Pääsiäinen 2024 – Matkusta pääsiäislomalle Suomessa julkisilla

Vuonna 2024 pääsiäistä vietetään huhtikuun puolella, sillä pääsiäisloma ajoittuu 29.3-1.4. väliselle ajalle. Pääsiäinen on hyvä ajankohta toteuttaa pieni kotimaanmatka, sillä molemmista päistä pidennetty viikonloppu on juuri sopivan mittainen aika lomalle kotimaassa.

Pääsiäisloma 2024 Suomessa

Kun matkustat pääsiäislomalle Suomessa, kannattaa matka suunnitella Perille.fi-palvelun avulla. Palvelusta näet kerralla kaikki aikataulut ja reitit linja-autolla, junalla tai taksilla. Näet koko Suomen lähi- ja kaukoliikenteen – bussit ja junat samasta palvelusta. Kun syötät palveluun lähtöpaikan ja -päivän, matkahaku näyttää haluamallesi reitille useiden liikennöitsijöiden tarjoamat bussi- ja junamatkat, joista voit valita sinulle parhaan vaihtoehdon.

Pääsiäisloma hiihtokeskuksessa

Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa pääsiäinen on vielä talvisesonkia. Siksipä pääsiäisloma on hyvä mahdollisuus viettää vielä talvista lomaa laskettelemassa tai hiihtämässä. Hae paras matkavaihtoehto Perille-palvelussa ja matkustat edullisesti ja sujuvasti pääsiäislomakohteeseesi.

Pyhä

Pyhä-Luoston maaliskuussa on päivisin yhä enemmän valoa ja aurinko lämmittää lempeästi, mutta öisin voi vielä olla kireä pakkanen. Hankien hupenemista Lapissa saa odottaa vielä pitkään. Lunta Pyhällä riittää usein vähintään vappuun asti, ja parhaista hiihto- ja lasketteluolosuhteista saadaan nauttia maalis-huhtikuussa. 

Voit lukea lisää Pyhälle matkailusta pyha.fi-sivustolta. Pyhän tunturipääsiäisen tapahtumat ja aktiviteetit löytyvät täältä.

Pyhä-Luostolle pääsee sujuvasti vuoden ympäri. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä joista on alle kahden tunnin matka Pyhätunturiin. Bussilla pääset Pyhä-Luostolle päivittäin Rovaniemen junilta ja lennoilta. Bussiyhteys Kemijärveltä kannattaa kuitenkin tarkastaa etukäteen.

Ruka

Ruka sijaitsee Kuusamossa Rukatunturilla. Rukalla on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista ja siellä voi laskettelun lisäksi harrastaa monia muita talvilajeja. Matka Rukalle sujuu bussilla tai junan ja bussin yhdistelmällä. Rukan ja Kuusamon pääsiäistarjontaan kannattaa tutustua Rukan verkkosivuilta.

Salla

Sallaan matka sujuu mukavasti esimerkiksi yöjunalla. Salla sijaitsee Itä-Lapissa. Sallassa voit nauttia laskettelurinteiden vauhdista tai erämaan kauneudesta. Salla tarjoaa paljon ohjelmaa, johon voit tutustua ski.salla.fi -verkkosivuilta. Esimerkiksi, lapsille pääsiäisen aikana järjestetään hiihtokursseja.

Syöte

Syöte on Suomen eteläisin tunturialue ja se sijaitsee Pudasjärven kunnan alueella. Syötteeltä löydät Iso-Syötteen monipuolisen laskettelukeskuksen, Syötteen kansallispuiston ja Pikku-Syötteen luontoon, liikkumiseen ja hyvinvointiin keskittyvän toimintakeskuksen. Tänä pääsiäisenä lapsiperheille järjestetään lasten pujottelukisa ja munajahti. Voit lukea lisää Syötteen matkailusta Syöte.fi-sivustolta.

