Suosituimmat kauppakeskukset eri puolella Suomea

Unsplash

Kokosimme listan suomalaisista kauppakeskuksista, joissa tavallinen kaupassakäynti muuttuu elämykseksi. Näkemisen arvoiset koko perheen kauppakeskukset tarjoavat lukuisia ostosmahdollisuuksia, herkuttelua, viihdepalveluita ja jopa majoitusta. Shoppailuun voi yhdistää vaikka kaupunkiloman. Voit kätevästi suunnittella aikataulut, reitit ja ostaa liput Perille.fi-palvelun avulla.

Tripla, Helsinki

Kauppakeskus Tripla avattiin syksyllä 2019. Se sijaitsee Keski-Pasilassa. Pasilan rautatieasema on osa kauppakeskusta. Triplasta löydät saman katon alta yli 70 kahvilaa ja ravintolaa, kotimaiset ja kansainväliset brändit sekä hyvinvoinnin ja viihteen palvelut. Kyseessä on kaupunkilaisten ohittamaton kohtauspaikka, jonne tullaan nauttimaan, kokemaan ja viettämään aikaa. Mall of Triplassa on lähes 250 liikettä, mikä tekee siitä yhden Pohjoismaiden suurimmista kauppakeskuksista.

Triplan kaupunkikeskus koostuu viidestä kerroksesta kauppakeskuksen liikkeitä ja palveluita, hotellista, toimistotiloista, vilkkaasta rautatieasemasta sekä asunnoista. Kaiken alapuolella on todellinen elämyskerros Down Under sekä viisi kerrosta pysäköintitilaa. Down Underissa pääsee kokemaan surffausta ja rantalentistä sekä seikkailemaan koko perheen aktiviteettipuistoon.

Vilkkaan julkisen liikenteen solmukohdassa sijaitseva Tripla on palkittu Suomen ja Pohjoismaiden parhaana kauppakeskuksena. Tripla on elävöittänyt ja kehittänyt koko kaupunginosaa.

malloftripla.fiFredikanterassi 1, HelsinkiLöydä bussit ja junat

Kauppakeskus Tripla

Keskisen Kyläkauppa, Tuuri

Tuurin Kyläkaupan historia alkoi yli 50 vuotta sitten ensimmäisestä pienestä myymälästä, joka laajentui ja uudistui nykyisen linnamaisen muotoon vuosien saaatossa. Kyläkauppa sai joskus oman tv-sarjansakin. Ohjelmassa seurattiin asiakkaita ja Kyläkaupan henkilökuntaa.

Keskisen Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo ja samalla suosituin matkailukohde yli kuudella miljoonalla vuosittaisella kävijällään. Tavaratalon ja elintarvikemyymälän lisäksi täältä löytyy muun muassa hotelli, useampi ravintolaa ja karavaanarialue. Tuurissa järjestetään myös runsaasti erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Kyläkaupassa on kiinnitetty erityistä huomiota elämyksellisyyteen ja viihtyvyyteen – ostettavaa, katsottavaa ja tekemistä on siis koko perheelle vauvasta vaariin.

Kyläkaupan Tavarapuoti on koko perheen ostosparatiisi, jonka valikoimissa on yli 250 000 erilaista tuotetta. Myynnissä ovat kaikki toivotuimmat koti- ja ulkomaiset huippumerkit. Ruokapuoti on perheiden ykkösostospaikka, kun kyseessä ovat elintarvikehankinnat. Kyläkaupan läpi kulkeva Kauppakatu yhdistää Kyläkaupan Tavarapuodin ja Ruokapuodin palvelut.

Pienikokoiset koirarodut ja pennut (vain omassa kantokopassaan, -laukussaan tai ostoskärryssä oman alustansa päällä)  ovat lämpimästi tervetulleita Kyläkauppaan (paitsi ravintola- ja Ruokapuodin aluetta). Kyläkaupan koiraparkit ovat Ruokapuodin puoleisella piha-alueella, sinisen sisäänkäynnin läheisyydessä sekä Onnela-karavaanarialueella. Lisää tietoja löytyy täältä.

Lue Kyläkaupasta lisää aiemmasta postauksestamme.

Tuurin kylä sijaitsee Alavudella, Etelä-Pohjanmaalla. Valtatie 18 kulkee kylän läpi ja Tuurissa on myös oma junapysäkki reitillä Seinäjoki – Haapamäki. Junat pysähtyvät aivan Kyläkaupan vieressä.

tuuri.fiOnnentie 7, TuuriLöydä bussit ja junat

Kyläkauppa Veljekset Keskinen

Ideapark, Lempäälä

Ideapark on yksi Suomen suurimmista ostoskeskuksista. Saman katon alla sijaitsee lähes 200 liikettä ja myyntipinta-alaa kertyy yli 100 000 neliömetriä. Ideapark Lempäälä on elämys- ja kauppakeskus, joka tarjoaa vierailleen ylivoimaisen houkuttelevan muodin, urheilun, sisustuksen ja päivittäistavaran ostospaikan. Laadukkaiden ostoelämysten ohella Ideapark on täynnä viihdettä, tapahtumatarjontaa, vapaa-aika ja kulttuuripalveluita koko perheelle. Viihdekeskus sijaitsee Ideaparkin 2. kerroksessa Keskusaukion kohdalla. Sieltä löytyy kartingia, keilausta, lasten aktiivipuistoa, minigolfia ja saunatiloja.

Ideapark-kauppakeskukset löytyvät myös Oulusta ja Seinäjoelta.

