Saat aina valita istumapaikkasi bussimatkallesi perille.fi -palvelun kautta

Kuva ©  Svetlana Koivunen

Hyviä uutisia! Ostaessasi bussimatkasi perille.fi -palvelusta voit aina valita istumapaikkasi sivustomme kautta, mikäli paikanvalinta on kyseisellä bussivuorolla käytössä.

Näin valitset paikan bussivuorolle

Huom! Paikkavalinta toimii, jos se on varattavissa (ei toimi kaikilla vuoroilla). Alla näet ohjeet, miten vaihdat istumapaikan bussissa matkalippuja ostaessa.

  • Siirry sivulle Perille.fi tai avaa Perille-sovellus. Matkahaku-valikosta valitse paikkakunnat mistä ja minne olet menossa. Määritä myös matkapäivä ja matkustajien määrä. Klikkaa Hae matkoja -painiketta.
  • Odota, kun näytölle ilmestyy reittiehdotuksia. Löydä sinulle sopivin reitti ja klikkaa sitä.
  • Jos bussimatkan tiedoissa näkyy Valitse paikat -painike, se tarkoittaa, että tällä bussivuorolla voit itse valita istumapaikan. Klikkaa tätä painiketta ja valitse paikkasi istuinkartalta.

  • Näytölle ilmestyy istumapaikkakartta. Sivun alareunasta näet paikkojen varaustilan. Kartalla sinulle varatun paikan väri on vihreä. Eli järjestelmä alustavasti valitsee sinulle istumapaikan. Klikkaa sitä paikka vapautuu. Sen väri muuttuu siniseksi (vapaan paikan väri). Valitse kerros, jos kyseessä on kaksikerrosbussi. Sen jälkeen voit valita toisen vapaana olevan paikan. Keltaisena maalatut paikat ovat varatttavissa lisämaksusta. Jos kyseessä on enemmän kuin yksi matkustaja, valitse kartalta tarvittava määrän paikkoja.
  • Kun paikka on valittu, klikkaa Vahvista paikat -painiketta sivun alareunassa.

  • Tarkista tiedot.
  • Anna sähköposti, johon lippu lähetetään.
  • Hyväksy ehdot siirtymällä maksuun.


Suunnittele matkasi Perille.fi -palvelun avulla

Perille.fipalvelusta haet näppärästi reitit ja aikataulut, vertaat matkojen hintoja ja ympäristövaikutuksia, löydät sopivimman matkan sekä ostat bussi- ja junaliput. Kun syötät matkahakuun osoitteen sekä haluamasi matkustuspäivämäärät, löydät parhaan matkavaihtoehdon.

Leave a Comment

Your email address will not be published.