Tahko

Tahko on aktiivinen hiihtokeskus ja ympärivuotinen lomakohde keskellä Suomea. Koe tänä Pääsiäisenä aurinkoista rinne-elämää, värikkäitä tapahtumia, livemusiikkia, herkuttelua, luonnonläheisyyttä sekä leppoisaa lomailua. Päiväkohtainen ohjelma löytyy täältä. Kurssit, kisat ja skabailut sekä pääsiäisunnuntain perinteiset rinnetapahtumat naamiaislaskuista rinnepiknikkiin.

Varaa pääsiäisen lomasi nyt ja koe kevään tarttuvin yhdistelmä seikkailua, sporttia ja nautiskelua! Voit lukea lisää Tahkolle matkailusta tahko.com-sivustolta.

Ylläs

Yllästunturi on Länsi-Lapin maamerkki, joka näkyy lähes Rovaniemelle asti. 719 metriin kohoava, ympäröivää maastoa 500 metriä korkeammalta tunturilta voi ihailla maisemaa reilusti yli sadan kilometrin päähän – kauas eri puolille Lappia siis. Suhteellisen korkeuseron perusteella Ylläs on suomalainen suurtunturi. Ylläksen voit huiputtaa mukavasti gondolihissillä ympäri vuoden. 

Laaja majoitusvalikoima Ylläksellä takaa loistavat vaihtoehdot yöpymiseen. Voit lukea lisää Ylläkselle matkailusta yllas.fi-sivustolta. Tapahtumakalenterista löytyy menoja sekä lapsiperheille, että aikuisille. Tarkista Pääsiäisohjelman täältä.

Kuva © Tahko

Pääsiäisloma kylpylässä

Pääsiäinen on hyvä aika viettää rentoutumislomaa kylpylässä. Kun matkustat kylpylään, suosittelemme hakemaan parhaan matkavaihtoehdon Perille.fi-palvelun avulla ja matkustamaan kylpylään julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Tässä hyviä vaihtoehtoja kylpylälomaan pääsiäisen aikaan. Kannattaa myös tutustua kylpylöiden pääsiäistarjouksiin.

Flamingo SPA

Tasetie 8, Vantaa
flamingospa.fi

Mikä olisikaan parempaa, kuin viettää rentouttava pääsiäinen tropiikin lämpöisissä vesissä? Kylpylä on avoinna normaalisti koko pääsiäisen ajan, joten varaathan jo nyt aikaa pääsiäisen kylpylävisiitille. Luvassa on mukavaa ohjelmaa kaiken ikäisille. Pääsiäisviikonlopun aikana perheen pienimmät pääsevät nauttimaan hauskoista aktiviteeteista Vesipuistossa. Aikuisten kylpylän erilaiset saunarituaalit tarjoavat täydellisen tilaisuuden rentoutua ja hemmotella itseään.

Holiday Club Tampereen kylpylä

Lapinniemenranta 12, Tampere
holidayclubresorts.com

Holiday Club Tampere on kylpylä ja kokoushotelli aivan Tampereen keskustassa, Lapinniemessä. Kylpylä sijaitsee kauniissa rakennuksessa, yli 100 vuotta vanhassa Lapinniemen puuvillakehräämössä. Kylpyläloma Tampereella on loistava lomavaihtoehdoksi niin aikuisten kuin lapsiperheidenkin pääsiäislomalle.

Katso tästä kaikki Holiday Clubin pääsiäisen kylpylätarjoukset.

Naantalin kylpylä – Naantali Spa & Hotel

Matkailijantie 2, Naantali
naantalispa.fi

Naantalin Kylpylän rentouttava tunnelma sopii mainiosti pääsiäislomalle. Lapsiperheille yllätyksenä Muumit vierailevat Kylpylässä la-su 30.3.-31.3. Naantaliin voi matkustaa kätevästi julkisilla mistä päin Suomea tahansa. Naantalissa lomaillessa on mukava vierailla myös Turussa.