Ideaparkiin on helppo tulla! Ideapark sijaitsee Lempäälässä, eteläisen Suomen keskipisteessä vain noin 18 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Useiden liikennöitsijöiden bussivuorot vievät sinut Ideaparkiin aamuvarhaisesta iltamyöhään. Muun muassa linja 50 (Tampere-Lempäälä) kulkee Ideaparkin kautta. Valkeakosken, Ideaparkin ja Tampereen välillä liikennöi lisäksi linja 60 päivittäin sekä Valkeakosken ja Lempäälän välillä linja 63 arkipäivisin. Kyseisillä linjoilla hyväksytään Nysse-lippu. Huomaathan, että kaikki vuorot eivät aja pitkin Ideaparkinkatua, vaan ohittavat Ideaparkin tietä 130 (Valkeakoskelle vievä tie) pitkin.

lempaala.ideapark.fiIdeaparkinkatu 4, LempääläLöydä bussit ja junat

Visit Tampere

Mylly, Turku

Kauppakeskus Mylly on maailman ihmeellisin raisiolainen kauppakeskus. Se sijaitsee 10 minuutissa Turun keskustasta. Varsinais-Suomen suurimpana se palvelee yli viittä miljoonaa kävijää vuosittain. 150 liikettä ja palvelua, 91 tuhatta neliömetriä takaavat alueen kattavimman valikoiman, suuren kaupallisen keskittymän ytimessä.

Kauppakeskuksesta löytyy monia palveluita, sekä valvottu maksullinen lasten leikkipaikka. Ravintolamaailmassa on kahviloita ja ravintoloita jokaiseen makuun.

Tiesithän, että lemmikit ovat lämpimästi tervetulleita Myllyyn. Tarkista ohjeet ja listan kaupoista, minne voi tuoda lemmikisi täältä. Koirien ulkohäkkejä sijaitsevat Prisman puoleisesta päädystä.

Turun keskustasta pääset suoraan Myllyn pääovelle Turun seudun joukkoliikenne Fölin bussilinjoilla 220, 221 ja 300.

kauppakeskusmylly.fiMyllynkatu 1, RaisioLöydä bussit ja junat

Kauppakeskus Mylly

Ratina, Tampere

Tampereen suurin kauppakeskus Ratina tarjoaa yli 100 liikkeen valikoiman ja palvelut. Kauppakeskus Ratinassa on kolmen rakennuksen verran tilaa yhteiselle tekemiselle ja aikaa voi viettää ostosten, ruoan ja tapahtumien merkeissä. Ratinan erikoisuuksena on toimiva ravintola Periscope terasseineen, josta avautuu upea näköala Ratinan suvantoon ja kaupungin kattojen ylle. Kauppakeskus Ratina on houkutteleva yhdistelmä muotia, herkuttelua, päivittäisostoksia, sisustusta sekä kauneus- ja terveyspalveluita ja -tuotteita.

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita kauppakeskuksen yleisiin tiloihin. Jokainen liike määrittelee erikseen, saako liikkeen sisälle tuoda eläinvieraita.

Ratina sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa suvannon rannassa Ratinan stadionin vieressä ja kävelymatkan päässä Nokia Arenasta. Kauppakeskukseen on helppo tulla ratikalla, bussilla, autolla tai kävelleen. On myös suora käynti viereiseltä linja-autoasemalta liukuportaiden kautta.

ratina.fiVuolteenkatu 1, TampereLöydä bussit ja junat

Visit Tampere

Veturi, Kouvola

Veturi on Kaakkois-Suomen suurin ja vetovoimaisin kauppakeskus. Se sijaitsee yhden Suomen vilkkaimmin liikennöidyn moottoriliikennetien (VT6) varrella Kouvolan keskustan välittömässä läheisyydessä. Veturin pinta-ala on 60 000 m² ja kauppakeskuksessa toimii noin 70 yritystä.

Kauppakeskuksessa palvelee upea valikoima pukeutumisen, urheilun, vapaa-ajan ja sisustamisen kansainvälisiä huippuketjuja ja paikallisia toimijoita. Viihtyvyyden viimeistelevät monipuoliset palvelut, tavaratalot, huipputason elokuvateatteri, herkullinen kattaus ravintoloita sekä vetovoimaiset tapahtumat.

Kauppakeskuksessa liikkuminen on esteetöntä, helppoa ja miellyttävää. Kuudet liukunauhat ja -portaat sekä neljä asiakashissiä takaavat turvallisen pääsyn kerroksesta toiseen myös esimerkiksi lastenvaunujen kanssa.

Kouvolan ydinkeskustasta Veturiin on matkaa kolme kilometriä. Kouvolan ja Kuusankosken suunnista pääset Veturiin bussilinjoilla 1, 2 ja 7. Pikavuoroliikenne Onnibusin linjat F6 Joensuusta Helsinkiin ja F12 Kotkasta Tampereelle pysähtyvät kauppakeskus Veturilla useita kertoja päivässä.

kauppakeskusveturi.fiTervasharjunkatu 1, KouvolaLöydä bussit ja junat

Mercada Oy

Löydä helposti bussit ja junat sekä osta liput shoppailureissulle!

Perille.fipalvelusta haet näppärästi reitit ja aikataulut, vertaat matkojen hintoja ja ympäristövaikutuksia, löydät sopivimman matkan sekä ostat bussi- ja junaliput. Kun syötät matkahakuun osoitteen sekä haluamasi matkustuspäivämäärät, löydät parhaan matkavaihtoehdon.

Turvallista matkaa perille!

Leave a Comment

Your email address will not be published.