion kaupunki järjestää kaikille avoimia ja maksuttomia avorantojen vesijumppia Väinölänniemellä heinäkuussa. Ohjaajina toimivat Kuopion kaupungin kesäliikunnanohjaajat. Vesijumpat järjestetään perjantaisin klo 12.30-13.00. Kokoontumiset sään salliessa. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Lisäätietoja täältä.

Vesipeuhulat 17. – 21.7.2023 Väinölänniemellä

Vesipeuhuloissa tavoitteena on antaa lapselle valmiudet uinnin oppimiselle ja tarjota mukavia leikkihetkiä yhdessä toisten lasten kanssa. Vesipeuhuloissa leikitään, totuttaudutaan veteen ja kastaudutaan. Vesipeuhulat ovat ensisijaisesti tarkoitettu uimataidottomille, mutta myös uimataitoiset ovat tervetulleita.​ Ilmoittautuminen ja lisäätietoja täältä.

Lasten Koo Games 1.7.2023 Väinölänniemellä

Tapahtumassa on lasten itsensä toivomia lajeja kuten pomppimista ja temppuratoja. Liikunnalliset pisteet ovat turbokeihäs, kepparirata, temppurata, sekä minimaraton ja pikapyrähdys. Alueelle tulee myös POMPPULINNA-maailma ja Lelukauppa Partasen piste, jossa päästään hiekkaleikkien makuun.

Ilmainen koko perheen tapahtuma. Ohjelma löytyy täältä.

Kuopiorock 27. – 29.7.2023 Väinölänniemellä

Kesäisin Vänärillä järjestetään ison musiikkitapahtuman. Kuopiorock rokataan Väinölänniemellä 27.-29.7.2023. Festivaali täyttää 20 vuotta tänä vuonna. Kuopiorockin lavoille astelevat mm. Megadeth, VV, Amorphis, Apulanta, Haloo Helsinki!, Apocalyptica, Samu Haber, Popeda, Battle Beast, Beast in Black, Epica, Stam1na, Turmion Kätilöt, Michael Monroe, The 69 Eyes sekä liuta muita kovia nimiä. Lisää tietoa löytyy täältä.

Kulkuneuvot

Bussilla numero 1 Tulliportinkadulta (pysäkki on Kuopion Kaupungintalon vastapäätä) pääsee Väinölänniemen uimarannalle jäämällä Uimala-pysäkin kohdalle. Sieltä pääsee kävelemällä rannalle.

kuopio.fi, Väinölänniemi 26, 70100 Kuopio, Löydä bussit ja junat

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry

Löydä helposti bussit ja junat sekä osta liput kesän 2023 uimarannoille!

Perille.fipalvelusta haet näppärästi reitit ja aikataulut, vertaat matkojen hintoja ja ympäristövaikutuksia, löydät sopivimman matkan sekä ostat bussi- ja junaliput kesän 2023 uimarannoille ja kesätapahtumiin. Kun syötät matkahakuun tapahtuman osoitteen sekä haluamasi matkustuspäivämäärät, löydät parhaan matkavaihtoehdon.

Aurinkoista ja turvallista rantakesää sekä turvallista matkaa perille!

Leave a Comment

Your email address will not be published.