Hotel Kakola

Kakolankatu 14, Turku
hotelkakola.fi

Aikoinaan Suomen suurimmaksi ja vaarallisimmaksi vankilaksi tituleeratulla Kakolalla on takanaan värikäs historia pahojen poikien kotina. Tänä päivänä Turun Kakolanmäki tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kuten aikuisille suunnattuja kylpyläpalveluita, moderneja kokous- ja juhlatiloja sekä yksityisen hotellin.

Pääsiäinen on varma kevään merkki ja tänä vuonna sitä vietetään Hotel Kakolassa irtioton takaavin majoituspaketein. Majoituspaketteihin sisältyy elämyksellisen Kakola Span sisäänpääsyt. Hae paras matkavaihtoehto Perille.fi-palvelun avulla.

Kuva © Hotel Kakola

Pääsiäisenä kaupunkilomalle

Jos haluat viettää pääsiäisenä kaupunkilomaa, suosittelemme näitä lomakohteita Suomen kauniissa kaupungeissa. Kaupunkilomalle kannattaa matkustaa julkisilla, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia pysäköinnistä tai vieraassa kaupungissa autoilusta. Syötä Perille -matkahakuun lähtöpaikka ja määränpää niin saat parhaat matkavaihtoehdot julkisilla kulkuvälineillä.

Oulu

Matka Ouluun sujuu kätevästi joka puolelta Suomea bussilla tai junalla. Oulussa riittää mukavaa tekemistä koko perheelle. Pikisaaren puukaupunginosa tarjoaa upean kokemuksen historian tai arkkitehtuurin ystävälle. Idylliseen puukaupunkiin kuljetaan joen ylittävää kävelysiltaa pitkin Torinrannan kohdalta. Torinrannasta löytyy myös Toripolliisi, tunnetuin oululainen. Kukapa ei haluaisi kuvata itseään jykevänkokoisen Toripolliisin kainalossa.

Oulussa voit majoittua tyylikkäässä Laplands hotellissa, upeassa boutique-hotellissa De gamlas hemissä tai Nallikarin lomakylässä. Kun matkustat Ouluun, hae paras matkavaihtoehto Perille-palvelun avulla.

Tsekkaa myös Oulun top 5 nähtävyydet ja löydä sopivat kulttuuritapahtumat loman ajaksi.

Pääsiäisenä voi lähteä myös brunssille. Juhlista viikonloppua maistuvalla ja runsaalla brunssilla. Ravintola Nallikaren viikonlopun kattaukseen lauantaina ja sunnuntaina 30-31.3. klo 12-17 kuuluu merellinen brunssi, jonka yhteydessä on tarjolla suosittu ja juhlava Nallikari Bakeryn kakkubuffet. Maanantaina 1.4. ravintola on kiinni ja hiljentyy pääsiäisen viettoon. Ravintola Grill it! pääsiäispöytä on katettu 31.3. sunnuntaina sekä 1.4. maanantaina kello 11.00-17.00. Tarjolla on herkullisen ja runsaan alkupalapöydän lisäksi tietenkin karitsaa, kananpoikaa sekä kasvis-tofupaistosta. Bistro Mesun pääsiäisbrunssi katetaan 30-31.3.2024 klo 11.00-15.00. Bistro Mesu on todella suosittu brunssipaikka Oulussa, joka tarjoilee runsaan buffet-pöydän. Tämä brunssipaikka sopii hyvin lapsiperheille.

Tiedekeskus Tietomaa on suljettu remontin vuoksi kesään 2026 asti, mutta Dinosauria-näyttely on kuitenkin avoinna SuperParkissa huhtikuun loppuun 2024. Dinosauria-näyttely on auki pääsiäisenä 29.–30.3. klo 11–18. Näyttelyn jälkeen halutessaan voi jäädä tutkimaan sisäaktiviteettipuisto SuperParkin.

Taiteesta kiinnostuneille voi suositella museovierailua. Oulun taidemuseo on auki 30.-31.3. klo 11-18. Muotoilukeskus Proto on auki lauantaina klo 10-16. Kevään näyttelyssä tutustutaan vaikuttavaan otokseen Korutaideyhdistyksen kokoelmasta. Oulun muut museot ja näyttelyt löytyvät täältä.

Oulun keilahalli viihdyttää myös pääsiäisen aikana. Varaa etukäteen sopiva ajankohta jos haluat keilata, pelata biljardia, dartsia tai ratagolfia.

VisitOulu.fi

NÄIN MATKUSTAT OULUUN:

Helsinki – Oulu
Turku – Oulu
Tampere – Oulu
Lahti – Oulu

Kuva © VisitOulu

Jyväskylä

Vietä pääsiäistä Jyväskylässä! Jyväskylään on helppo saapua sen keskeisen sijainnin vuoksi. Jyväskylässä riittää paljon koettavaa ja nähtävää myös pääsiäislomalla.

Valon kaupunki. Näyttävästä kaupunkivalaistuksesta Jyväskylässä, Valon kaupungissa pääsee nauttimaan ympäri vuoden, sillä Jyväskylässä on yli 100 pysyvää valaistuskohdetta ympäri kaupungin.

Alvar Aallon pääkaupunki. Jyväskylässä sijaitsee eniten maailman kuulun arkkitehdin Alvar Aallon suunnittelemia merkittäviä rakennuskokonaisuuksia. Kohteita on yhteensä 29 ja niiden joukossa on mm. Alvar Aalto -museo, Muuramen kirkko ja Säynätsalon kunnantalo.

Jyväskylässä lomailevat voivat yhdistää vauhdin hurman ja herkuttelun suuntaamalla Vaajakoskelle Karting Centeriin ja Pandan Tehtaanmyymälään. Puutarhakeskus Viherlandiassa voi piipahtaa ostosten lomassa Ravintola Edenissa. Pääsiäisen lounas tarjolla sunnuntaina 31.3. ja maanantaina 1.4. klo 11-15. Pääsiäisen päätteeksi on tarjolla myös Loiskiksen veikeä Aprillikonsertti Kulttuuritalo Villa Ranassa Jyväskylässä.

Tule nauttimaan myös Sataman Viilun keittiön maittavista herkuista, virkistävistä juomista ja lempeistä löylyistä Jyväskylän satamaan. Sataman Viilu on auki koko Pääsiäisen aikana. Tarkista aukioloajat täältä.

Musiikista kiinnostuneille on tarjolla Lauri Tähkän keikka 30.3. Jyväskylän Paviljongissa. Esitys on osa konserttisalikiertuetta. Paikkoja on rajoittetusti.

Hollywood Bowling & Billiards on huikea viihdekeidas ja koko perheen ajanviettokeskus. Pelihallin tunnelmaa luovat Arcade-pelit, joilla pääsee pelaamaan 1980-luvun retropelejä. Pelivalikoimassa on myös pöytäcurling. Muista tehdä varaukset pääsiäisen peleille ennakkoon!

Pääsiäinen Keski-Suomesssa.

VisitJyväskylä.fi

NÄIN MATKUSTAT JYVÄSKYLÄÄN:

Helsinki – Jyväskylä
Turku – Jyväskylä
Tampere – Jyväskylä
Lahti – Jyväskylä

Kuva © Visit Jyväskylä Region

Tampere

Tampere on hyvä kaupunkilomakohde myös pääsiäisen aikaan.

Tampereella sijaitsee maailman ainoa Muumimuseo. Muumimuseo sopii kaiken ikäisille muumifaneille ja museon kerronta etenee kahdentoista Tove Janssonin kirjoittaman ja kuvittaman muumikirjan mukaisesti. Tampere-talossa ja Muumimuseossa la 30.3. on Lasten lauantai, jolloin tarjolla on kivaa tekemistä lapsille. Konsertti-, teatteri- ja Muumimuseoliput saa Tampere-talon kassalta.

Tampereella pääsiäisenä järjestetään huikea määrä konsertteja ja stand up -tapahtumia. Kaupungissa soittavat mm. Popeda, Lauri Tähkä, Yona, Sami Yaffa, Pelle Miljoona ja Irina. Tsekkaa nämä ja muut tapahtumat täältä.

Finlaysonin alue on tunnettu vanhoista punatiilisistä tehdasrakennuksistaan. Tehdas perustettiin alunperin Tammerkosken vesivoimalan äärelle 1820-luvulla. Alueella sijaitsee myös Työväenmuseo Werstas, joka kertoo sosiaalihistoriasta sekä työn ja työväestön historiasta.

Tammerkosken rannalla sijaitsee museokeskus Vaprikki ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ohjelmistossa on kerrallaan aina yli kymmenen näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin. Vapriikista löytyvät myös Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, PostimuseoSuomen Jääkiekkomuseo, ja Suomen pelimuseo. Kannattaa tarkistaa poikkeusaukioloajat pääsiäisenä täältä.

Saunafaneille on tarjolla vuoroja yleissaunoissa koko pääsiäisen aikana. Rauhaniemen saunat lämpiävät pääsiäisen pyhinä 29.3.-1.4. joka päivä klo 11-22.30 välisen ajan. Rauhaniemen yleiset saunat ovat yhteisiä miehille ja naisille ja niissä saunotaan uima-asuissa. Saunaravintola Kuuma on suomalaista saunaa, pohjoismaista gastronomiaa ja kaunista järvimaisemaa yhdistelevä kaikkien aistien rentouttamiselämys. Pääsiäisen aikana ravintola ja saunat ovat auki. Tarkista poikkeusaukioloajat täältä.

Pääsiäisen tapahtumat Tampereella ja lähiseudulla.

VisitTampere.fi

NÄIN MATKUSTAT TAMPEREELLE:

Helsinki – Tampere
Turku – Tampere
Jyväskylä – Tampere
Oulu – Tampere

Kuva © VisitTampere

Turku

Suomen vanhin kaupunki Turku kuuluu maan tunnetuimpiin ja suosituimpiin vierailupaikkoihin. Turku on hyvä matkakohde etenkin perheille mutta siellä viihtyvät myös kulttuurin-, urheilun- ja taiteenystävät. Kaupungin nähtävyydet kuuluvat maan kuuluisimpiin, ja siellä on vanhanajan maamerkkejä kuten tuomiokirkko ja linna, mutta myös uudempaa nähtävää kuten korkeatasoinen merenkulkumuseo ja kautta maan kuuluisaksi tullut funikulaari.

Turun museotarjonta on erittäin kattava ja museoita löytyy niin historiaan, merenkulkuun, musiikkiin, luontoon sekä eläimiin liittyen. Monet museot ovat kiinni vain Pitkäperjantaina. Kannattaa tarkistaa aukioloajat pääsiäisenä museoiden nettisivuilta. Pääsiäisviikonloppuna 30.3.–31.3. kannattaa lähteä museokierrokselle Aurajoen molemmin puolin. Luvassa on pääsiäisperinteitä sekä mielenkiintoisia näyttelyitä ja opastuksia.

Lapsiperheet, miltä kuulostaisi viettää Noitien pääsiäinen? Seikkailupuistossa on pääsiäissunnuntaina 31.3. ohjelmaa koko perheelle! Seikkiksessä vietetään noitien pääsiäistä ja taidepajassa rakennetaan pieniä taikaesineitä luonnonmateriaaleista, jotka toimivat taikaporttina noitien rinnakkaismaailmaan. Lisäksi Noita Seitikki johdattaa pääsiäiskulkueen Kupittaan lähteelle Blombergin aukiolle. Lähteellä on luvassa lisää noitalauman loitsuja ja kepposteluleikkejä. 

VisitTurku.fi

NÄIN MATKUSTAT TURKUUN:

Helsinki – Turku
Lahti – Turku
Jyväskylä – Turku
Oulu – Turku

Kuva © Visit Turku

Hae sopivin reittivaihtoehto pääsiäislomallesi Perille-matkahaun avulla. Syötä lähtöpaikkasi ja palvelu etsii sinulle parhaat matkavaihtoehdot. Mukavaa pääsiäislomaa!

Leave a Comment

Your email address will not be published.